TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU

AVCILIK, AVLANMA METODLARI, DOĞADA YAŞAM BİLGİLERİ VE AV KÜLTÜRÜ => AV YEMEKLERİ => Konuyu başlatan: Uygar TANDOĞAN - 30 Ağustos 2012, 10:06:36

Başlık: DİPFRİZDEKİ BILDIRCINLAR
Gönderen: Uygar TANDOĞAN - 30 Ağustos 2012, 10:06:36
sizlere bir sorum olacak,buzdolabında dipfirizde geçen yıldan temizlenmeden kalmış bıldırcın var yaklaşık 5 adet.bu bıldırcınlar hiç çözünmedi,bozuk değildir ama malum kurşun saçma ile vuruluyor.kurşun zehirlenmesi veya kurşun toksisitesi ihtimali var mıdır?
Başlık: Ynt: DİPFRİZDEKİ BILDIRCINLAR
Gönderen: Seyit ÖCAL - 30 Ağustos 2012, 10:10:22
Merhabalar:

Geçen yıldan kalmış, temizlenmemesi ayrı bir sorun, hemde sizin değindiğiniz gibi kurşun meseleside sakıncalı. Köpeğinize verin afiyetle yesin.
Başlık: Ynt: DİPFRİZDEKİ BILDIRCINLAR
Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU - 30 Ağustos 2012, 10:17:07
    Buzdolabında Et Ürünleri Saklama Süreleri

  * Çiğ et (kıyma hariç)                                2-5 gün
  * Pişmiş et                                                3-6 gün
  * Tavuk                                                     2-5 gün
  * Kıyma ve küçük parça et                            1 gün
  * Büyük parça et, salam, yürek                   2-4 gün
  * Pişmiş et yemekleri                                  1-2 gün


 

    Derin dondurucuda Et Ürünleri Saklama Süreleri

   * Çiğ kırmızı et                                           4-6 ay
   * Pişmiş kırmızı et                                       2-3 ay   
   * Çiğ tavuk                                                 9-12 ay
   * Pişmiş tavuk                                            3-4 ay
Başlık: Ynt: DİPFRİZDEKİ BILDIRCINLAR
Gönderen: N.Yıldız SÜKAN - 30 Ağustos 2012, 11:56:06
    Buzdolabında Et Ürünleri Saklama Süreleri

  * Çiğ et (kıyma hariç)                                2-5 gün
  * Pişmiş et                                                3-6 gün
  * Tavuk                                                     2-5 gün
  * Kıyma ve küçük parça et                            1 gün
  * Büyük parça et, salam, yürek                   2-4 gün
  * Pişmiş et yemekleri                                  1-2 gün


 

    Derin dondurucuda Et Ürünleri Saklama Süreleri

   * Çiğ kırmızı et                                           4-6 ay
   * Pişmiş kırmızı et                                       2-3 ay   
   * Çiğ tavuk                                                 9-12 ay
   * Pişmiş tavuk                                            3-4 ay

   Ahmet kardeşim çok güzel  açıklıyıcı  ve doğru bilgi vermiş kendisine teşekkür ederiz.
Başlık: Ynt: DİPFRİZDEKİ BILDIRCINLAR
Gönderen: Uygar TANDOĞAN - 30 Ağustos 2012, 14:00:02
Teşekkür ederim.Süre açısından sıkıntı yok ta,kurşun saçmalar sıkıntı yaratabilir.Kurşun vücutta birikici bir element,aynı zamanda zehirli.
Başlık: Ynt: DİPFRİZDEKİ BILDIRCINLAR
Gönderen: Volkan KÖYDEMİR - 30 Ağustos 2012, 18:07:23
Bir zamanlar birisi önermişti. Dolaba koyarken poşete sarılması iyi olur. Et vs için özel poşetler oluyor galiba.
Başlık: Ynt: DİPFRİZDEKİ BILDIRCINLAR
Gönderen: gökhandemircioğlu - 30 Ağustos 2012, 18:28:00
direk atın çöpe
Başlık: Ynt: DİPFRİZDEKİ BILDIRCINLAR
Gönderen: Tunç GEÇGİL - 12 Mayıs 2014, 16:04:11
ne kendin ye ne köpeğine ver. İçinde kurşun varsa. Hatta çöpe atarsan sokak hayvanları da yemeyecek şekilde at. Kurşun, civa, arsenik gibi metaller ağır metal diye geçer. Vucutta yerleşir ve kalır. Zehirlidir. Tahlillerde de zor cıkar.