AVCILIK - ATICILIK İLE İLGİLİ RESMİ KURUM, FEDERASYON VE DERNEKLER > DKMP - AV YÖNETİMİ DAİRE BAŞKANLIĞINA SESLENİŞ

Bafra da ördek avına gitmek !!! Kızılırmak-Ballıca Genel Avlağı ....

(1/13) > >>

Tuncay KANDEMiR:
Bundan sonra hafta sonu Bafra da ördek avına gitmek o kadar kolay değil :(
bu konuyu ördek avcılığına düşkün arkadaşlar nasıl atladılar bilmiyorum ancak samsun haritasında Bafrayı GRİ görünce sona 1 kala durumunu sizlerle paylaşmak istedim... bir kaç sene içinde muhtemelen bu bölge özel avlak olursa şaşmayın :(


free picture hosting


Peki bu sezon nasıl avlanacağız :)
Öyle belgem tamam gider avlanırım yok!!!  ayrıca limitler bitince belkide bafrada ocak başında bile ördek avı yasaklanabilir !!! 



upload picture

yukarıdaki fotolara ait kotalar bitince bafra da avda bitecek !!! zaman önemli değil ...



Devlet ve Genel Avlakların 2012-2013 Kotaları ve Genel Bilgilendirme..

Ağustos 06, 2012

Bilindiği üzere ülkemizde planlı ve kontrollü bir avcılığa geçilmesi amacıyla;14/09/2009 tarih ve 287 sayılı Bakanlık Makamı Olur’una istinaden devlet ve genel avlaklarının tescil işlemlerine başlanmıştır.

 

2012-2013 MAK kararlarının 4. Maddesi 4. fıkrasında “ İlan edilmiş genel ve devlet avlaklarında ildeki şube müdürlüğü tarafından belirlenen kotalar MAK tarafından onaylanır. Bu avlaklarda 2. maddede belirtilen avlanma süreleri içinde her gün, 4. maddenin 1. fıkrasında belirtilen günlük avlanma limitleri dahilinde avlağın bulunduğu ildeki şube müdürlüğünden alınan “……. Avlağında Avlanma İzin Belgesi” doğrultusunda avlanılır. Genel ve devlet avlağında türe ait kota bitince o türün o avlakta avlanması yasaktır. Avlattırılan tüm türlere ait kotalar bittiğinde ise 2. madde de belirtilen avlanma sürelerine uyulmasına gerek kalmadan o avlak ava kapatılacaktır. Ava kapatılması durumu, bölge müdürlüklerinin Web sayfasında yayınlanacaktır. Bu avlaklarda; avlanma izin kartı haricinde ildeki şube müdürlüğünden “……. Avlağında Avlanma İzin Belgesi” almadan avlanmak yasaktır.” Hükümleri yer almaktadır.

 

 Bu hüküm çerçevesinde 2012-2013 av dönemi için toplam 96 adet devlet ve genel avlak tescil edilerek; Genel Müdürlüğümüz web sayfasından ilan edilmiştir.

AVBİS yazılım sistemi devreye girip bilgisayar üzerinden kota tahsisleri yapılana kadar;

Uygulamada birlikteliğin sağlanması maksadıyla kota tahsislerinin aşağıdaki kurallara göre yapılmasının uygun olacağı mütalaa edilmiştir.

1-Avlağa gidecek avcı ava gitmeden en az bir gün öncesinde (Pazar günü gidecekler  Cuma gününden) şahsen ya da faks ile avlanmak istedikleri avlağın bulunduğu il şube müdürlüğüne dilekçe ile müracaat edecektir. (İl şube müdürlükleri iletişim bilgileri DKMP web sitesinde ve MAK kitapçığında mevcuttur. )

2-Dilekçesinde hangi avlakta hangi türler için ve hangi tarihte av yapacağını belirtecektir.

3-Dilekçesinin ekine avcılık belgesi ve 2012-2013 avlanma izin pulunun bulunduğu avlanma izin kartının fotokopisini ekleyecektir.

