TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
SİLAHLAR, MÜHİMMAT, EKİPMAN HAKKINDA HER ŞEY => FİŞEKLER HAKKINDA HER ŞEY => Konuyu başlatan: Gazanfer BAŞ - 19 Ağustos 2011, 00:42:18
-
aldığımız 16 kalibre mirage marka fişekler üstünde TSE damgası var bi abimizle iddalaştık siz ne diyorsunuz o sadece B&P avrupa gerisi yerli üretim diyor
(http://i53.tinypic.com/xg0cyg.jpg)
-
bende kullanıyorum mirage fişekleri memnunum.üzerindeki tse yazısı fişeğin türk standartları enstütüsüne uygun olduğu için yazılmıştır.yani bu fişekler yerli değildir. ayrıca o arkadaşına söyle bp ye çok güvenmesin.bi bayii abimizde bp nin yeni boş kovanlarını görünce çok şaşırdım.bp bile türkiyede yapılıyor olabilir.belkide sadece boş kovanda satıyor olabilirler. ama daha önce hiç bir markanın boş kovanını piyasada satılırken görmedim.selamlar.
-
"Made in ...." yazısı yok mu üstünde?
-
İtalyan malıdır. Üzerinde Made in Italy yazması lazım.
-
kutuda lot numarası varsa avrupadır..artık fişekleri iyi taklitliyorlar..ayırmakta güçleşti..en iyisi mega ve yaf deneyin..randımansızlık varsa avrupa kullanın...yaf(yavaşçalar)ın 28gr 7 nosu şu an üveyikte çok güzel..
-
İddia değil şahsi düşüncem yerli olduğudur.en azından 2 senedir bence ülkemize ithal fişek girmiyor malzemesi dışardan bile alınsa burada dolduruluyor tam bir sahte fişek cenneti olduk vallahi.ne çıkarsa bahtına hele bir ımperıal varki 1 koli fişek içinde kutular bile birbirini tutmuyor
-
merhaba arkadaşlar mirage fişeklerini uzun zamandır kullanırım son derece memnunum arkadaşların belirttiği gibi üzerindeki tse yazısı uygunluğu belirtiyor şahsi fikrim olarak pek çok fişekten iyi randıman veriyor 12 ga 30.5 gr mı mutlaka denemenizi öneririm.
gazanfer bey bir 16 ga kullanıcısı olarak aquila fişeklerinden memnunum bir denemenizde fayda var sevgi ve saygılarımla
-
B&P kadar berbat fişek görmedim. Eğer Avrupaysa vay avrupanın haline...
-
ŞU FİŞEKLERİN NERENİN MALI OLDUĞUNU BELİRTEN "MADE İN" İBARELERİ NE KADAR GERÇEKTİR BİLEN YOK MU? KUTU ÜZERİNDEKİ TS,TSE DAMGALRI NEYİN NESİDİR.FİŞEKLER DIŞARDAN KOLİ İLE GELİYORSA KİM BUNLARI KOLİDEN ÇIKARIP DAMGALAYIP TEKRAR KOLİLİYOR.HEM BUNLAR TÜRK MALI DEĞİL Kİ TÜRK STANDARTLARINA UYSUN.
-
sahteve gerçek fişegi ayırmanın en kolay yolu eski orjinal bir fişekle yeni fişegi karşılaştırmaktır.....sahte fhocchi ve vinchester görmüştüm orjin fişekle karşılaştırdıgımda yazı karakterlerinden ve fişek taplasından çok kolay ayırtedilebiliyor.....
miragenin tr yapımı oldugunu sanmıyorum yıllardır kalitesinde en küçük düşüş olmamıştır.....
-
İthal tüfeklere uygulanan uygunluk ts 870 uygundur ibaresi gibi ithal fişeklerde TS 870'e göre imal edilen av tüfeklerinde kullanılan av fişeklerinin uygunluğunu kapsıyor TS1889 http://www.tse.org.tr/TSEIntWeb/Standard/Standard/Standard.aspx?081118051115108051104119110104055047105102120088111043113104073082117070099100117054109077077057
-
SELAM ARKADAŞLAR TEK GÜVENDİĞİM FİŞEK BP DİR BUDA TÜRKİYEDE ÜRETİLİYORSA NEDEN FİYATI 24 YTL OZAMAN.
TÜRKİYEDE YABANCI FİŞEKLERİ DOLDURDUKLARINI BİLİYORUM.
(http://i51.tinypic.com/5as3v6.jpg)
IMG]http://i51.tinypic.com/5as3v6.jpg[/IMG]
-
mirageyi uzun yillar kullaniyorum hic yolda birakmadi beni.
-
herkese teşekkürler 23 - 24 lira verip de B&P fişek almanın hiç gereği yok bence tabi tercih meselesi
-
mirage fişekleri avrupadan geliyor türkiyede üretimi yok imperial fişekleride ispanyol rio ispanyol bornaghi italyan winchester italya ve usa dan geliyor rottweil fişekleri türkiyede dolum oluyor diye biliyorum aquela da aynı türkyede dolumu oluyor diye biliyorum
-
tamam iyi hoş ama türkiyeye girerken kolinin içindeki fişeklere tek tek damga mı basıyorlar
-
tse ilgili ithalatcı firma tarafından üretici firmaya fişek adedine göre batsırılıyor çünkü kanunen tse olması gerekiyor fişek kutularında içiniz rahat olsun bu konuda ama yinede türkiyede yapılan ithal fişeklerde mevcut tabiki
-
Türkiye'de yapılan yabancı markalar hangileri acab?Deri toplu bir paylaşım olur...
