TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU

AVCILIK, AVLANMA METODLARI, DOĞADA YAŞAM BİLGİLERİ VE AV KÜLTÜRÜ => AV YEMEKLERİ => Konuyu başlatan: Serkan ÇAKAR - 15 Kasım 2008, 01:17:14

Başlık: keklik
Gönderen: Serkan ÇAKAR - 15 Kasım 2008, 01:17:14
gerekli malzemeler:

-4 adet keklik

-2 baş soğan

-2 adet patates

-2 adet havuç

-150 gr bezelye (konserve  ;D )

- kekik (kazdağı doğal olması tercihtir)


*****  keklikleri temizleyip parçalara ayırdıktan sonra düdüklüğe atıyoruz....(düdüklüğe bir avuç kekik atabilirsiniz )

*****  keklikler palaz ise 30 dk.... yoz ise 45 dk pişiriyoruz....

*****  pişen keklikleri kemiklerinden ayırıp ditiyoruz....

*****  garnitur için önce soğanı küçük küçük doğrayıp kavurmaya başlıyoruz...

*****  kavrulan soğana küçük doğranmış patatesleri havuçları ve bezelyeyi ekliyoruz....

*****  ditilmiş kekliklere bakıyor ve aklımıza kalkarken çıkardığı parlama sesi geliyor ve hüzünleniyoruz....

*****  ditilmiş keklikleri tereyağı ile kavuruyoruz...

*****  çok konuştum artık biraz da fotolar konuşsun...

*****  bu arada gelen misafiri de çalıştırmak lazım... ;D ;D ;D ;D ;D



(http://img511.imageshack.us/img511/3476/img1240et1.jpg)


(http://img224.imageshack.us/img224/9703/img1242ht8.jpg)


(http://img146.imageshack.us/img146/7196/img1243vs0.jpg)


(http://img512.imageshack.us/img512/4295/img1244by2.jpg)


(http://img142.imageshack.us/img142/8271/img1245dt3.jpg)


(http://img221.imageshack.us/img221/2916/img1246mn8.jpg)


(http://img142.imageshack.us/img142/2653/img1249iy7.jpg)


BİLİYORUM Kİ BU KEKLİKLER BU ŞEKİLDE YENMEZ AĞLAR GİBİ ELEŞTİRİLER OLACAKTIR....

AMA YAPACAK BİŞEY YOK....

 





Başlık: Ynt: keklik
Gönderen: Ahmet ÖZBEK - 27 Kasım 2008, 10:54:21
  aaaaaahh.serkan aaaah.  o keklikleri kesinlikle ağlatmam ben biliyormusun.ellerine yüreğine sağlık. ;D ;D
Başlık: Ynt: keklik
Gönderen: Hakan YENILMEZ - 27 Kasım 2008, 11:14:03
valla kanki o keklikleri ağlatmamak için ben ağlarım,ama yine de yanından beyazı eksik etmem..beyaz yoğurt oluyoo :D :D :D
Başlık: Ynt: keklik
Gönderen: Altan ÖZCAN - 27 Kasım 2008, 11:43:41
elinize sağlık. cok faydalı. hazır el atmışken bir de çulluk tarifi verirseniz çok makbule geçeçek. selamlar.
Başlık: Ynt: keklik
Gönderen: M.Emin OLGAÇ - 27 Kasım 2008, 15:11:39
serkan bey bu şekilde hiç denemedim  en kısa sürede denemem lazım.
yanlız merak ettim suyunu ne yaptın ben keklik suyu ile bulgur pilavı yaparım ve didiklenmiş etlerini üzerine koyarım yeşil soğan ayran sonrası malum.
selamlar
Başlık: Ynt: keklik
Gönderen: Gürkan GÜRSÜL - 27 Kasım 2008, 15:20:28
Hiç denemedim denemek isterim güzel olcağından gerçekten şüpem yok görünümü çok güzel inasını canı cekiyor beeeeeeee :)
Dolapta buzlukta 4 adet  kekliğim war en kısa sürede yapmak isterim doğrusu güzel paylasım olmus ellerinize sağlık...Tarifi aldım serkan bey :) teşekkürler.
Başlık: Ynt: keklik
Gönderen: M.Ali AKKAN - 20 Haziran 2009, 17:38:51
Arkadaşlar maşallah ya bu bölümde öyle tarifler gördüm ki hanımlara taş çıkartmışınız. :)
Başlık: Ynt: keklik
Gönderen: İsmail ÇIKRIKÇI - 20 Haziran 2009, 18:19:14
Serkanım yapma böyle oldumu şimdi biz keklikmi vurabiliyoruz yapalım.
Neyse bakarsın sen vurupta birde pişirirsin tadına bakarız.
Paylaşım için teşekkür ederim.
Başlık: Ynt: keklik
Gönderen: Gürsel AKARSU - 20 Haziran 2009, 20:10:33
aslında şu yemekteyiz programını sayın site yöneticilerimiz ilgili kanlla konuşup avcılar arasındada yaptırma şansına sahip olsa ne cehverler ortaya çıkar .ellerine sağlık.ben bakarken doydum.
Başlık: Ynt: keklik
Gönderen: Ercan ELER - 14 Temmuz 2009, 15:12:58
afiyet bal şeker olsun da şu reklama takıldım.. kaz dağı kekliği, kaz dağı kekiği... ee biz canik dağlarında avlansak olmazmı be yaffff.. :D :D.. reklam süper.. yüreğinize sağlık
Başlık: Ynt: keklik
Gönderen: Mehmet GÜRBÜZ - 09 Eylül 2009, 11:59:54
vay anaaaam adam oruçlu iken nasılda adamın ağzının suyu akıyor
Başlık: Ynt: keklik
Gönderen: Murat BİYO - 02 Mayıs 2010, 22:05:53
ben onu bunu bilmem bir yemek düdüklüye girdimi tadı yarı yarıya kaçar... keklikleri odun sobasında pişirinçe nefis oluyor ama yinede keklik olsun çamurdan olsun ellerinize sağlık