HUKUK KÖŞESİ > İSLAM HUKUKU VE AVCILIK
avlanırken besmele çekilmesi
Cüneyt ÖZDEMİR 06:
Daha önce atıştan önce besmele çekmeye yada tüfeği doldurma esnasında besmele ile doldurmaya dikkat etmezdim bu işi uzun yıllardır yapan avcı büyüğüm besmele çekmem gerektiğini yoksa mundar olacağını tavsiyesi üzerine buna dikkat etmeye başladım belki bilmeyen vardır diye de paylaşmak istedim
Kemal YILMAZ:
düşünceli davranışınız ve paylaşımınız için teşekkürler
dikkat edin eğer hayvanınız yaralı ise ölmemiş ise yeniden bismillah allahu ekber demeniz gerekiyor rastgele
Bahadır GÜRBÜZ:
Evet gerek televizyonda gerekse internette izlediğim görüntülerde av canlı ele geçtiğinde bismillahu Allahu ekber diyerek boğazlamadığını üzülerek görüyorum çoğunlukla yukarda da belirtildiği gibi mundar oluyor hayvan .
Cüneyt ESMER:
Eğer bir köpekle beraber avlanıyorsanız salarken besmele çekin. Kuş köpeklerinde aport olduğu için sorun yok ama Tavşan avlarında köpekten önce yetişirseniz besmele ile kesin eğer ölmemişse ama köpek sizden önce yemek için ava yetişirse ve yemek için hamle (diş geçirirse, yemeye çalışırsa) yaparsa oda mundar oluyor benim bildiğim kadarı ile.
Alkan YOKSUL:
Yapabiliyorsanız atış esnasında, eğer bunu yapamıyorsanız tüfeğe fişek yerleştirirken "Bismillahiallahüekber" diyerek besmele çekmek gerekir.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git