Arkadaşlar merhabalar;
Ben 2018 haziranda retay masai mara aldım,tüfek elime ulaştığında kargodan kaynaklı çantası kırık geldi.Nagehan hanımla iletişime geçip değişim istedim hemen göndermemi istediler;ikinci kez geldiğinde hem çanta kırık hemde namlu kamuflajında soyulma olmuştu ve yine fabrikanın yolu göründü.Bu süreçte çantalarını acilen revize etmeleri gerektiği hakkında fikir alışverişinde bulunduk ve netice çantalar yenilendi.Üçüncü gelişinde çantada ufak bir kırık dışında bir problem yoktu.Kendi çapımda yaptığım grupman denemelerinden memnun kalmadım (ben merkez ağırlıklı sık grupmanı severim) ve sezon sonunda tekrar fabrikaya gönderdim ve istediğim kıvama geldi.Bu süreçlerde her türlü desteklerini esirgemediler ve yardımcı oldular.Tabi insan 3000 tl gibi bir para verince hiç sorun çıksın istemiyor ve beklenti çoğalıyor.Benim genel manada memnun olmam veya memnun olmamam herkesin aynı düşüncede olacağı anlamına gelmez.Herkesin fikrine saygı duymakla birlikte haksızlık etmemek gerek diye düşünüyorum.Sanki markaya karşı biraz önyargılı yaklaşımlarda var.Kullanıp memnun olan ve ya olmayanın yorumlarını anlarımda;tüfeği hiç kullanmamış,eline bile almamış kişilerin kulaktan dolma bilgilerle eleştiri yapması pek adil değil gibi.Bir hata çıksında hemen eleştirelim diye pusuda bekleyenler var sanki sosyal medyada.Çok büyük yatırımla kurulmuş yerli bir firma,yeni bir ekip,ilk tüfekleri biraz daha toleranslı olmalı diye düşünüyorum.Bir ara fabrika su baskını yaşadı,kısa bir zaman önce ortaklıktan ayrılma sonucu fabrika birkaç gün kapalı kaldı.Bütün bunlar hizmeti aksatmış,gerek teknik servis gerekse başka konularda çözümler aksamış olabilir.Ali beyin burada yardımcı olmak için bulunması bile iyi niyetlerini ortaya koyuyor bence.Bütün bunlar müşteri olarak bizi bağlarmı o ayrı konu,ama biraz daha anlayışlı olmamızı sağlar diye düşünüyorum.Bunları yazıyorum diye fabrikayı kolluyorum diye bir algı oluşmasın.Her şeye rağmen dişinden tırnağından biriktirip bir kucak para veren avcı arkadaşlarımızın memnuniyeti daha önemli.
Sayın Ali KELTEN merhabalar;
Sizin iyi niyetinizden şüphem yok ama biz müşteri olarak sonuca bakarız.Eğer ki buradaki söylemleriniz icraata dönüşmez ise pek bir önemi kalmaz.Ayrıca burada kişilerle karşılıklı diyolağa girerek önyargıları yıkamazsınız,bunun yerine az laf çok iş deyiminden yola çıkarak sorunları çözerseniz önyargıları yıkmanız daha kolay diye düşünüyorum.Avcı arkadaşlarla gerek sosyal medya gerekse bire bir yaptığımız fikir alışverişleri sonucunda ortaya çıkan sorularımız,eleştirilerimiz ve önerilerimiz olacak nacizane,
Mesela en çok merak edilen konularda biri;yurt içine ve yurt dışına giden tüfekleriniz arasında fark varmıdır?Sizlere sorduğumuz zaman yok diyorsunuz,lakin ülkemizde çıkan sorunlara yurt dışı formlarda pek rastlamıyoruz.Zaten çıksa pek fazla şansınız olmaz yurt dışı piyasalarda.Burada ki genel kanı;yurt dışı testlerinden geçemeyen tüfeklerin iç piyasaya sürüldüğü yada yurt içine servis edilen tüfeklerin gerekli kontrollerden geçirilmediğidir.Bazen o kadar basit problemler oluyor ki;bunun fabrikada gözden kaçması imkansız gibi.
Sık görülen sorunlardan bazıları;tüfeklerin grupman yetersizliği,sol vurma,fişek tahliyesi veya patlatmama gibi olaylar.Bu sorunlar;her tüfekle gerekli atışlar yapıldığı takdirde fark edilip giderilebilecek sorunlar.Bundan dolayı gerekli testlerin yapılmadığı fikri ortaya çıkıyor.
Dipçik ölçüsü konusu;estetik olarak nasıl durur bilemem ama iki ayrı parça şeklinde çözülebilir.Yedek dipçik pedi konulabilir çantaya.
Özellikle tamir ve bakım için geri dönen tüfeklerinizle ilgili servisinizi daha donanımlı elemanlarla desteklemeniz gerekli diye düşünülüyor.Çünkü fabrikaya gidip tamir edilemeyen,sorunu giderilemeyen bir tüfek oluşu sizin için büyük bir imaj kaybı.
Muhakkak firma temsilcisi olarak bir sürü işiniz,gerek yurt içi gerek yurt dışı seyahatleriniz vardır,lakin buradaki varlığınız bir varmış bir yokmuş gibi olmasın.Soru ve eleştirilere zamanında cevap vermeniz sizin samimiyetinizi ortaya koyacaktır.
Üretip satışa sunduğunuz her tüfek kutusunun içine gerçekten o tüfekle atış yapılmış hedef kağıdını koymanız,gerekli testleri yaptığınız konusunda ispatınız olur.
Sevgili form üyeleri benim fikirlerim bunlar ve beni bağlar,kimseyi hedef almış veya kimseye cevap yazmış değilim.Sürç-i lisan ettiysem affola.