-
Sezon açılışında değişik fişekler aldım Rc 30 gr 8 alıyım dedim 1 tanede kutunun kenarında için bi tarafta ingilizce yazıyodu bir tarafındada türkçe belli bir sıcaklıkda ve nem oranında saklayın diye :D kafam karıştı ama o fişeklerlede güzel av yaptım canlı kuşum düşmedi hepsi bitmedi fişeklerin daha
-
Mirage clever fişekleri tamami ile ithal dir. Fişekler gümrüğü geldiğinde bu tse damgası sıkıntısı oluyor.Türkiyede bir fişeğin sayılabilmesi için üzerinde bulunması gereken bir sürü işaret damga olması gerekiyor.Fişeğin sarı metal kısmından kutusuna kadar bunlara olacak.Bu sebeple ithalatçi firmadan getirteceği fişeklere bu damgayı koydurtuyor.bu yeni bir uygulama daha önce gelen fişeklerde tse damgası olmayabiliyor.
yurdumuzda yavaşçalar YAF cheddite markasaının malzemeleri ile fişek doldurmaya başladı.Hem cheddite ithalatçısı hemde aynı firmanın malzemeleri ve lisansı ile fişek dolumu yapıyordu.Şimdilerde benim tahminim maliyeti düşürmek amacı ile başka tapa kapsül barut ta kullanıyorlar bu benim gözlemim.
STERLING fişekleri ise turaç firmasının markası yerli bir marka genelde nobel sport ve maxam malzemesi kullanıyor.
MECA fişekleri en eski yerli üretimimizdir.Eski Milli atıcılardan Engin HIDIR abimizin seneler önce başladı bir aradan sonra şimdi komanda Av eşliğinde üretimini yapıyor.plastik tapayı kendi üretiyor Maxam malzeme kullanıyor diye biliyorum.
JEt ve APOLLO marka fişekler adana İDEAL AV ın markası..
JK6RC fişekler izmir firması tarafından yapılıyor.
ROTTWEIL'in isim hakkı bir firmada idi.Bir kısım yunanistan yada bulgaristan da doldurulan fason dolularda olduğu gibi orjinal denen JAGD seriside şu an satışta..
ZUBER- VEGAS- FORZA- ÖZKURSAN- MİLANO- YFS- MKE - ilk aklıma gelen yerli firmalar.hepsini incelemedim ama genelde ispanyol maxam ve italyan nobel firmalarının barutlarını boş kovanlarını kapsüllerini ve tapalarını kullandıklarını tahmin ediyorum.
Yurdumuza korsan fişek girmişmidir evet girmiştir ama Tüm Türkiyeye yayılmamıştır.kutulardaki lot numarası ve kovanlardaki farklılıklar bu ayırımda çok önemli..
WINCHESTER in iki ülkede üretimi var.Bize gelenler italyadaki fabrikasının üretimi.Amerikan üretimler gelmiyor.Bir gelseydi..
piyasadaki bir çok ispanyol marka MAXAM firmasının üretimi pek kalite farkı yok bildiğim kadarı ile..
Rio-Saga-Eley-maxam fişeklerin ve bir çok malzemenin üreticisi..
Fiocchi fişekleri pek takip edemedim.RC ile ile beraber en çok korsanı olduğu öne sürülen fişekler..
B&P RC Fiocchi fişekler ithal fişekler olup kalitelerini ispatlamış durumdalar pek fazla söze gerek yok.
şimdilerde LAMBRO firmasının fişekleri gelmeye başladı.LAMBRO sadece NOBeL SPORT'un martignoni kapsülü ve boş kovanı ile doldurulmuş Sıpe S4 a1 vectan gibi barutları gualandi tapalarını kullanan bir firma....Her ava uygun fişek bulunabiliyor.
-
Polat abi bunlar çok güzel bilgiler.bunun için teşekkürler.valla daha önce hiç kullanmadığım yaf fişeklerinden bende 2 kutu aldım.32gr 10 numara.avda denemedim ama zuber ve yaf ın kovanlarının gayet iyi olduğunu söyleyebilirim..bozukluk yok.ayrıca basınç sorunuda fazla yok.her otomatik çıkartır sanırım.mirage ı yıllardır kullanırım.sıkıntım olmadı fazla.b&p aldım.henüz tahtalıda denemedim.33gr 6no aldım.bu fişekler sanırım uyar tahtalıya.eğer uymazsa 3no 34gr mirage kullanıcam.winchester ve fiocchi ise galiba sahtesi en yaygın fişekler.rc ise muamma ama avcıların favorisi olmaya devam ediyor.bunlarda benim düşüncelerim.herkese saygılarımla rasgele...........
-
fiocchilerin rottweil ler gibi fason dolumlarında olduğunu söyleyenler var.ancak fiocchi kullanmadığımdan pek bir fikrim yok.Tahtalıda yaf açık yeşil 34 gram 5-6 fişekler var bu fişeklerde cheddite drago tapa ve drago barutu var çok güzel bir fişek..karda kışta tahtalıda mirage 36 gram H.V fişekleri gayet başarılı..remington 32 gram hevy dove fişekler her zaman bu avda favorim..winchester 36 gram super speed 3-4 no .ok kullandım winchester pigeon 36 gram 6 no da iyi randıman aldım.
-
Mirage fişekleri önceki yıllarda çok güzeldi şuan o kadar Randumanlı değil çok Sahte fişek var piyasada , Size şu fişeği Öneririm ; Mirage Jk6 34 gram 5-6 no ben Keklik Avında Huğlu 205 A ÇİFTE Tüfeğimle 2. patlayan gözde kullanıyorum loppp indiriyor :) Tavsiye ederim uzun ve orta mesafeli atışlarda iyi iş yapıyor yakması ve Hızı çok güzel onun Dısında Mirage kullanılacak fişek değil Özellikle 28 ve 30 gram fişekleri Bıldırcın için olanlar Berbat fişekler büyük bir çoğunluğu sahte ....... ( 1 No 34 gram Mirage jk6 Tavşanda'da çok iyi )
Her fişeğin sahtesi yapılıyor hemen hemen artık günümüzde o yüzden pek güven olmuyor... Özellikle Rotweil ve Fiochhi , B&P bu fişeklerin sahtelerini Türkiyede doldurduklarını öğrendim. B&P Fişekleri bir çok kişi beğeniyor ama ben hiç iyi bulmuyorum.
