Gönderen Konu: üveyik nasıldır???  (Okunma sayısı 3119 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 675
  • Thanked: 122 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
üveyik nasıldır???
« : 27 Mayıs 2014, 18:48:25 »
Sevgili avcılar,bu sene üveyik avına başlayacağım bölgede çok bol ve avını metheden çok duydum.teknik bilgileri ustalardan ve forumdan öğrendim.Öğrenmek istediğim üveyiğin tadı,pişirme usulü gibi konular.Saygılar
1993 ERZİNCAN
 

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 568
  • Thanked: 15 times
  • Böyle Bir Kara Sevda...
Ynt: üveyik nasıldır???
« Yanıtla #1 : 27 Mayıs 2014, 19:19:41 »
Güvercinden yumusak ama yakın bir tat. Ben bıldırcınla birlikte sac yada mangalda tercih ediyorum. Güveç yapanlarda var.
1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE
 

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN 35

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 873
  • Thanked: 23 times
Ynt: üveyik nasıldır???
« Yanıtla #2 : 27 Mayıs 2014, 19:40:55 »
Kardeşim selam. Göç etmeye yakın yağlanır o zaman eti çok makbuldür. Tavada da kızartsan olur yani.Ama avın açıldığı ilk zamanlar sana sadece Gövecini önerebilirim.
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +
 

Çevrimdışı Mükerrem ELİDOĞRU

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 63
  • Thanked: 10 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: üveyik nasıldır???
« Yanıtla #3 : 27 Mayıs 2014, 20:46:37 »
açılış için pas silmeye yarayan  bi av.  ben uzun zamandır   hiç vurmuyorum  ben pek sevemedim.bedava verseler almam cinsinden... ama bu benim için dene tadı hoşuna giderse   avlanırsın.
1981 ORDU/FATSA
 

Çevrimdışı İsmail CEYLAN 16

  • AvlakForum Üye
  • *
  • İleti: 486
  • Thanked: 152 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: üveyik nasıldır???
« Yanıtla #4 : 27 Mayıs 2014, 21:27:11 »
ÜVEYİK agustosta sezon açılmasıyla biraz zayıftır lakin tam göç zamanı yani eylül 15-20 arası vurulduğunda mübarek yere vurduğunda  bir karpuz nasıl patlar öyle ses çıkar o kadar yağlıdır ben öyle üveği göç bıldırcınana değişmem zevkler ve renkler tartışılmaz ama o domatesli arpacık soğan patates ve sarımsaklı hafifte zeytin yağı toprak tencerede yemede dur bakalım.heee bide avı zordur herkezin harcı değil bi kolon fişekte 2 vuran ve vuramayan bile var sabah gün doğarken gündoğdu tarlasına yaylıma sarar o an bek yaparsın kamuflaj iyi olması gerekir ve yüzük ve parlak bişey olursa çok ilerden fark eder ve  dönerler diğer avların aksine ne kadar avcı varsa o kadar av şansın olur eğer tabi kuş popilasyonu varsa  saat 10.30da keser son saatlerde suya sarar ve ağaçlara meşelik lere konar akşam hava serinliğme göre saat 16,00 ve 17.30 arasında oynamaya başlar son yaylımına gider ve akşama hazırlar kendini eğer faydalı olursa ne mutlu bana saygılar
  • Akdas 712 elit superpoze 66cm
  • Huglu 103 c 71cm
  • Genc huglu cne203 66cm
  • Sarsilmaz concorde x 68 cm
İsmail CEYLAN
1988/BURSA
 

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 675
  • Thanked: 122 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: üveyik nasıldır???
« Yanıtla #5 : 27 Mayıs 2014, 22:06:08 »
Herkese çok teşekkürler,
1993 ERZİNCAN
 

Emrah CANDAN

  • Ziyaretçi
Ynt: üveyik nasıldır???
« Yanıtla #6 : 28 Mayıs 2014, 00:05:16 »
Güvercin familyası genelde lezzetli olur. üveyik etini tavada kızartma severim hafif sulu salçalı soğanlı ve baharatlı. tabi herkes ayarlayamaz kıvamını.. eti yumuşak ve lezzetli olur Ama hepsi bir tarafa söz konusu av etinin lezzeti ise şayet, çulluğun tadını hiç bir ava değişmem ;)