KÖPEKLER HAKKINDA HER ŞEY > ANADOLU KÖPEK IRKLARI
TÜRK TAZISI (Bize özgü en eski av ırklarından birisi)
Vet.Hek.Beytullah SEFEROĞLU:
Ersin Düzyol ''TAZI BESLEYEN AVCILARININ DİKKATİNE BU YIL SADECE TAVŞAN AVI OLMAK ÜZERE TAZIYLA AVLANMAK SERBESTTİR BURDAN TAZI İLE AVCILIK YAPICAK OLAN ARKADAŞLARIN DİKKATİNE SİZİN DUYARLI VİJDANINIZA GÜVENEREK AVCI TEMSİLCİLERİ OLARAK SİZLERE KEFİL OLDUK BAŞKA AV YAPMAYINIZ BİNDİĞİNİZ DALI KESMEYİN ''
BU GELENEKSEL AVCILIĞI SÜRDÜRELİM HAYIRLI OLSUN SAYGILAR''
TAZIYLA TAVŞAN AVCILIĞININ MERKEZ AV KOMİSYONUNDA BUYIL SERBEST BIRAKILMASI ANADOLU SULTAN TAZISI IRKININ TESCİLLENEREK KAYIT ALTINA ALINMASI İÇİN ÇALIŞMAYA BAHANE OLMALI. BU KONUDA GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI GÖREVE ÇAĞRILMALI.
Metin GÖRGÜLÜ:
Ülkemize ait köpek ırklarının ortaya çıkarılması TÜRK tazısını tanıtmaya ve unutulmuş bir ırkı hatırlatmaya çalıştığınız için teşekkür ederim. Ülkemizde Anadolu insanı tazısına da sahip çıkamamış ve yok etmiş bence Sayfamız.com üyeleri olarak Türk tazısının tekrar kazanılması için kampanya benzeri bir çalışmaya öncülük etmeliyiz ülkemizde köpeklerle alakalı köpek ırkları federasyonu başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu mevcut bu kuruluşlarımızı buradan göreve çağırıyorum. Üyelerimizin elinden geleni yapmaya hazır olduğuna eminim bu gidişe bir dur demeli en azından avcılar olarak değerlerimize ve kültürümüze sahip çıkmalıyız.
Aykut kardeşim ellerine sağlık konuyu buraya taşıdığın için.
Selamlar saygılar sunuyorum.
Berkay TOPUZ:
Babam anlatırdı hatırlarım özellikle 70'li 80'li yıllarda bizim buralarda yani trakyada cok kullanılırmış tavşan avında hatta bizdede varmış ama ben hatırlamıyorum tabii,bayağıda kişi gidermiş o şekilde ben 5-6 sene önce civar köylerin birinde görmüştüm,sonra birkaç ay önce o adama denk geldim traktör carpıp öldüğünü söyledi bidahada hiç görmedim.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git