HUKUK KÖŞESİ > İSLAM HUKUKU VE AVCILIK
Arefe şerefe günü av yapmak
Deniz SOYLU:
Bayram öncesi avlanmanın dinimizde ve vicdanımızdaki kuralları nelerdir acaba??
Yasin TORAN:
Dini yanını bilmiyorum fakat ben av yapmıyorum bayram ve arefe günleri
Suat ÇALIŞKAN:
Sn SOYLU Cenab ı Hak biz kullarına belirli özel günler ihsan etmiştir.
Nasıl ki Cuma günü Mü min lerin Bayram günüyse Arefe ,Bayram ve Kandiller gibi özel günlerde daha başka anlamlar içeren günlerdir.
Her ne kadar bir kaynakta yasak olduğu belirtilmese de bence bu günlerde ava gitmek yerine Cenab ı Hak kın rızasını kazanacak işlerle meşgul olunmalı.
Tabi bu benim kişisel fikrim.Ben bu günlerde ve tekbirler çıkmadan kesinlikle ava gitmem.
İsterse gökten kuş yağsın.
Giden arkadaşlara da niçin gidiyorsunuz da demem. Bununla ilgili bir yasaklama da olduğunu da düşünmüyorum....
Deniz SOYLU:
--- Alıntı yapılan: Suat ÇALIŞKAN - 07 Eylül 2016, 21:06:39 ---Sn SOYLU Cenab ı Hak biz kullarına belirli özel günler ihsan etmiştir.
Nasıl ki Cuma günü Mü min lerin Bayram günüyse Arefe ,Bayram ve Kandiller gibi özel günlerde daha başka anlamlar içeren günlerdir.
Her ne kadar bir kaynakta yasak olduğu belirtilmese de bence bu günlerde ava gitmek yerine Cenab ı Hak kın rızasını kazanacak işlerle meşgul olunmalı.
Tabi bu benim kişisel fikrim.Ben bu günlerde ve tekbirler çıkmadan kesinlikle ava gitmem.
İsterse gökten kuş yağsın.
Giden arkadaşlara da niçin gidiyorsunuz da demem. Bununla ilgili bir yasaklama da olduğunu da düşünmüyorum....
--- Alıntı sonu ---
Abi hem fikirim sizinle..azınıza sağlık
Mesut KARATAŞ:
Suat beyle aynı fikirdeyim. Abla değil ibadetle meşgul olmalıyız. Şimdiden tüm forumdaşların bayramını kutluyorum
Galaxy Nexus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git