KARA AVCILIĞI:---TÜRÜNE GÖRE AVLAR VE AVCILARI--- > KARGA, SAKSAĞAN İLE DİĞER KUŞ AVLARI VE AVCILARI
Sığırcık Neden Avlanmıyor?
Ahmet ÖZKAN:
Sığırcık kara kışın habercisidir derler,çocukluğumda her kış sürüyle gelen kuş,son yıllarda sayıyla gelir oldu.Et olarak pek kayda değer bir kuş değil ama millet ekseri avını tatmin etmek için avlıyor.
Taşkın GESİLİ:
--- Alıntı yapılan: M.Birol DEMİRTAŞ - 15 Ocak 2012, 23:38:21 ---çocukken sapanla en favori avımdı...bende yasak oldugunu biliyorum... bazen bulut gibi sürü deng geliyor sadece izliyorum........
--- Alıntı sonu ---
Benim sapan ile sadece 1 kere vurabildiğim SARIASMA sadece tatmin emişti , DUT ağacının altından sığırcıkları sallandırmak tatmin etmez olmuştu ki tüfekle avlanmaya başladım... Ama artık Sarıasma da tatmin etmioyor KINALI'mdan başkası yalann.......
Suat ÇALIŞKAN:
bünyesi çok kuvvetlidir.ve çok hastalık taşır.tarım zararlılarıyla mücadelede ve nesli yok olmakta olduğu için yasak diye biliyorum.ancak son zamanlarda müthiş bir çoğalma içerisinde tarlaları talan ediyorlar.gerçi arada seyrekleme operasyonlarıda yapılmıyor değil.ancak eti de çok makbul değil bence.
Ersoy ALTINDİŞ:
ufak abim onlar ufak boşver sende vurma ;D
Bilal PAZVANT:
Buğdayın baş düşmanı olan süne böceğini yiyen bir kuş.Böcekleri yer ama buğdaya zarar vermez.Avcıların bilinçlenmesine çok güzel bir örnek bence avının yapılmaması.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git