Bir şey eklemekte yarar var, boilileri renklendirmek amacıyla herhangi bir katkı kulanmadım.
1- Katkı maddesi olarak, sazan avında hiç bir işe yaramayan ama alıp evde bir kenarda tuttuğum ay çiçeği küspesini yumuşatmak amacıyla biraz kaynatarak işe başladım.
2- Bir leğene biraz un alıp, sazanların çok sevdiği bilinen3 paket vanilya ilave ettim.
3- Balıklara daha cazip bir yem oluşturmak için tatlı su avlarında sprey olarak kullandığım balık yağından biraz (1 çay bardağı) katarak...
4- Protein oranını yükseltmek ve kaynayınca bütünlük sağlamak için 2 yumurta kırdım.
5- Küspeden kopan yumuşak parçaları da ilave ettikten sonra hamuru kardım. Kulak memesi kıvamına (tüm pasta ve böreklerde verilen kıvam) getirdim.
6- Hamurdan biraz parça alıp ince bir oklava kalınlığında rulolar hazırladım. Farklı büyüklükte parçalar keserek yuvarladım. Yeterince yuvarlak olmadı fakat idare edeceğini biliyorum.
7- Bir kapta su kaynattım.
8- Kaynama sonrası topları suya saldım.
9- Arada karıştırıp 8 dk kaynattım, bir kevgirle aldığım topları gazete üzerine serdim.
10- Sabaha kadar kuruyan, yere düştüğünde lastik top gibi zıp zıp zıplayan toplar kullanıma hazırdır.