Red dot'ta 2 şey önemli. Birincisi sıfırlaması bozulmadan yivsiz tüfek tepmesine dayanabilmesi, ikincisi paralaks yani red dota bakış açınızı değiştirdiğinizde noktanın yer değiştirmemesi, hedef üstünde kalmasıdır. Daha sonra optik özellikleri, pil tipi, kullanım kolaylığı vs gelir. Bahsettiğiniz reddotları bilmiyorum, internet üzerinden inceledim, fiyatları ucuz sayılır, sightmark için AR uyumlu demişler, yivsiz AR'den çok fazla bir tepme yapar, bunlara benzer birşey bende almıştım fakat sağlıklı kullanmak kümkün olmadı. Her atışta sıfırlama bozuldu. O yüzden örnek verdiğiniz reddotların iş görmeyeceğini söyleyebilirim. Maalesef benim ve bildiğim bir kaç arkadaşın envanterlerinde böyle işe yaramayan ucuz çöp redotlar var.Gerekli şartları sağlayan markalar 1000 dolar civarındadır. Örnek olarak Eotech, Aimpoint, Trijicon verebilirim. Ben 5 sene önce Eotech 512 almıştım, sıfırlaması söküp taktığımda bile değişmiyor. Amerikan ordusunun kullandığı aiet. Ayrıca kalem pille çalıştığı için bulması kolay. Diğerleri biraz daha küçük ama pilleri zor bulunuyor. Şimdi baktım fiyatlar artık yanaşılacak gibi değil. Özet olarak bence ucuz reddot almayın çöp olur, iş görecek olanlar ise tüfek fiyatından fazla ne yazık ki.