Dolumda şuan malzemenin en pahalısı barut. Oyüzden nekadar kısarlarsa kârdır. Üretim yaparken de bar basıncından hızından bahsederler.. Tse standartı, CIP standartı, nato standartı vs bahaneler de hazırdır. Barutu azalt, tapayı genişlet, baskıyı sıkıştır cihazda aynı ölçüyü basıncı yakaladınmı ? Tamamdır. Otomatiklerde tıkır tıkır çalışsın. Avcı randıman almış almamış ne önemi var. Mesele fişek satmak sonuçta..
Forumda 20 binden fazla avcı var. Üye olmadan takip edenleri saymıyorum bile.. Buradaki paylaşımlar sayesinde az çok bilinçleniyorlar. Facede sayfada ben de elimden geldiği kadar bir şeyler anlatmaya çalışıyorum. Gerisi ne olacak ? Karadüzen fişek alıp ne kullandığını bile bilmeyen okadar insan var ki memlekette.. Onlara fişek satsalar yeter zaten. Hasan abi bu fişek iyi gümlüyor al bundan dedi mi olay tamam
Daha fazla bilinçlenip kaliteyi ve standartı istemek ve diretmek lazım.. belki ozaman daha iyi bir şeyler olur. Tabi iyi bir şeyler ortaya çıkıp tutulduğunda onlar da illaki biyerden patlak veriyor. Ya malzemeden ya da fiyattan vs.. mevzu derin İlhan abi uzar gider..
Aynen bu kuyunun dibi yok bulamayız, ama hiç olmassa asgari ölçüde barut üreticisinin belirtiği miktarların altına düşmeseler.
İki haftada bir av bayiine gider muhabbet edip, bir çaylarını içerim, yeni gelen bir fişek gördüğümde mutlaka incelerim dikkatimi çekerse bir kutu alır, malzemesini tartarım. 36 gr dolusunu bozup aynı barutla 32 gram için doldururum.
Ne yapalım bu hale geldik. Yine de yerlide - derecelerde Ata neo ile zuber ve bps den güzel verim alıyorum. Hava 10 dereceye doğru yükselince havan tapu gibi patlıyorlar. Saçmanın nereye gittiği bile belli olmuyor.
Yerli fişek sanayi inşallah avcıları memnun edecek şekilde basınç ve hızlarını deneyerek ,olması gerektiği gibi; hava sıcaklıklarına göre yazlık ve kışlık dolumlarını yaparlar.
Allah'a emanet ol.