AVCILIK, AVLANMA METODLARI, DOĞADA YAŞAM BİLGİLERİ VE AV KÜLTÜRÜ > AV YEMEKLERİ

keklik

(1/3) > >>

Serkan ÇAKAR:
gerekli malzemeler:

-4 adet keklik

-2 baş soğan

-2 adet patates

-2 adet havuç

-150 gr bezelye (konserve  ;D )

- kekik (kazdağı doğal olması tercihtir)


*****  keklikleri temizleyip parçalara ayırdıktan sonra düdüklüğe atıyoruz....(düdüklüğe bir avuç kekik atabilirsiniz )

*****  keklikler palaz ise 30 dk.... yoz ise 45 dk pişiriyoruz....

*****  pişen keklikleri kemiklerinden ayırıp ditiyoruz....

*****  garnitur için önce soğanı küçük küçük doğrayıp kavurmaya başlıyoruz...

*****  kavrulan soğana küçük doğranmış patatesleri havuçları ve bezelyeyi ekliyoruz....

*****  ditilmiş kekliklere bakıyor ve aklımıza kalkarken çıkardığı parlama sesi geliyor ve hüzünleniyoruz....

*****  ditilmiş keklikleri tereyağı ile kavuruyoruz...

*****  çok konuştum artık biraz da fotolar konuşsun...

*****  bu arada gelen misafiri de çalıştırmak lazım... ;D ;D ;D ;D ;D
























BİLİYORUM Kİ BU KEKLİKLER BU ŞEKİLDE YENMEZ AĞLAR GİBİ ELEŞTİRİLER OLACAKTIR....

AMA YAPACAK BİŞEY YOK....

 





Ahmet ÖZBEK:
  aaaaaahh.serkan aaaah.  o keklikleri kesinlikle ağlatmam ben biliyormusun.ellerine yüreğine sağlık. ;D ;D

Hakan YENILMEZ:
valla kanki o keklikleri ağlatmamak için ben ağlarım,ama yine de yanından beyazı eksik etmem..beyaz yoğurt oluyoo :D :D :D

Altan ÖZCAN:
elinize sağlık. cok faydalı. hazır el atmışken bir de çulluk tarifi verirseniz çok makbule geçeçek. selamlar.

M.Emin OLGAÇ:
serkan bey bu şekilde hiç denemedim  en kısa sürede denemem lazım.
yanlız merak ettim suyunu ne yaptın ben keklik suyu ile bulgur pilavı yaparım ve didiklenmiş etlerini üzerine koyarım yeşil soğan ayran sonrası malum.
selamlar

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

There was an error while thanking
Thanking...
Tam sürüme git