Çoktandır güvercin pişirmedim. Pişirdiğimde de uğraşmadan direkt yağda kızartmıştım. Göğüs kısmı geyet iyiydi bence, sadece fazla yağsız gelmişti. Maalesef öyle yemek kültürüm yok, anlamıyorum. Neyse, bu başlık ilgimi çekti ve bu dertten muzdarip olanlar için bir önerim var, google
Bakın sert et nasıl pişermiş:
Etleri yumuşatmak:
Limon suyu etleri yumuşatırmış. Limon suyu ile pişirince hem yumuşak ve lezzetli hem çabuk olurmuş. Yoğurtla da terbiye edilebilirmiş.
Et pişmiyorsa:
Tencereye bir parça ekmek atınca sert et çabuk pişermiş.
Et çok sertse:
Sirke ve zeytinyağıyla ovarak bekletmek iyi olurmuş. Mümkünse bir gün, değilse bir kaç saat.
Çabuk pişirmek:
Sirke katılınca çabuk ve lezzetli olurmuş.
Bence bu sirke, limonsuyu olayını abartılmaması iyi olur. Acayip bir şeye dönüşmesi ihtimaline karşı...