nasıl nesli tükeniyor yahu izmir gibi bir coğrafyada her çalıdan 10 tane kaçıyor.Neye dayanarak söylüyorsunuz neslinin tükendiğinikatılmamak mümkün değil bizim buralarda çok
geçirdiğim rahatsızlıktan dolayı son iki sezondur avlanmıyorum. gerçi şimdi fazla zorlamadan geri dönebilecek durumdayım :)) herşeyden önce 2012-2013 mak kararlarına bakmadan eski bilgilerimle dayanarak yanlış bilgilendirdiğim için bir eğitimci olarak özür dilerim. gerçi son 5 yılın kararlarına baktığımdada yasak göremedimya işin ilginç tarafı :)):D :D
karatavuk ıle karabakal aynı kuşmu.Evet aynı kuş.Hatta ben sana Çaycuma(aslen oralıyım, bartına yakındır) da ki yerel isimlerini sayayım.Karatavuk:Bakal,karabakal,sarı gagalısına(erkek olanı sanırım) çıraburun bakal.Bir de ardıç kuşu diye bilinen kuşlara da bakal denir bu bölgede,hangisi hangisine denk geliyor tam bilemiyorum ama bu kuşlar da,cörcenek bakalı,purç bakalı,mart bakalı(en büyükleri buydu yanlış hatırlamıyorsam,zira çocukluk hatıraları bu isimler),kül bakalı gibi isimlerle anılıyor,hepsi de farklı kuşlardır.
Evet aynı kuş.Hatta ben sana Çaycuma(aslen oralıyım, bartına yakındır) da ki yerel isimlerini sayayım.Karatavuk:Bakal,karabakal,sarı gagalısına(erkek olanı sanırım) çıraburun bakal.Bir de ardıç kuşu diye bilinen kuşlara da bakal denir bu bölgede,hangisi hangisine denk geliyor tam bilemiyorum ama bu kuşlar da,cörcenek bakalı,purç bakalı,mart bakalı,kül bakalı gibi isimlerle anılıyor,hepsi de farklı kuşlardır.
Eti tabi ki gayet lezzetli,özellikle soğuk aylarda(hoş ,soğuk hava da kalmadı),yalnız sirkülere bakmak lazım,belki sezonu kapanmıştır,ardıç kuşu versiyonları zaten yasak sanırsam,ama bunlar da aynı lezzettedir.Sanırım en lezzetli avkuşlarından bunlar hatta diyebilirim ki bazı zamanlar bıldırcından dahi lezzetlidir.Yapılış şekli genelde ızgara(yalnız yağı ziyan olmamalı,alta tepsiye damlamalı),veya sahanda az tereyağı veya sanayağıyla iki çevir o da olur.fırında yağlı kağıtta falan da yapılabilir sanırsam.Yanına da güzel bir pirinç pilavı yeşil salata ve hoşafla(içenler için su koyunca beyazlaşan sıvı da olabilir) süper bir menü oluşur Alper kardeş:)))))).
Şimdi aklıma geldi bartın kurucaşilede ilginç bir pişirme şeklini yemekte nasip olmuştu,o da şöyle:satırla kemikleri de dahil kıyma haline getirilip,sahanda kıymalı yumurta yapar gibi biraz yağla kavrulup üzerine bir ya da iki yumurta kırılan şekli ki bu da enfes birşeydi.
kamil abi o zaman sen 2011 dekı bakal göçunu ıyı bılırsınnn ^-^ ^-^==Valla Utku cum(hemşeri olduğumuzdan cum demek istedim kabul edersen)bahsettiğim zamanlar bundan otuz sene önceki zamanlar,sizin yaşlardayken akranlarımızla epey giderdik bu avlara,çok ta güzel zamanlardı doğrusu.fakat epeydir o yerel avlara vakit bulamıyorum şöyle doyasıya,bir iki kaçamak yürüyüş o kadar, yakın yerlere, o da nadiren,dolayısı ile bahsettiğin göçten haberim olmadı,fakat gençleri görüyorum aynı heves sizlerde de var,hoşuma gidiyor doğrusu artı kurallara uyan daha fazla sizin nesilde, bu da çok güzel.
abi naptın ya gece gece agzımı sulandırdın.Uygundur :).
yarın çıkıyorum peşlerine:)
yahni yapsam bol soğanlı kekikli domatesli biberli uygunmudur.