Ben Genel olarak Bornahgi Marka 6 no 33 gram Keçe tapa Keklikde kullanıyorum çok güzel kaliteli bir fişek ve RC Sipe 7-8 no 32 gram Mükemmel , RC S4 7 No 33 gram ve yine RC JK6 35 gram 5-6 no uzun ve orta mesafeli soğuk havalarda çok iyi bir fişek , bu fişekleri kullandığım için denediğim için Tavsiye ederim :)
-
Fişeklerin sahtesi olduğu, olabileceğini düşünenimiz çok. Kimilerinin ülkemizde üretildiği de söyleniyor. Belki bazıları doğru. Fakat bu konularda fikrimizi yazarken "böyle duydum", "sanıyorum", "şahsi kanaatim", "şu söyledi", "fabrika böyle dedi" gibi yazarsak sanki daha net olur. Bu markaları satan, imal eden, bundan ekmek yiyenler var. Memnuniyetsizliğimizi belirtirken sebebini de yazarsak daha doğru yönlendirme yapmış oluruz. Sözgelimi; bazen fişeklerin içindeki barutu veya başka bileşeni müşteriye bilgi verilmeksizin değiştirilebiliyorlar. Geçici de olabiliyor, kalıcı da, sebebi her neyse. Bu iki farklı dolu aynı tadı, randımanı veremeyebilir. Bu onun orjinal olmadığı anlamına gelmez.
Daha uzatmıyayım; demek istediğim, fişekle tüfekle ilgili memnuniyetsizliğimizi yazarken sebebini, kaynağını açıkca yazmaya çalışalım. Dayanağı olsun. Öyle ki, nereden bildin, nasıl anladın diyene ikinci bir açıklamaya gerek olmasın. Mümkünse tabi :) Buraya yazdım ama buradaki yorumlar için değil geneldir. Selamlar
-
Mirage fişekleri kesinlikle Türkiye de üretilmiyor .İthalatçısı Balıkesir Rasgele av Mehmet AKif- Müşteba Yavaşça Kardeşler..
ithal edilen Partiler arası büyük ihtimalle bazı modellerde barut farkı olabilir.Bir çok fişeği kesip bakarım 28 gr T2 mirage lacivert fişeklerde ilk aldıklarımda 1,25 gram Jk6 barutu çıktı.(Jkl olduğunu Mirage Jk6 fişek kestiğimde aynı barut çıktığından biliyorum)Daha sonraki modellerde tahminim Nobel Sport un imali yeşil bir barut çıktı..Benzeri bir olayı Me-ca trap fişeklerinde de yaşadık sorduğumuzda tepme oranını düşürmek için firma olarak böyle bir değişikliğe gittiklerini hız ve etki olarak fişekte bir değişikliğin olmadığını söylediler..Sıpe - S4 -Jk6 barutu ile dolan tüm fişekler kalite olarak birbirlerinden pek farklı olmuyorlar.Ancak fiyat olarak daha düşük segmentte satılan fişeklerde imalatçılar ya maliyet nedeni ile ya da ar-ge çalışmaları sonucu barutu değiştiriyorlar.Bu da daha öne kullandığımız bir fişekten aynı performansı alamamamız gibi bir sonuç doğurur.
En güzeli bir fişekten eğer performans aldıysak aynı lottan koli bazında almak gerekir.devamı gelemeyebilir çünkü..
-
Çok katıldığım bir fikir, beğendinmi mümkünse bolca al. Zaten deneyimli ve çok avlanan avcılar böyle yapıyor.
-
Eğer RC- SİPE 32 Gram olan modelin sahtesi çıkmıyorsa,bu fişeği tüm avcı arkadaşlara şiddettle öneririm,6-7 fark etmez Keklikde bir denesinler.RC S4 33 Gram olanınnda 4 numarasını tavşanda denesinler.Bu fişeklerin çok değil 2 saçması değsin hayvana, ayakları havaya gerip Kıbleye çevirttiriyor Alimallah.
-
Her fişek her tüfekde randıman vermeyebilir.Çeşitli duyumlar alıyoruz.Yok şu fişek burda doldurulmuş yok şu fişek yerliymiş.Geçen haftalara değinerek söylüyorum.Avrupa olarak bildiğimiz Rc1 33 gr 5 no ile kekliği 2 fişekde de vurmama rağmen hiç birşey olmamış gibi dağı ter etti hayvan.Bir ertesi hafta 32 gr b&p 6 numarayla aynı olay tekrar başıma geldi.Bu hafta dağda avlanırken daha önceden toplu olarak Me-Ca 28 gr fişek geçti elime.Trap ta ve hedef atışlarında kullanmak için almıştım.Tesadüfen kekliğe denk geldi.Vurulan kekliğin halini görmeliydiniz.Ameliyat etti resmen kuşu.Yine aynı avda YAF 28 gr 8 no çulluğa atma fırsatım oldu.Aynı olay çulluğun başına da geldi.Bir daha tövebeler olsun avrupa fişek arkasından koşarsam.Hem memleketimin malı hem ucuz hemde sonuç ortada
-
Eğer sahte olduğundan emin olduğunuz fişeğe rastlarsanız, satın aldığınız yeri ithalatçısına bildirmeniz herkes hepimiz için hayırlı olur. Fakat yukarıda da yazılanları okuduysanız imalatçıların bazen fişeğin muhteviyatında değişiklik yapabiliyorlar. Yine de Sipe yazan fişeklerde -misal olarak- her zaman Sipe barutu olması şarttır. Hatta üzerinde belli barut isimleri geçen tüm fişeklerde asgari olarak barutu değiştiremezler. Sipe, S4, Drago, JK6, Aquilla... vs. Kim yaparsa müşteriyi yanıltmış olur.
Her fişek her tüfekte -aynı model olsa da- aynı randımanı vermeyebilir. İster inanın ister inanmayın atıcıya göre bile değişir. Başkasına kendi reçetemizdeki ilacı vermemizin doğru olmayacağı kadar doğrudur. Yine de fikir vermesi için soruşturulabilir elbet. Bunu neden yazdım, bir fişek bize iyi gelmedi diye herkese de yaramayacak anlamına GELMEYEBİLİR. Zaten bu yüzden fişek imalatçıları mümkün mertebe değişik muhteviyatlı ama aynı gram fişek üretiyor. Kimi birine kimi öbürüne daha yarıyor. Ya da gününe göre...
