TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
AVCILIK, AVLANMA METODLARI, DOĞADA YAŞAM BİLGİLERİ VE AV KÜLTÜRÜ => AV YEMEKLERİ => Konuyu başlatan: H.Tarık EŞKİ - 13 Eylül 2008, 16:40:19
-
Avcı abilerim, tahtalı ve kaya güvercinini nasıl pişiriyorsunuz? Etleri çok sert olduğu için ben bir yol bulamadım yardım ederseniz sevinirim...
-
Ben sürekli ısrarla av eti isteyenlere veriyorum hem tahtalıdan hem de av eti bekleyen tanıdıklardan kurtulmuş oluyorum,tavsiye ederim. ;D ;D ;D
-
bence 2 kez düdüklüde kaynat.....etleri dit ve domates biberle kavur....
başka yolu yok pişmez
-
evet ısrarla kaynatıp sonrada yahni yapmak en akıllıcası!
(http://img145.imageshack.us/img145/581/gverc304n28lq7.jpg)
-
Yardımınız için teşekkür ederim...
-
Çoktandır güvercin pişirmedim. Pişirdiğimde de uğraşmadan direkt yağda kızartmıştım. Göğüs kısmı geyet iyiydi bence, sadece fazla yağsız gelmişti. Maalesef öyle yemek kültürüm yok, anlamıyorum. Neyse, bu başlık ilgimi çekti ve bu dertten muzdarip olanlar için bir önerim var, google :) Bakın sert et nasıl pişermiş:
Etleri yumuşatmak:
Limon suyu etleri yumuşatırmış. Limon suyu ile pişirince hem yumuşak ve lezzetli hem çabuk olurmuş. Yoğurtla da terbiye edilebilirmiş.
Et pişmiyorsa:
Tencereye bir parça ekmek atınca sert et çabuk pişermiş.
Et çok sertse:
Sirke ve zeytinyağıyla ovarak bekletmek iyi olurmuş. Mümkünse bir gün, değilse bir kaç saat.
Çabuk pişirmek:
Sirke katılınca çabuk ve lezzetli olurmuş.
Bence bu sirke, limonsuyu olayını abartılmaması iyi olur. Acayip bir şeye dönüşmesi ihtimaline karşı...
-
En kısa zamanda deneyeceğim....
-
valla bende guvercın avına cok gıden bırı olarak daha cok yahnı yaptırıyorum ve cokte gusel oluyo ama bıraz fazla kaynatacan saygılar
-
közde yaparsan sertlik kalmaz harika oluyor.
-
selamlar
dolmasını denemenizi tavsiye ederim.. aynı tavuk doldurur gibi...kesinlikle tek gecerim:)
-
hasan güvercinleri önce sirke ve limon kattığın 2 lt suda bir gün beklet.sonra iyice yıkadıktan sonra pişir hem kokusu gider hemde yumuşacık olur
-
hasan önce güvercinleri parçala ve sonra toprak tencereye at orada sade olarak hiç birşey komadan kavur sonda soğan sarımsak biber koy biraz yağ ilava et sonra bir adet patetes bir adet patlıcan koy biraz bekledikten sonra doğranmış domates koy sonra baharatını koy biber nane kekik çok karabiber birde böyle dene aviyet olsun.
-
düdüklü tenceredehaşlıcaksanız bir dilim ekmekatın tencereye 15 dakikada kaynat hamur gibi olur.
-
Avcı abilerim, tahtalı ve kaya güvercinini nasıl pişiriyorsunuz? Etleri çok sert olduğu için ben bir yol bulamadım yardım ederseniz sevinirim...
[/quo
Baya eski bi konu ama şimdi bile çok kişinin ihtiyacı vardır böyle bir bilgiye önce hafif haşlayıp sonra mangalda pişirip öyle bi deneyin :) :)
-
Arkadaslar abartmiyalim tahtali eti o kadarda sert degil ben sadece tahtali ve ordek avi yaparim eti gayet leziz saygilarimla
-
tahtalı en güzeli arpacık soğanla kısık ateşte yahnisi olur.. yada güzel kaynatıp etlerini tiftip tereyağ doküp pilav üstü büryan yada yufaka üstü çullama yapabilirsiniz.
-
Çok etkili.. Bende bu şekilde değerlendiriyorum :D :D
Ben sürekli ısrarla av eti isteyenlere veriyorum hem tahtalıdan hem de av eti bekleyen tanıdıklardan kurtulmuş oluyorum,tavsiye ederim. ;D ;D ;D
-
Ben sürekli ısrarla av eti isteyenlere veriyorum hem tahtalıdan hem de av eti bekleyen tanıdıklardan kurtulmuş oluyorum,tavsiye ederim. ;D ;D ;D
Aynen valla benim yöntem de bu :D Önceki sezon yeğenle beraber bol miktarda avlayınca deepfreezde yer kalmadı baktık olmuyor nekadar akraba varsa dağıttık birsürü de dua aldık ;D birdefasında 6 tane tahtalıyı sabah avdan çıkıp ilçeye bayiye götürdük orda dağıttık, fişek reklamı da yaptık tabi bu işten bayi de nasibini aldı ;D ;D
-
Göğüs kısmını bıçakla çiz ve kömürde şişe geçir büsbütün ben böyle yapıyorum gören kızarmış tavuk sanıyor.
-
Tahtalıyı kıyma yapıp soganla ve baharatla böreklik iç hazirlayin ve deneyin. Birdaha kimseye vermezsiniz.
-
Tahtalıyı kıyma yapıp soganla ve baharatla böreklik iç hazirlayin ve deneyin. Birdaha kimseye vermezsiniz.
Başlığı 8 yıl önce açmışım. Bu arada geçen sürede bende biraz tecrübe kazandım. Tahtalının göğüs etlerini küp şekline kesip, kuyruk yağıyla beraber şiş yapılınca güzel oluyor. Kalan bacak kısımlarını da çorba yapıyoruz harika oluyor. Afiyet olsun.