HUKUK KÖŞESİ > İSLAM HUKUKU VE AVCILIK
Kuran-ı Kerim'de Av
Mustafa AYDIN 54:
--- Alıntı yapılan: Celal KIZILÇAY - 22 Kasım 2016, 15:00:25 ---MERHABALAR,
bilgim çerçevesinde ve kur'an ışığında bir kaç kelam bende edeyim; kur'an açık ve seçik olarak bizlere yenilebilen ve yenilemeyen şeyleri açıklamış burda tartışma olmaz domuz,kan,leş,ve allah adı dışında başka ada kesilen canlılar haram. bunun dışında herşey bize helal kılınmıştır, iştahın kaldırıyorsa yersin bunda sorun yok av konusu rabbim bizlere avın her türlüsünü helal kılmış ister etinden faydalanırım ister derisinden isterse dişinden buradaki ince çizgi haddi aşanlardan olmayın diyor rabbim çağımızda hormonun ve bilimin değmediği hayvan nerdeyse kalmadı aklı olan marketten gidip tavuk almaz senede 3 -5 av hayvanı yesem benim vücuduma yeter
--- Alıntı sonu ---
Celal bey beni yanlış anladınız galiba, ben kargayı yemekten bahsetmedim sadece vurma konusuna değinmiştim.
Celal KIZILÇAY:
--- Alıntı yapılan: Mustafa AYDIN 54 - 22 Kasım 2016, 15:16:01 ---Celal bey beni yanlış anladınız galiba, ben kargayı yemekten bahsetmedim sadece vurma konusuna değinmiştim.
--- Alıntı sonu ---
yok yanlış anlamadım kargada yenilebilir haram değildir iştah meselesi demek istedim allah katında sıkıntı yok yani
Celal KIZILÇAY:
eski avcılar kargaya şu gözle bakarlar bunlar vurulmadıkça çoğalıyor ve uzun yaşıyorlar yaşadıkçada kuşların ve diğer avların yavrularını yumurtalarını bitiriyorlar o sebepten denge sağlanmış olur neticede bu dünya bizim ve doğayı en iyi insan korur bilinçli insanda ne yaptığını niye yaptığı bilir
Ahmet DÜLGER:
çok güzel bir çalışma olmuş. teşekkürler.
Mustafa AYDIN 54:
Hocamız çok güzel ifade etmiş, teşekkürler
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git