-
15-19 derece hava sıcaklığında 200-300 rakım da şahane av yapan ismini veremeyeceğim fişek yine aynı sıcaklık aralığında aynı tüfekle 600-800 rakım yükseklikte iş yapmıyor.Bu yüzden fişek önerirken yada eleştirirken havanın durumu tüfeğin şokundan markasından namlu boyuna ,avlanılan avlağın yüksekliğine atılan mesafesine kadar bir çok faktör var.Bu işi iyi bilen avcılar gittikleri meraya elindeki tüfeğe göre yanlarında fişek bulundurup avlanırlar.Keklik avında muştaki avcının fişek seçimi ile aynı marka tüfek kullanan aydın daki yada burdurdaki avcının fişek tercihi çok farklıdır.Muş a ava giden bir abimiz yanındaki fişeklerin iş yapmadığını orada farklı hiç kullanmadığı gram ve markadaki fişekleri alarak avlanmak zorunda kaldığını söyledi.
Tüfek ve Fişek seçimi bu kadar çeşit varken zaten zor birde avcılar birbirinin kafasını karıştırıyor.Üstüne de sahte fişekmi diye düşünüp kafa yoruyorlar.İnternet sitelerinde bir sürü kafa karıştırıcı yorumlarda olunca ortaya karmaşık bir durum çıkıyor hali ile..
İyi bir avcı
*sık tüfek değiştirmez
*sık fişek değiştirmez
*fişeğini adetli alır
*fişeğini güvendiği bayiden alır
*avına göre şok yada tüfek seçimi yapar
*meraya göre fişek seçimini yapar
-
bende kullanıyorum mirage fişekleri memnunum.üzerindeki tse yazısı fişeğin türk standartları enstütüsüne uygun olduğu için yazılmıştır.yani bu fişekler yerli değildir. ayrıca o arkadaşına söyle bp ye çok güvenmesin.bi bayii abimizde bp nin yeni boş kovanlarını görünce çok şaşırdım.bp bile türkiyede yapılıyor olabilir.belkide sadece boş kovanda satıyor olabilirler. ama daha önce hiç bir markanın boş kovanını piyasada satılırken görmedim.selamlar.
Hocam ben 2 senedir kullanıyorum onları. 70 ve 76mm lik boş kovanları mevcut piyasada. Tek farkı üzerlerinde baskı yok, hiçbir yazı vs. yok. Eğer bi şekilde üstüne baskı yapılabilirse orjinalinden ayrılamazlar. Çünkü görüntü olarak gerçekten birebir aynı fişekler. Kadıköyde bir av bayi abimizin dediğine göre bu boş kovanlar Balıkesir' de üretiliyormuş.
-
arkadaş lar fişek türkiyede üretildiği zaman kötümü oluyor, biz o kadar kalitesiz bir milletmiyiz,
keşke hepsi türkiyede üretilsede paramız dışarıya gitmese...
bende çoğunlukla yabancı fişek kullanıyorum.....
taklitsede pek kafama takmıyorum..
-
B
Hocam ben 2 senedir kullanıyorum onları. 70 ve 76mm lik boş kovanları mevcut piyasada. Tek farkı üzerlerinde baskı yok, hiçbir yazı vs. yok. Eğer bi şekilde üstüne baskı yapılabilirse orjinalinden ayrılamazlar. Çünkü görüntü olarak gerçekten birebir aynı fişekler. Kadıköyde bir av bayi abimizin dediğine göre bu boş kovanlar Balıkesir' de üretiliyormuş.
Hep yanlış bilgi bunlar....
*Türkiye de boş kovan üretimi uzun senelerdir yapılmıyor.yapılanlar çok kalitesizdi
*b&p , cheddite , fiocchi , Maxam rio(yıldızlı fişekler yerli firmalar en çok bunu tercih ediyor) firmalarının boş fişekleri ithalat yolu ile gelip pşyasada satılıyor.
*yakında duyduğum kadarı ile me-ca fişekleri imalatçısı Engin HIDIR abimiz boş kovan üretimi için harekete geçti..Kendisi x-wad plastik tapa üretimi yapmaya başlamıştı zaten.Yılda 100-150 milyon adet boş fişek girişi var Türkiye'ye bunu üreticiler söylüyor.
Sterling.YAF,Ysf,Mkek,Zuber,Özkursan,Vegas,Apollo,Jet,Me-ca fişekleri hepsi ithal boş kovan kullanmakta YAf hariç hemen hemen hepsi maxam boş fişek kullanmakta..YAF ta galiba cheddite harici boşta kullanmaya başladı..
*Saçma Aslan Avcı ve MKE tarafından üretiliyor Türkiye'de..
-
arkadaş lar fişek türkiyede üretildiği zaman kötümü oluyor, biz o kadar kalitesiz bir milletmiyiz,
keşke hepsi türkiyede üretilsede paramız dışarıya gitmese...
bende çoğunlukla yabancı fişek kullanıyorum.....
taklitsede pek kafama takmıyorum..
Yerli üretimlerin kötü olduğunu kimse söyleyemez ..Bir sürü ihracatta yapıyorlar.Ancak zamanla barut tapa kovan değişikliği yaptıklarından bazen kafada soru işareti bırakıyorlar iç piyasada. Zaten kestiğim fişeklerden benzer malzemeler çıkıyor.Sterling ve ME-ca dan maxam barutu çıktı.Daha Önce de Nobel Sport barutu çıkmıştı.Mke nin kullandığı plastik tapa Zuberde de çıkabiliyor.Bir sürü örnek fişek dolu ölçüsü internet sitelerinde var.İSpanyol ve italyan sitelerinde bulabilirsiniz.Yerli fişek alırken fazla teredüüt etmeye gerek yok pek farkları yok birbirlerinden.
-
4-5 yıldır ekip olarak kullandığımız ve hiç hatasını görmediğimiz AQUİLA fişekleri sürekli koli ile aldığımız Hilal Av'da, istediğimiz saçma numaraları kalmadığından, Bursa'dan başka bir av bayiinden aldık. Kutuları açınca farklı fişekler olduğunu gördük.Kovanların dışında, fişekleri kesip açtığımızda, barut,saçma, tapa herşey farklıydı. Avda deneyelim dedik, Ve avlarımız çoğunlukla çelgin gitti. İthalatçı firmanın aynı zamanda fişek üreten bir firma olduğunu öğrenince, büyük ihtimalle patetnt alarak kendileri üretmeye başlamışlar diye düşündük. VE NE YAZIK Kİ HALA, İTHAL FİŞEK DİYE SATIYORLAR!
