HUKUK KÖŞESİ > İSLAM HUKUKU VE AVCILIK
avlanırken besmele çekilmesi
Şükrü TEKELİ:
ben fişekleri doldururken bile besmelemi çekiyorum.
besmelesiz iş olmaz derdi rahmetliler.
Şener CANKAT:
--- Alıntı yapılan: Cüneyt ÖZDEMİR 06 - 15 Kasım 2013, 16:18:23 ---Daha önce atıştan önce besmele çekmeye yada tüfeği doldurma esnasında besmele ile doldurmaya dikkat etmezdim bu işi uzun yıllardır yapan avcı büyüğüm besmele çekmem gerektiğini yoksa mundar olacağını tavsiyesi üzerine buna dikkat etmeye başladım belki bilmeyen vardır diye de paylaşmak istedim
--- Alıntı sonu ---
Bence günün en değerli konusuna değindiniz. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır diyerek teşekkür ederim. Sayenizde bende bundan sonra dikkat edeceğim. Allah bizleri doğrudan şaşırtmasın.
Abdullah UÇAN:
--- Alıntı yapılan: Nuri KOPLAY - 22 Ekim 2015, 12:47:03 ---Kaynak Ömer Nasuhi BİLMEN'in Büyük İslam İlmihali, burada yazdığına göre başı koparılan meyte laşe hükmüne giriyor. Kesilmesi gerekir diye biliyorum.
--- Alıntı sonu ---
Burda akla ya kesecek bisey yoksa sorusu geliyor hocam ? Hayvanı bir şekilde bogazlama imkânı aramak lazım diye dusunuyorum. Yinede araştırmak gerekir yanlış dusunuyo olabilirim. Kıymetli yorumunuzu bekliyorum...
İsmail METE:
--- Alıntı yapılan: Alkan YOKSUL - 15 Kasım 2013, 17:20:05 ---Yapabiliyorsanız atış esnasında, eğer bunu yapamıyorsanız tüfeğe fişek yerleştirirken "Bismillahiallahüekber" diyerek besmele çekmek gerekir.
--- Alıntı sonu ---
+1
Gürsel KARABAY:
Eskiden hayvanlar hastalanınca ölmeden önce yada bir kuyuya düştüğünde ölmeden önce bıcak yetiştirirdik kanını akıtıp besmele çekmek için mındar olmasın diye. Eğer mındar olursada koca danayı yada ineği her neyse bahse konu olan öldükten sonra yemezdik.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git