4-Müracaatlar İl Şube Müdürlüklerince değerlendirilerek MAK kararında belirtilen limitler dâhilinde günlük kotalar tahsis edilecektir. İlgiliye yazılı bir belge ile hangi tarih, hangi tür ve hangi avlak için izin verildiği belirtilecek; verilen belgenin belirtilen tarihlerin dışında geçersiz olduğu mutlaka belgede yer alacaktır.

5- Tahsis edilen kotalar her ne olursa olsun avlanmış olarak kabul edilecek ve avlağın kotasından düşülecektir. Kota bitiminde avlak ava kapatılacak ve web sitesinden ilan edilecektir.

6- İl dışından talep olması durumunda Türkiye geneli avlanma pulu almış olma şartı aranacaktır.

7- Tahsisler kişilere yapılacaktır. Dernek ya da başka herhangi bir tüzel kişiliğe tahsis yapılmayacaktır.

8- Yapılan tahsisler kişiye özel olup kesinlikle üçüncü bir şahsa devredilemeyecektir.

9- İl Şube Müdürlükleri tahsis taleplerine faks la yapılan taleplerde aynı faks numarasına bizzat yapılan müracaatlarda belge düzenleyerek talepliye hangi avlakta hangi tür için izin verildiğini belirteceklerdir, böylece avlakta yapılan kontrolde avcılık belgesi, avlanma izin pulu yanında bu belge de kontrol edilecektir. Tescil edilmiş devlet ve genel avlakta il şube müdürlüğünden alınan kota tahsis belgesi olmaksızın avlanmak yasaktır.


Diğer illerdeki Avcılarımız içinde Gri ve Sarı noktalı bölgeler için aynı durum geçerlidir ....

Avlakların 2012-2013 Yılı Kotaları İçin tıklayınız.. http://www.milliparklar.gov.tr/DKMP/Files/avlanma_kotalari_201213.xlsx

Tuncay KANDEMiR:
5- Tahsis edilen kotalar her ne olursa olsun avlanmış olarak kabul edilecek ve avlağın kotasından düşülecektir. Kota bitiminde avlak ava kapatılacak ve web sitesinden ilan edilecektir.

Yeşilbaş, bozördek, fiyu, çamurcun, macar ördeği, tepeli patka, karabaş patka, elmabaş patka, çıkrıkçın, kara ördek ve altıngöz (Toplam avlanma limiti içinde kara ördek, karabaş pakta ve altıngöz kılkuyruk sayısı 1’den fazla olamaz)
Toplam 6

Kaba Bir hesapla MAK kararlarına ve yukarıdaki maddeye göre 8.191 toplam ördek limiti vardır ve her avcı için aldığı her izinde 6 adet düşüm yapılacaktır.
Bafrayı biliriz günde en az 200 adet legal avcısı olur ve bu maddeye göre av 7 gün açık olduğundan !!!
1365 avcı izini sonrasında mantıken KOTALAR bitecektir....


8191 kota / günlük 6 Limit = 1365 yıllık izin.
1365 izin / günlük 200 avcı = yaklaşık 7 gün

evet günde 200 avcı izin alırsa 7 gün sonra Bafrada KOTALAR biter ! Avlanmak da Biter !!!!

Halil KARADENİZ:
yine birileri yapmış yapacağını yapacak bişey yok çarşamba meralarına devam. engiz denilen yer açıkmı tam anlayamadım biz engiz diye biliyoruz başka bir ismide var mı bilmiyorum

Ş.Burak SEZER:
Telefondan takip ettiğim için yanlış anlamış olabilirim ama haritada gri ile gösterilen yerlerin çoğu hatta tamamı da olabilir zaten 2004 yılından bu yana ava kapalı sahalar.Şimdi de özel izinle yukarıdaki kurallara uymak şartıyla ava açıyorlar.Gri bölgenin dışındaki bölgeler zaten daha önce de serbestti ve avcılar orada avlanıyordu.
Eve gittiğimde daha detaylı bakacağım konuya.Ama her halukarda bizim bölge yine serbest..Sorun yok yani ;)

Ş.Burak SEZER:
EYVAHLAR OLSUN DİYORUM !!!