(http://1.imgland.net/Sgwn.jpg) (http://1.imgland.net/Sgwn.jpg)
-
Büyük bayidir hata olmaz diye Taa Düzce'ye gittik, 1 kutu BP 3 numara aldım arkadaşım da aldı kutunun altında Tr yazıyor. Hafta sonu kar yağdı tam av havası gittik meraya bir sürü tavşan çıktı, tavşana 2 kez atış yaptım ikisinde de vurduğumdan eminim hatta sonuncusunda tavşan 2 tur yuvarlandı tüyler havada uçuşuyor hayvancağız gitti. Hele arkadaşım başka bir tanesine 6 tane boşalttı yine sonuç yok. Ne diyeyim o fişeği üretenide satanıda Allah'a (cc) havale ediyorum ve o gün bu gündür Bp almıyorum ve kimseye de tavsiye etmiyorum! Halbuki 1 sene evvel aldığım Bp den gayet memnundum. Şaştık doğrusu hangi fişeği alacağımızı. Hepsi İzmirde üretiliyor diye ortalıkta laflar dolaşıyor. Zararı yok ülkemizde üretilsin bundan gurur duyarız fakat Ticaret ahlakı diye birşey var lütfen dikkat edilsin böyle şeylere..
Bu arada en son mirage 34 gr 6 numara almıştım açıkçası fazla güvenmiyordum fakat şimdiye kadar iyi iş çıkarttı, ancak yeniden aynı markada aynı performansı bulabilecek miyim emin değilim..
O fişegi ureteni allaha havale ediyorsunuzda tavşana 6 tane boşaltanı naptınız takoz kullanmadıgı için?
-
altının bile birinci ikinci kalitesi var....fişeklerde kullanılan malzemelerin kaç kalitesi var Allah bilir.... burdaki asıl sahtekarlık 5.sınıf malzemeyle fişek üretip 2.sınıf fişek fiyatına avcılara kakalanmasıdır...
bazı firmalarda isim sahtekarlıgı yapıyor...bazılarıda üçkagıtçı mütahitler gibi malzemeden çalıyor...
yerli demek hertürlü sahtekarlıga hazır ol demek..... elin gavuru hırsızlıgı bilmiyor,bilirde zarar olarak geri dönüşünüde bildiginden uzak durur bu işlerden....
sonra bir federalin kutusu 40-50 tl olur senin yerli fişegin 10 liraya alıcı bulmaz....
eger avrupadan internet üzerinden fişek siparişi yapılabilsin, türkiyede federal haricinde hiçbir marka fişek satılamaz... yerli firmaların tamamı fişek üretimini askıya alır... avrupa marka olup burada üretilen fişeklerde aynen çöp olur......
güven olmayan yerde kalitenin k sıda olmaz....
-
altının bile birinci ikinci kalitesi var....fişeklerde kullanılan malzemelerin kaç kalitesi var Allah bilir.... burdaki asıl sahtekarlık 5.sınıf malzemeyle fişek üretip 2.sınıf fişek fiyatına avcılara kakalanmasıdır...
bazı firmalarda isim sahtekarlıgı yapıyor...bazılarıda üçkagıtçı mütahitler gibi malzemeden çalıyor...
yerli demek hertürlü sahtekarlıga hazır ol demek..... elin gavuru hırsızlıgı bilmiyor,bilirde zarar olarak geri dönüşünüde bildiginden uzak durur bu işlerden....
sonra bir federalin kutusu 40-50 tl olur senin yerli fişegin 10 liraya alıcı bulmaz....
eger avrupadan internet üzerinden fişek siparişi yapılabilsin, türkiyede federal haricinde hiçbir marka fişek satılamaz... yerli firmaların tamamı fişek üretimini askıya alır... avrupa marka olup burada üretilen fişeklerde aynen çöp olur......
güven olmayan yerde kalitenin k sıda olmaz....
böyle bir şey olsa iç piyasada hem fiyatlar düşer hem satışlar düşer..ancak ben bu işi bir hayal olarak görüyorum.Terör olayları nedeni ile mantar tabancası bile getirtmek sorunken....
-
Hangi fişeğe güveneceğim bilemiyorum..O nedenle daha az kazık yemek için yerli deneyeyim dedim ve ME-CA denemeye karar verdim..ördek tahtalı ve daha nice kuş avlarımda vazgeçilmezim oldu..YAFta üveyikte hoşuma gitti..
-
deniz seviyesi sıcaklık fark etmiyor ördek üveyik bıldırcın avlarında ME-CA yı kullanıyorum.gayet iyi.tavsiye ederim.
-
B
Hep yanlış bilgi bunlar....
*Türkiye de boş kovan üretimi uzun senelerdir yapılmıyor.yapılanlar çok kalitesizdi
*b&p , cheddite , fiocchi , Maxam rio(yıldızlı fişekler yerli firmalar en çok bunu tercih ediyor) firmalarının boş fişekleri ithalat yolu ile gelip pşyasada satılıyor.
*yakında duyduğum kadarı ile me-ca fişekleri imalatçısı Engin HIDIR abimiz boş kovan üretimi için harekete geçti..Kendisi x-wad plastik tapa üretimi yapmaya başlamıştı zaten.Yılda 100-150 milyon adet boş fişek girişi var Türkiye'ye bunu üreticiler söylüyor.
Sterling.YAF,Ysf,Mkek,Zuber,Özkursan,Vegas,Apollo,Jet,Me-ca fişekleri hepsi ithal boş kovan kullanmakta YAf hariç hemen hemen hepsi maxam boş fişek kullanmakta..YAF ta galiba cheddite harici boşta kullanmaya başladı..
*Saçma Aslan Avcı ve MKE tarafından üretiliyor Türkiye'de..
Hocam ben pek araştırmadım. Ama daha iyi ya, eğer boş fişekler orjinal B&P ye aitse en azından kalitesi bellidir. Gönül rahatlığıyla doldururuz.
-
Bence herkez yerli sanayimize sahip çıksın biraz.Cidden söylüyorum avrupa fişeklerden aşşağı değiller.Özellikle Me-Ca .YAF ta çok iyi
-
yerli sanayi ye sahip çıkalım elbette ama onlarda önce kaliteyi düşünsünler ceplerini değil...
