BÖLGE AVCILARI İLETİŞİM VE BÖLGESEL PAYLAŞIMLAR > AKDENİZ BÖLGESİ AVCILARI
Eskiler bilir şaçma fitillemesi
Hüseyin İŞCEN:
Bu kuyu çook dipsiz bir kuyu; vurulan avın mesafesi, avın tüy kıl yapısı, saçmanin sertligi saçmanin deforme olmuş şekilde ava isabet etmesi (dar şoktan geçerken sıkışıp deforme olmasi veya bior keçe tarzı fişeklerin namlu içine sürünerek deforme olması ) neden olabilir genel kanı fitil olayı hızı azalmış tüyü kesemeyip önüne katip av içine sokması olayıdır diye biliyoruz
Lakin avladigim ördeklerden bazılarında fitil olayı gerçekleşiyor ama saçma tüyü alıp avın içinde bırakıp çıkıyor hızı azalmış av içinde kalan saçmalar dada genelde fitil olayı görmedim gelinde işin içinden çıkın :) :)
Tavşan kıl yapısı dolayısıyla fitilleme olayını daha çok görebileceğimiz avlardan helede arkasından yapılan deriyi kazıyarak giren saçmalar da görme ihtimali daha yüksek
Ben bu olaya pek takılmıyorum bana göre en makbulü besmele çekip koyduğum fişekleri ava attığım zaman avın en kısa sürede ölü ele geçmesidir
Afiyet olsun Ulaş bey rastgele
B.Ulaş EREN:
--- Alıntı yapılan: Hüseyin İŞCEN - 05 Kasım 2019, 18:34:01 ---Bu kuyu çook dipsiz bir kuyu; vurulan avın mesafesi, avın tüy kıl yapısı, saçmanin sertligi saçmanin deforme olmuş şekilde ava isabet etmesi (dar şoktan geçerken sıkışıp deforme olmasi veya bior keçe tarzı fişeklerin namlu içine sürünerek deforme olması ) neden olabilir genel kanı fitil olayı hızı azalmış tüyü kesemeyip önüne katip av içine sokması olayıdır diye biliyoruz
Lakin avladigim ördeklerden bazılarında fitil olayı gerçekleşiyor ama saçma tüyü alıp avın içinde bırakıp çıkıyor hızı azalmış av içinde kalan saçmalar dada genelde fitil olayı görmedim gelinde işin içinden çıkın :) :)
Tavşan kıl yapısı dolayısıyla fitilleme olayını daha çok görebileceğimiz avlardan helede arkasından yapılan deriyi kazıyarak giren saçmalar da görme ihtimali daha yüksek
Ben bu olaya pek takılmıyorum bana göre en makbulü besmele çekip koyduğum fişekleri ava attığım zaman avın en kısa sürede ölü ele geçmesidir
Afiyet olsun Ulaş bey rastgele
--- Alıntı sonu ---
😆😆😆😂😂
Aynen öyle baya bayaaa uzuyor ama olsun önemli olan bilgi paylaşılı değil mi?
Yaralı gitti mi? Olay orda kopuyor bende ondan dolayı RC SİPE 32 (5_6_7 )numalar favorim
Herkese rastgele👍🏻
Bilal AYDIN:
Bu arada stoeger kullanırken rc sipe fişeğinden çok güzel verim almıştım özellikle tahtalı ve keklikte
Mehmet Alper YAZAR:
Bilal Arabacı'nın web sitesinden;
"İşte tam bu nokta da, şu meşhur “fitilleme” yapan (tüyü ete çeken) saçma meselesine değinmek istiyorum. Eskişehir’in usta avcılarından Olcay AVCI ile bu konuyu konuşurken, kendi görüşünü açıklayan çok güzel bir örnek vermişti, şöyle demişti: “Eğer çivi ya da iğne gibi sivri uçlu bir cismi, tüylü bir kumaşa yavaşça bastırırsan dış yüzeydeki tüy içeri doğru geçer ama sivri cismi kumaşa hızlıca sokarsan tüy içeri geçemez. Av anında fitilleme yapacak saçmayı ayarlamamız mümkün değildir.”
Enerjisi azalmış, avın etine nüfuz etmesi sınırda olan mesafede isabet etmiş, yavaşlamış saçma bazen fitilleme yapar (tüyü ete çeker). Yani aslında bir saçmanın fitilleme yapması çok iyi bir şey değildir. Bu durum o saçmanın bize enerjisinin azalma anında ava isabet ettiğini ve yavaş nüfuz ettiği gösterir. Tam tersi durumda ise, yani saçmanın yüksek enerji ile hızla ava isabet etmesi halinde saçma bazen avı delip geçer. İstediğimiz koşulları tam olarak av anında ayarlamamız mümkün değildir. Bu yüzden yapacağımız av türüne ve atacağımız mesafeye göre uygun fişek tercih etmek önemlidir."
Abdullah ORUÇ:
--- Alıntı yapılan: Tevfik GÜN - 05 Kasım 2019, 17:35:49 ---Aslında forum açıldığından beri beklediğim bir konuydu eskisi kadar rağbet olmasada efsane bir dipsiz kuyudur.
--- Alıntı sonu ---
Buna ek olarak birde ağzından sarı su getiren saçma var. o konuyu da göz ardı etmemek lazım :) :) :D ;D
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git