Haritaları ve yazıları yeniden inceledim.Tuncay hocam haklısın..
2004'ten bu yana yasak olan sahalar Yaban Hayatı Geliştirme Sahası olarak halen daha yasak olarak devam ediyor..Serbest olarak avlandığımız alanları tümü ise Genel Avlak Kapsamına girmiş ve yukarıdaki mevzuatlara uymak zorunlu..An itibariyle koskoca Kızılırmak Deltasında Av hayatı sona ermiştir hayırlı uğurlu olsun..

Sınırlardan biri de bizim karavanın hemen yanıbaşı..Yasak sahanın içerisinde kalmıyoruz yada birkaç yüz metre ile sıyırıyoruz.Milli Parklardan Berrin Hanım ile görüşmeye çalıştım faka ulaşamadım.Kendisine ulaşıp gereken bilgiyi aldıktan sonra burada tekrar paylaşacağım..



Devlet/Genel Avlak Olarak Tescil Edilen Sahalar:
1-Kızlan Devlet Avlağı; Doğusu: Çırakdede Tepesi sırtını takiben Taşkelik Deresi sırtını takiben Hamitoğlu Mahallesine, Demircioğlu Mahallesinden Abdülrezzak Deresinin doğusundaki sırtı takiben Baraklı Mahallesine, Tekke Tepesinden, Elmalık Sırtı Erçel Tepesine uzanan hat Batısı: Karaaba köyünden Büyükçay, Sazlıgöl Tepesine, Hacıhefi Tepesinden Oturakyer Tepesini takiben Günüdüzlü Köyü Yukarı Mahallesine, Acıklı Sırtını takiben CimitDeresinden Yünlüce Mahallesine uzanan hat. Kuzeyi: Yünlüce Mahallesi Hıdırellez Tepesinden Sülük Gölü Tepesini Takiben Evliya Tepesine, Kıranüstü sırtından Değirmen Deresine, Sülük Gölü Tepesinden Koğukpelit Tepesine, Bekir Mahallesinden, Soğuksu Deresine, Kirensalak Deresinden Kayalı Çayına, Gümenez Çayından Çetin Meşe sırtına, Kahya Tepesinden Killik Köyüne, Kesilmiş Orman Tepesinden Değirmen Çayına, Hasancın Köklüğü sırtından Kel Çoban sırtına, Çakmak Deresinden Çırak Dede Tepesine uzanan hat. Güneyi: Erçel Tepesinden Güdül Köy sırtı Yalak Dağı, Müvezzin Köyü sırtından Miyesserli Mahallesine, Kayabaşı Tepesinden Yoğun Pelit Mahallesine, Kıyan Deresi ve Karagöl Deresini takiben Köse Yüne, Kabaalan Mahallesinden Böcükbelen sırtını takiben Muratlı Çayına, Alageriş Mahallesinden Kabalan Köyüne uzanan hat
2-Kızılırmak-Ballıca Genel Avlağı; Kuzeyi: Kızılırmak nehrinin denize döküldüğü yerden Liman gölü Batısı: Kızılırmak Nehrinin Karadeniz’e döküldüğü noktadan başlayarak Kızılırmak Nehri batısı boyunca Bafra-Sinop karayolu üzerindeki köprü Güneyi: Kızılırmak Nehri köprüsünden takiben Bafra-19 Mayıs devlet karayolunu takiben Karaköy harası sulama kanalı Yörüklet Beldesi köprüsü (Ramsar Sınırı) Doğusu: Yörükler Köprüsünden (Ramsar Sınırı) Fındıklı Mahallesi (Fener Mevkii) yolunu takiben YHGS güney ve batı sınırından Liman gölü


Yaban Hayatı Geliştirme Sahası Olarak Ayrıldığı İçin Avlanmanın Yasak Olduğu Sahalar:
1-Bafra Kızılırmak Deltası Yaban Hayatı Geliştirme Sahası: (16.10.2005 tarih ve 25968 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan sınırları dahilinde avlanmak yasaktır.)

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

There was an error while thanking
Thanking...
Tam sürüme git