-
O fişegi ureteni allaha havale ediyorsunuzda tavşana 6 tane boşaltanı naptınız takoz kullanmadıgı için?
onur bey size katılıyorum bir tavşana 6 mermi atan adam zaten avcı değildir takoz denilen olay avcılara özgüdür
fişek konusunda biz arkadaşlarla bior tapa 33 gr yaf bir koli fişek aldık çullukta kullanıyoruz ikinci mermiyi atmaya gerek kalmıyor tetiğe bas bırak kuşu köpeğin ağzında göreceksiinz ... ;D.saygılar herkese bol avlar
-
yerli sanayi ye sahip çıkalım elbette ama onlarda önce kaliteyi düşünsünler ceplerini değil...
Polat bey söylediğim markaları hiç denediniz mi istikrarlı olarak
-
hepsini denediğimden hala da denemekte olduğumdan emin olabilirsiniz.ters tapa da çıktı barutsuz fişekte çıktı ama biz yine de denemeye devam ediyoruz merak etmeyin ancak avda fazla denemiyorum zira av kıymetli..ayrıca yerli üretim diyoruz ama ne kadarı yerli üretim malzeme komple yabancı biz sadece dolduruyoruz.sadece saçma yerli galiba..birde tapa kısmen (me-ca)bunun dışında tamami ile firmalar ithal barut kapsül boş kovan tapa ile dolduruyorlar.
-
Tüfek ve Fişek seçimi bu kadar çeşit varken zaten zor .!
Bir de avcılar birbirinin kafasını karıştırıyor. Üstüne de sahte fişekmi diye düşünüp kafa yoruyorlar. kafa karıştırıcı yorumlarda olunca ortaya karmaşık bir durum çıkıyor hali ile..
fişeklerde hangi malzeme kolay ve ucuz alınıyor ise o buldukları malzemeyle fişek üretilip ucuz fiyata avcılara satırlır.
Eğer avrupadan internet üzerinden fişek siparişi yapılabilse bir çok fişek satılmaz.
Çoğunu denediğimden hala da denemekte olduğumdan emin olabilirsiniz.
Yerli üretim diyonuz ama ne kadar yerli üretim.!
Malzemeler komple yabancı Firmalar ithal barut kapsül boş kovan ile sade doldurup satıyor.
Yerli sanayi ye sahip çıkalım elbette ama onlarda önce kaliteyi düşünsünler.
Sabit ve senelerce değiştirilmeyen klasik modelleri olsun.
kutularının üzerine türkçe açıklayıcı bilgiler yazsınlar ve uygulasınlar.
herkes kendini aldatır.
güven olmayan yerde kalite zaten olmaz.!
-
avcılar birbirinin kafasını karıştırıyor derken bilgisiz avcılar bilgisiz avcıların kafasını karıştırıyor.
mirage yi kötülüyor rc al diyor ya da bornaghi al diyor.ya hepsi evir çevir aynı benzer dolumlar. tapalar barutlar benzer..i
ş biraz avcının tüfek atışına da tüfek seçimine bağlı ama bunu kimse görmüyor.elbette fark yaratan fişekler var.bu fişekleri uygun tüfek uygun av uygun mesafede iyi bir atışla herkes randıman alabilir.
yerli dediğimiz me-ca yaf zuber in yada başka markanın avrupanın sıra fişeklerinden bir farkı yok çünkü aynı malzeme ile doluyor..ya maxam ya nobel yada b&p cheddite barutu kapsülü tapası ile dolum oluyor.
ancak bir standard yakalamaları sık sık malzeme değiştirmemeleri gerekiyor.ar-ge çalışmalarına daha fazla önem verip Türkiye'de denenerek kalitesini ispatlamış ürünleri piyasaya sürmelerini bekliyoruz.
-
Bu son tespite ben de katılıyorum. Herkesi dahil etmiyorum ama herkesin de öne sürdüğünün doğru olacağına emin olamıyorum. Fişek dışında başka şeylere göre de verim değişir. Bu şeyler, her şey olabilir. Deneyimli, her yönden değerlendirebilen birileri elbette inandırı olur ama öyle yekten bu işe yaramaz veya süper denince de yetmez.
Fişek için şöylesini kabul ederim; denir ki saçmalara baktım, yuvarladım çok muntazam veya değil. Ya da, baktım ki birideki barut öbür fişekten farklı miktarda veya cinste. Veya kovanı atışta yırtıldı veya tersine hiç şişmedi. Tapası şöyle oldu böyle oldu ve benzeri denirse ne konuştuğumuzu, neyin beğenilip beğenilmediğinde objektif oluruz. Belki bunlara bakmamış olabiliriz. O zaman hedefe atım, saçmalar şöyle dağıldı veya patlaması zayıftı, azdı gibi de denir ama bunlar biraz daha subjektif ve kişiye özel değerlendirme olur. Yine de başımız üstüne. Çoğu kişi aynı düşünüyorsa bunu da dikkate alabiliriz. En azından ben böyle değerlendiriyorum.
Yerli üreticilerimiz içinde yerli malzeme kullanan hiç kalmadı herhalde. Gerçekten ithal sayılacak yerdeler. Yine de içine koydukları malzemenin birbirine uyumunu daha iyi yakalıyan ve daha standartlaşmış olanlar daha fazla beğenilecektir.
Her şey bitti, sıra ona mı geldi denebilir ama ben yine de diyeyim; bizim imalatçılar barutu olabilecek en yüksek sınırdan ve hatta daha üzerinde kullanıyorlar bazen. Sırf bunu biraz azaltsalar bile çoğumuz için daha güzel olacaklar bence. Bir de fişeklerin üzerinde hangi havalarda, hangi mesafelerde önerildiği de belirtilse ve alıcılar da bunları okuyup satın alsa daha az uğraşarak daha verimli fişekleri seçebiliriz diyorum. Eski tip çiftelerde falan daha randımanlı olacak fişekler var. B&P f2 sub sound denemdim ama hoş olabilir mesela. Mirage için de başka arkalarda da böyle fişekler var.
