TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
AVCILIK, AVLANMA METODLARI, DOĞADA YAŞAM BİLGİLERİ VE AV KÜLTÜRÜ => HABİTAT, EKOSİSTEM VE ÇEVRE => Konuyu başlatan: Hakan YAĞCI - 24 Mart 2011, 00:52:40
-
uzun zaman önce bıldırcın arama ilanımla ve birkaç ufak problemle foruma yazmıştım.fikri olan herkes de yardımcı olmaya çalıştı sağolsunlar. şimdi birkaç sorum daha olacak.aslında forumda dağınık bir biçimde cevaplar var ama net bilgi edinmek istedim.
Kendim eski bir fırının içine kuluçka makinesi yapıyorum ve sanırım nisan ayı içerisinde inşallah meyvelerini almaya başlıycam.aydınlanmak istediğim konular şunlar:
1. makine içi sıcaklık 37 - 37.5 derece !
2. 18 günlük kuluçka süresinin son 3 günü çıkım dönemiymiş,sıcaklık ne kadar olmalı?
3. günde 5-6 kez yumurtalar çevrilmeliymiş bu 24 saatimi kapsar yoksa gün içerisindeki 12 saati mi?bazı kaynaklarda 2 saatte bir diye geçiyo!!!
4. yavrular çıktığında ilk birkaç günlük hassas dönem nasıl geçirilmeli? yem - su nasıl olmalı ne tercih edilmeli?
Şimdilik aklıma takılanlar bunlar.hakkında bilgisi olan bana yardımcı olursa sevinirim.hayırlı günler.
-
güncel...
-
Fırında çıkarta caksan sıcaklığa dikkat et 37.5 derecede kapandıktan sonra fırın rezistanslıysa sıcaklık yükselmesi olabilir ,termostattaki ısıyı ona göre ayarla.kolay gelsin
-
eyvallah...