TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
AVCILIK, AVLANMA METODLARI, DOĞADA YAŞAM BİLGİLERİ VE AV KÜLTÜRÜ => AV YEMEKLERİ => Konuyu başlatan: Hayrettin ÖZTÜRK - 27 Temmuz 2009, 22:13:37
-
bence bıldırcın ve jet keklik, suyundanda güzel bir bulgur pilavı ohhhhhhhhh.......
-
1-bıldırcın
2-keklik
bıldırcının ızgarası..
kekligi yagda kızarttıktan sonra tavanın dibinde kalan yagını ekmegi bandırarak sıyırmak :)) agzı sulananlara afiyet olsun..:))
-
hayrettın abı yav sımdı nerden estı bu konu sezonoda az kaldı ama bencede bıldırcın abi jetı bulsak oda muhtesem ama malesefkı yok :):):)
-
of yaaaa:)
cemal abıde bunaldı gecenın bu saatınde hehehhe:)
-
bıldırcın, üveyik ,keklik, çamurcun öyle gider
-
lokman hekıme sormuslar en lezzetlı av hayvanı hangısı dıye oda keklık demıs yanında duranlardan bırısı tekrar sormus gene keklık etı demıs bıdaha sormuslar gene keklık etı demıs dıgerı demıskı olurmu hekımım bıldırcın etı lezzetlıdır ozaman lokman hekım demıskı sız bana lezzet sordunuz ılac sormadınızkı demıs
bıldırcın etı ilac gıbıdır yerken sıfa nıyetıne demekte fayda var aynı yumartasında oldugu gıbı
-
Bıldırcın :):):)
-
culluk bence sonra bıldırcın gelırr
-
Eve getirmeden sıcağı sıcağına arazide yenen tüm av hayvanlarının eti acaip lezzetli bana göre.
-
BILDIRCIN HARİÇ HANGİ AV ETİ OLURSA OLSUN İYİ TERBİYE EDİLMEDİKTEN SONRA ETİ SERT VE YAVAN OLUR ÖNCE GÜZELCE TERBİYELENİR SONRA İSTEĞE GÖRE(( GÜVEÇ,,SAÇ,,MANGAL,,KIZARTMA,,SOTE)) NASIL YAPILIRSA YAPILSIN HEPSİDE MUHTEŞEM OLUR :'( :'( :'( :'( :'( ;) ;)
-
Eve getirmeden sıcağı sıcağına arazide yenen tüm av hayvanlarının eti acaip lezzetli bana göre.
Ama sıralama yaparsak kınalı, bıldırcın, kirik :)
-
1.karatavuk not:karatavuk eğer yağlıysa 2. çulluk 3. keklik 4. bıldırcın
-
1.BILDIRCIN 2.ÇULLUK OLUR BENIM GÖRÜŞÜMCE
-
1. Bıldırcın 2. Çulluk
-
bıldırcın güveç
(http://img29.imageshack.us/img29/9103/n68973359110300051183.jpg) (http://img29.imageshack.us/i/n68973359110300051183.jpg/)
kuş başı doğranmış tavşan etinden soğanlı, domatesli, sarımsaklı, bol acılı sac kavurma
(http://img508.imageshack.us/img508/6049/tvn.jpg) (http://img508.imageshack.us/i/tvn.jpg/)
NOT: RESİMLER TEMSİLİ DEĞİL BİZZAT ANKARA AVCILARINA AİTTİR. ;D
-
yemeyin içine av eti girdimi,benim için hepsi mükemmel ve lezetli.
-
Keşke anket düzenleseydin.yemede bıldırcın,vurmada keklik ;)
-
Bıldırcın keklik çulluk tavşan benimde sıralamam bu
-
Közde patlıcan patates biber..Menemen peynir zeytin..Avlak çok geniş zaman kısıtlıysa sırta sandviç meyve suyu vs..Pop veya Top kek..
Ben vejeteryanımda :)
-
1.Geyik
2.Bıldırcın
3.Keklik
4.Çulluk
5.Tavşan
6.Ördek
-
akdeniz de av yapanlar için bir numara tabiki de üveyik iki de ise bıldırcın
-
MAngalda soslu bıldırcını tek geçerim....:D
Ayrıca soslu sakarmeke göğüsünü de mangalda tatmanızı tavsiye ederim.........Farklı bi lezzet.......:D :D
-
EN İYİSİ TAVŞAN SONRA KEKLİK...