Örneğin şu konudaki Mirage fişekleri dediğim gibi avın mesafesine ve havasına göre tavsiyelerde bulunmuş. Bunları değerlendiren avcının işi kolaylaşır. İnternette fişek satan sitelerimize girdiğimizde bazı fişklerin ve mesela Mirage fişeklerin altında açıklamalara bir bakın bakmadıysanız.
-
konuştukça ortak doğrulara varılıyor,
yerli fişeklerin gittikçe kaliteli ve yeterli düzeye ulaştıkları doğru fakat ithal bir fişekle karşılaştırdığınızda hala eksikleri var yavaşçalar kullandığım en sorunsuz yerli fişek ona rağmen kullandıkları barut tüfeği çok kirletiyor bu sıkıntıyı kendilerine de ilettim çünkü daha iyi olmasını istiyorum.
-
yaf fişekleri 20 cal otomatik tüfekte kullandım hem sıkışma yaptı hemde acaip bir kir bıraktı tüfekte hem namlu içi hemde gaz delikleri çok kirlendi.iki av üst üste kullanamadım temizlemeden.ama Sellier Bellot ile şıkır şıkır çalıştı tüfek...Walter oto ile yine yaf ve meca attım üveyikte yine fişek sıkıştı yine kir ama tüfek avrupa fişekle sorunsuz çalıştı.şimdi kral canas var onunla yaf 34 attım yine sıkışma yaptı boş fişek..ancak şimdi kullandığım Lambro ve Winchester fişek ile tüfekte ne bir çalışma bozukluğu nede namlu kirliliği oluyor.
-
yaf fişekleri 20 cal otomatik tüfekte kullandım hem sıkışma yaptı hemde acaip bir kir bıraktı tüfekte hem namlu içi hemde gaz delikleri çok kirlendi.iki av üst üste kullanamadım temizlemeden.ama Sellier Bellot ile şıkır şıkır çalıştı tüfek...Walter oto ile yine yaf ve meca attım üveyikte yine fişek sıkıştı yine kir ama tüfek avrupa fişekle sorunsuz çalıştı.şimdi kral canas var onunla yaf 34 attım yine sıkışma yaptı boş fişek..ancak şimdi kullandığım Lambro ve Winchester fişek ile tüfekte ne bir çalışma bozukluğu nede namlu kirliliği oluyor.
Bu yaf fişeklerdeki barut cinsi ve miktarını incelediniz mi? Pislik yanmış barut muydu, yanmamış barut mu? Tepme nasıldı? Boş kovanları tahliye edebilmiş miydi?
-
boş kovanları hep sıkıştırdı barut pembe renk barut idi...
-
ben hep kovanlara bahane buldum barut yanıyordu ama çok fazla kalıntı bırakıyordu..ben fazla üzülmeden yaf ı bıraktım.
-
Aquila barut herhalde. Muhtemelen yanlış barut veya yanlış miktar konmuş olabilir. Aquila barutu 4 tip ve renk farkı yok gibi sanki. Fakat her biri farklı saçma ağırlığı için üretilmiş. Kovan, tapa, kapsülden de olmuş olabilir ama zaten sırf barut sıkının değise bile kapsül de ona uymaz. Bana kalırsa daha ağır saçmanın barutu ve hakkından eksik konmuş olmalı. Kapsül de uymamış olabilir.
Eğer başkaları da aynından şikayetliyse bir kısım hatalı doldurulmuş olabilir.
Meca ise 24 ve 28 gramını kullanmıştım. Bana yetiyor. İkisi de güzel dağılım vermişti ve tepmesi normaldi. Meca ile ilgili şimdilik tek eleştirim kovanıyla ilgili olabilir. Bence biraz yumuşak bir tüp. Sert fişeklerde biraz basınç kaybedebilir diye tahmin ediyorum. Yine de bu kovana göre de barut hakkı konursa veya başka şeyleri ayarlayarak sıkıntısız kullanılır. 32 ve üstünü kullanmadımsa da çok beğenen var gibi. Zaten asıl netice mühim.
-
Volkan bey, Polat bey merhaba,
Me-ca fişeklerde de tüfeği kirletme ve kovan sıkışması sorunu oluyormu ?
ben armsan 612 kullanıyorum 71 namlu ve me-ca denemek istiyorum. Yaf için siz ve diğer kullananlardan kirletme ve sıkıştırma şikayeti duymuştum. o yüzden kullanmadım.
Me-ca nın 24 gr trap fişeklerinin 612 de randıman verip veremeyeceğini de merak ediyorum.
Saygılar.
-
me-ca fazla denemedim bir kaç kutu trap iki kutu kadar av fişeği attım zorunlu olmadıkça şimdilik kullanmayı düşünmüyorum.YAF ta öyle kolay kolay kullanmayacağım.Ben Lambro serisi ve Winchester - Bornaghi- Mirage fişeklerini tercih ediyorum ..
-
Lambro ya İzmitte rastlamadım. Mirage (jk6), B&P(F2, MB Extra) ve RC(S4, jk6) kullanıyorum (sert hava ve uzak mesafe atışlarında). Siz soğok havada Ördek için hangi fişeği tarcih ediyorsunuz. + hangi tür tüfek kullanıyorsunuz ???
Saga içinde iyi şeyler söyleyen çok ama ben hiç denemedim.
-
Lambro ya İzmitte rastlamadım. Mirage (jk6), B&P(F2, MB Extra) ve RC(S4, jk6) kullanıyorum (sert hava ve uzak mesafe atışlarında). Siz soğok havada Ördek için hangi fişeği tarcih ediyorsunuz. + hangi tür tüfek kullanıyorsunuz ???
Saga içinde iyi şeyler söyleyen çok ama ben hiç denemedim.
Saga'yı ben Adanada bıldırcın avlarında kullandım. Distribütörü Adanada olduğu için maliyetli geliyordu. Tüfeği kirletme yok. Kalitede gayet iyiyidi ama soğuk havalrada hiç denemedim.
mirage, cheddit ve RC nin JK6'ları soğuk havalarda mükemmel. Bu sene sadece cheddite'nin jk6 sını kullanıyorum.
-
jk6 fişeklerde cheddite en güzeli katılıyorum...
