KARA AVCILIĞI:---TÜRÜNE GÖRE AVLAR VE AVCILARI--- > KARGA, SAKSAĞAN İLE DİĞER KUŞ AVLARI VE AVCILARI
Biri Karatavukmu Dedi :)
Osman ÇETİN:
Ben 3 senedir kara tavuk avı yapıyorum her avı gerektıgı kadar usulünce yapıyorum yeni aldıgım 36 cal sürgülü tüfek ile ava başlıcam bu sene
Bu arada yeni buldugum bi mermi var yaf yeni ccıkartmıs 36 cal 16mm pirinç yüksekligi var 14 gram ve onla atıs yapdım 50m ye bir insan yumrugu kadar sacıyor iyi bir sezon gecirecegimi düsünüyorum kara tavuklari ekım de avlarım ormanda fındık bahcesinde bazan cllukda kalkıyor 3 kara tavuk 1 cullukla avımı bitiriyorum
Lütfen dikkat karatavuk diye baska kurslara mermi atmayın ve limiti kadar vurun
Özellikleri
Kanat uzunlukları 25 cm civarındadır. Erkek karatavukların gagası parlak sarı, tüyleri siyah; dişilerin ise gagası soluk, tüyleri siyahtır. Karatavuklar kış mevsimi güneşi en çok alan kuytu alanları seçer. Özellikle sık çalılıklar arasında fark edilmeden gün boyu saklanır. Çok hareketli ve hızlı uçan bir kuştur. Sık yapraklı ağaçlarda yaz mevsimi geceler. Sabahları ise erken saatlerde alışık olduğu yerlerde gezinir. Karatavuklar gün doğumu ve gün batımında çok gürültü çıkararak öterler. Gezinme anında çok sessiz olan karatavuklar, bir tehlike olduğunda, kesik kesik sesler çıkarır. Ancak yerlerinden, insanı heyecanlandıracak tiz bir sesle öterek ayrılırlar. Öncelikle çok sessiz kalarak tehlikenin geçmesini bekliyen bu kuşlar, insan veya hayvanın kendini fark etme anına kadar çalılıklar içinde yer değiştirirler. Bu kuşlar yaz mevsiminde 3-4 yavru yaparlar. Yuvadan düşen yavruyla kesinlikle ilgilenmezler. Avrupa kıtasının her yerinde yaşayabilirler.
Vefa ÖZKAN:
Sayın kadeşim uzun zamandan beri karatavuk avı yasak diye biliyorum ben ayrıca yasak olmasa dahi soyu gün geçtikçe azalan bu bu güzel hayvanlara 100 gr eti için kıymayalım lütfen
Mehmet HANYİĞİT:
Vazgeçilmezlerden :)
Özkan KÖK:
burda kalmadıki anasını satayim. kaçak avcı çok eline tüfeği kapan kndını avcı sanıyr. peşinden 5-6 el ateş edenleri gördm ya hayvan ne yapsın. malesef nesli tükendi gibi birşey sdece ormanlarda rastlıyrm oda tek tük. benim cocuklugumda evın onunde sapanla atardık.. kımse silah uzatmazdı ama birden yok oldular.. keşke olsalarda yine bagra bagra kaçsalar önumden bn silah atmamaya razıyım..
Ahmet VURAL:
Paylaşımlar için teşekkürler.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git