TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU

KÖPEKLER HAKKINDA HER ŞEY => KÖPEK EĞİTİMİ => Konuyu başlatan: M.Kemal KESKİN - 06 Aralık 2010, 20:32:49

Başlık: Barak ve Kuşçu yavruları.
Gönderen: M.Kemal KESKİN - 06 Aralık 2010, 20:32:49
Ustalar sizlerin de görüşlerini alayım. Resimlerdeki 1 yaşında olan kuşçu köpeğim Kurzhaar kırması ile Macar Vizsla yavrusudur. Bıldırcını canlı canlı getiriyor. Fermalı, yakın geziyor, av bitene kadar yorulmadan arama yapıyor. Elimde yeteri kadar safkan köpeklerim olduğundan satlığa çıkardım satamadım. Daha önce kızan oldu çiftleştirmedim. Tekrar kızan oldu, bu defa kafes tellerini parçalayıp kaçmaya başladı, bağırıp konuyu komşuyu rahatsız etti, bir hafta bekledim kızanı geçmedi, ben de bu defa Drahtar’a benzer yüksek bir barakla çiftleştirdim. Çiftleştirdiğim Barağın babası Barak, annesi kopoydu. Her ikisi de güzel av yapan köpeklerdi. Ne dersiniz bu köpeklerden olacak yavrular nasıl av yapar? Kopay gibi mi, yoksa kuşçu gibi mi, Av yaparlar?
(http://i54.tinypic.com/2cep5bd.jpg)
(http://i54.tinypic.com/y6tw.jpg)
Başlık: Ynt: Barak ve Kuşçu yavruları.
Gönderen: Selman YİĞİT - 06 Aralık 2010, 20:47:11
Mustafa abim  valla  dişi köpek besleyen avcıların  heleki benim iki seferdir başıma gelen bir durum bu.

Ama olan olmuş yapacak birşey yok.Be4nim bu duruma yapcak şahsi bir yorumum oolursa büyük ihtimalle baraga çekecek haliylede sürek köpekleri olma ihtimali yüksek olacaktır.

Herşeyde vardırbir hayır .Bence kötü yavru çıkmaz.Ve isim yapan avcı köpekler  olabilirler...

Saygılarımla..:Nica kazasız belasız avlara....

Başlık: Ynt: Barak ve Kuşçu yavruları.
Gönderen: Mustafa DEMİRTAŞ - 06 Aralık 2010, 22:20:55
kuşçuda çıkar tavşancıda...ama ikisindende dörtdörtlük yavru çıkmaz...
Başlık: Ynt: Barak ve Kuşçu yavruları.
Gönderen: Abdullah GÜLTEPE - 07 Aralık 2010, 11:45:34
evet bencede juş yada tavşan avını yapacak kabiliyette yavru nadir çıkar geneli bozuk olur ya fermasız kuş köpeği yada sessiz tavşan köpeği çıkma ihtimali yüksek.
Başlık: Ynt: Barak ve Kuşçu yavruları.
Gönderen: İsmail ÇINAR 10 - 24 Eylül 2011, 22:52:09
evet bencede juş yada tavşan avını yapacak kabiliyette yavru nadir çıkar geneli bozuk olur ya fermasız kuş köpeği yada sessiz tavşan köpeği çıkma ihtimali yüksek.
  aynen  böyle olur
Başlık: Ynt: Barak ve Kuşçu yavruları.
Gönderen: Yakup EKER - 25 Eylül 2011, 00:37:00
ne cikarsa bahtina artik))
Başlık: Ynt: Barak ve Kuşçu yavruları.
Gönderen: Erol SÜMER - 25 Eylül 2011, 00:51:38
ben bir sefer besledim kuşcu .kopoy kırması ferma veriyodu bıldırcına  vurursan iyi vuramasan bıldırcının kıcını yere koydurmaz tavşan kovar gibi sesli kovardı bıldırcını....ensonunda kendini coban köpeklerine parcattırdı