Lambro fişekleri yeni yeni geliyor ..gözatmak isterseniz
http://www.deveciogluav.com/index.php?Urun=250249&SubName=TEFNQlJP
http://lambro.gr/lambro/?lang=en
Lambro Blue 34 (s4 barutlu) kullanmaya başladım ördek ve tahtalı avı için..76 cm namlu poze ve 66 cm otomatik ile atıldı sonuçlar gayet iyi...
birde super lambro 36 gram ve biturbo 36 var onuda arada kullanıyorum..
-
Rıdvan bey, Polat bey teşekkür ederim.
Sanırım aynı fişeklerde hem fikiriz. Lambro yu ilk fırsatta denemek istiyorum. Ama önce bi 36m kağı üzerinde grupmana bakalım.
Otomatik tüfeğinizde;
Bek, geçit ve mühre avlarınızda hangi şokları ve hangı numara saçmayı tercih ediyorsunuz ? Benim silahımın namlu içi 18,4.
Hava şartlarının çok önemli olduğunu biliyorum. Soğuk ve hafif rüzgarlı bir hava olduğunu düşünebiliriz. Bursa ve İzmit te genel olarak hava şartları böyle gibi.
-
bek avı geçit avı
Otomatik te 3 şok 34 gram 4-5-6 no
2 şok 34 gram 3-4 saçma gayet iyi
mühre ile av
Otomatik te 3 şok 34 gram 6-7 no
2 şok 34 gram 4-5 saçma gayet iyi
-
Polat bey teşekkürler.
-
Rıdvan abinin dediği gibi,eğer bu B&P'ler orjinal avrupa malıysa vay Avrupanın haline.Sırf bi zımbırtıymış,bizim yerli sterling ve yaf'lar ondan daha kalitelidir bana göre.
-
yeşil kutulu remingtonların birçoğunun çin malı taklit olduğu söyleniyor.geçen sene 3 kutu fişekten 3 tane patlamamıştı.
-
yeşil kutu remingtonlar bildiğimiz kadarı ile italyada baschieri pellagri fabrikasında dolumu yapılan fişeklerden.
-
çin malı remington şu aralar çok yaygın.şapkasından pantalon yeleğine kadar.fişek te olabilir.çünkü 3 kutuda 3 adet patlamayan fişek yüksek rakam.
-
bir tecrübeli avcı ise tapanın altına bak.orada patented yazıyorsa yerli üretimdir demişti.doğru mu yanlış mı bilmiyorum.
-
tam tersi...patented italyan tapalarda yazar.
-
Hiç dikkat etmemiştim, iyi oldu öğrendiğim saolun..
-
bilgi veren arkadaşlara çok teşekkürler
bende mirage kullanıyorum made in italy yazıyo güveniyorum alıyorum
evet üzerinde tse damgası var sanırım Türk Standartlarına Uygun demek diye yorumladım bende nacizane Fikrim bu
hiç düşünmedim sahtemidir yok boşmudur dolumudur diye düşünmedim
Genelde JK6 Kullanıyorum Mirage Güven veriyo Bana Hızlı Fİşek
RC nin sahetsinin Oldugu Baya Yaygın Diye Duydum
BP nasıl Bilmiyorum
Miragede Duymadım
Lambro Bana Gerçek Fişek Gibi Geliyo Tamamen Orj.İtal İçimdeki His bu
Seller Bellot Diye bi Marka Fişek Var Duydunuz MU bilmiyorum Ama Kullananların Çok Çok İyi Dediğini DUYDUM
seller bellot denilen fişekde bana orjinal geliyo içimdeki his tabi buda
25 Tl verip aldıgım fişegin orj.olması isterim tabi.evimde şuan 6 kutu Mirage var 3 tanesinde TSE damgası war digerlerinde yok
10 senedirde bu Mirageyi Kullanırım acaba çakmamı TR Demi Dolduruyor Hiç Mi Hiç Aklıma Gelmedi..
-
bilgi veren arkadaşlara çok teşekkürler
bende mirage kullanıyorum made in italy yazıyo güveniyorum alıyorum
evet üzerinde tse damgası var sanırım Türk Standartlarına Uygun demek diye yorumladım bende nacizane Fikrim bu
hiç düşünmedim sahtemidir yok boşmudur dolumudur diye düşünmedim
Genelde JK6 Kullanıyorum Mirage Güven veriyo Bana Hızlı Fİşek
RC nin sahetsinin Oldugu Baya Yaygın Diye Duydum
BP nasıl Bilmiyorum
Miragede Duymadım
Lambro Bana Gerçek Fişek Gibi Geliyo Tamamen Orj.İtal İçimdeki His bu
Seller Bellot Diye bi Marka Fişek Var Duydunuz MU bilmiyorum Ama Kullananların Çok Çok İyi Dediğini DUYDUM
seller bellot denilen fişekde bana orjinal geliyo içimdeki his tabi buda
25 Tl verip aldıgım fişegin orj.olması isterim tabi.evimde şuan 6 kutu Mirage var 3 tanesinde TSE damgası war digerlerinde yok
10 senedirde bu Mirageyi Kullanırım acaba çakmamı TR Demi Dolduruyor Hiç Mi Hiç Aklıma Gelmedi..
Seller bellot çekostovak malı çok harika bir fişektir tavsiye ederim ithalatcısı çok samimi bir abimdir
-
mirage kesinlikle ithaldir.tse damgası firma ile anlaşılarak italyada hazırlanmış kutularda öyle geliyor.kutuda olmayanlarda kaşe ile görebilirsiniz.daha eski ithalatlarda zorunluluk yoktu.şimdi gerekiyor.mirage direk kutuya basıp gönderiyor.
lambro nobelsport malzemeleri ile dolum yapan yunanistan firması.fişek ölçüleri nobelsport ve maionchi fişekleri ile aynı.barut olarak nobelsportun tecna s4 sipe gm3 c7 gibi barutlarını kullanıyor.artık winchester-lambro fişeklerini kullanıyorum başka fişeğe ihtiyaç duymuyorum rahatlıkla kullanabilirsiniz.
-
MİRAGE ORJ. İTALYAN MALI BİR FİŞEKTİR.Orijinal fişeklerin metal kısmında markası yazar.Benim AVSAN sp. bu fişeklerin 30,5 gr olanını çok seviyor.Daha önce kullandığım s56 da bu fişekle iyi randıman vermişti.