-
1-behri
2-yeşilbaş
3-çil keklik
4-bıldırcın
5-kınalı keklik
6-kaya kekliği
7-sülün
-
Bıldırcın, bıldırcın, bıldırcın, keklik, tavşan..... Yüce Allah bile yahudilere gökten bıldırcın eti indirdiğine göre.... fazla söze gerek yok..
-
1:Bıldırcın
2:Çulluk
3:Keklik
-
jet keklik
-
1 NUMARA BILDIRCIN KÖZDE 2-KEKLİK BİROL ABİNİN DEDİĞİ GİBİ DİBİ EKMEKLE SIYRILCAK ŞEKİLDE 3-ÇULLUK ODA ARABAŞI ÇORBASI OF BE ALLAH BEN FENALAŞIYOM
-
bence en guzelıı 1cı bıldırcın 2cı culluk 3cu av ortamında yenılen et :D
-
1.sülün
2.keklik
3.bıldırcın
4.üveyik
ve diğerleri...
-
Bencede KEKLİĞİN sesi BILDIRCINI eti ÇULĞUNSA gizemi
-
K_E_K_L_İ_K
-
bıldırcın ,ardıçkuşu ilk sırayı ortaklaşa paylaşırlar
-
bizim kıbrısta en lezzetli kuş pulya dır .. türkçe ismi kara başlı ötleğen dir resturantlarda 1 tanesinin fiatı 5 euro dur .büyüklüğü serçe kadardır ama inanılmaz bir lezzeti vardır .
-
1-çulluk
2-bıldırcın
3-karatavuk
4-üveyk
5-ördek
-
kekliği tek geçerim
-
vallah ben avın lezzeti benim için önemli deyil önemli olan avın zevki
-
1-devekusu
2- bildircin
3- keklik
-
bıldırcın neden dersenız cennet taamı vede kıyamet kopanadek dnyadn neslı kesılmeyecek tek hayvan olarak bılıyorum
keza tadındand bellı
-
damak tadı değişir hiç kimsenin odun közünde KARATAVUKTAN bahsedeniz olmadı. avı küçümsene bilir ama lezzeti ASLA
-
bıldırcın üveyik bam başka benım için
-
bana göre tavşan eti kekliğin tavuktan bi farkı yok fırında tavşan en iyisi benim için bıldırcın pek olmadığından buralarda güvecini yiyemedik daha
-
bıldırcın
-
Bıldırcın ve çulluk bana göre :)
-
tabiki bıldırcın gerisi hikaye ama birde serçe eti varya ufakken ne vururduk sapanla da yerdik onunda eti çok lezzetlidir...
-
biz antepliyik ağam,et olsun biz gerekeni yaparız....fark etmez...
-
VALLA AÇ OLDUĞUMDA HEPSİ GÜZEL FARK ETMEZ.
-
Kayseride derler;
PASTIRMANIN ÇALINDIĞINA DEĞİLDE,DOĞRAMAYI BİLMEYENİN ELİNE DÜŞTÜĞÜNE YANARIM DİE!Eğer yapan ustaysa bide acıktıysak hepside birbirinden lezzetli ama,yağlanmış bıldırcının ızgarası mükemmel oluyor.
(http://i52.tinypic.com/33jijrd.jpg)
-
bence en güzeli sarı asma, çok nadir var buralarda hele birde yağlanmışsa ... çok güzel bir kuş tüfek atmaya kıyamıyorum, çocukken sapanla vurmuşrum bi kaç kere
selamlar
-
Bıldırcın ızgara,Tere yağında kızartılarak leblebi tozuna bulanıp birkezdaha tavada kızartılmış Keklik.
-
TAVADA,IZGARADA,FIRINDA,GÜVEÇTE,MANGALDA,PİLAVDA BILDIRCIN ,BILDIRCIN YİNE BILDIRCIN.
-
1. Lökeşe
2. Has keklik
:)
-
1- incir kuşu
2-bıldırcın
3-keklik
-
TAVADA,IZGARADA,FIRINDA,GÜVEÇTE,MANGALDA,PİLAVDA BILDIRCIN ,BILDIRCIN YİNE BILDIRCIN.
-
Bence Gidisine Yakin Avlanan Uveyik Yagiyla Muhtesem Oluyor. Yagli Ekmegini Ye Yeter ....
-
bence tartışmasız bıldırcın.daha sonra sarı asma ve son zamanlarında üveyik şahane olur.çulluk daha sonra gelir kanınca. Sıralamayı yazarken eti en lezzetli ve en kolay pişirilen zahmetsiz avlar olarak yazdım.tıpkı lüfer ve diğerleri gibi.