TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
AVCILIK, AVLANMA METODLARI, DOĞADA YAŞAM BİLGİLERİ VE AV KÜLTÜRÜ => AV YEMEKLERİ => Konuyu başlatan: Serkan ÇAKAR - 17 Kasım 2011, 13:30:46
-
hepimiz av vuruyoruz....belki yiyiyoruz belki dostlarla paylaşıyoruz....
benimde hanım av etleriini rezil ettiği için kendim yaparsam oluyor....
bu bağlamda dolaptan birkaç ördek çıkartıp bir deneme yaptım.....
deneme gerçekten çok başarılı oldu....sizlerle paylaşmak istedim.....
fotoğraflar herşeyi anlatıyor....ama birkaç ayrıntıyı paylaşayım...
-ördekleri haşladım...haşladığım suya yarım çay bardağı sirke döktüm....ve haşladığım ördekleri kemiğinden ayırdım....
-mantarı ise temizledikten sonra kaynar suda beklettim....
-yağ olarakta tereyağ kullandım...
büyük üstad hasan can ustamızın tavşan güvecine benzemesede idare eder...
afiyet olsun.....
(http://c1111.hizliresim.com/r/k/l80w.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
(http://c1111.hizliresim.com/r/k/l830.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
(http://b1111.hizliresim.com/r/k/l8d3.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
(http://b1111.hizliresim.com/r/k/l8gj.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
(http://b1111.hizliresim.com/r/k/l8jb.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
-
afiyet olsun her ne kadar ördek etini sevmesemde çamurcuna hayır demem.afiyet olsun rasgele
-
önceleri ördek yiyemezdim etindeki kokudan dolayı geçen sezon arkadaşlar kebabını yaptı koku namına birşey kalmamıştı anladımki ördek közü görecek.dürüm yaptığımız ekmek ördek etinden sert oluyor
-
SERKAN BEY ördekleri haşlamadan önce en az yarım gün veya tam gün yarım çay bardağı sirke ilave edilmiş suda beklettikten ve suyu üç dört defa değiştirdikten sonra etlerin kanından iyice arındığını ve yumuşadığını görürsünüz daha sonrasında dediğiniz şekilde haşlar ve diğer işlemleri yaparsanız lezzetin bir kat daha arttığını görürsünüz afiyet olsun.....
-
serkanım valla ellerine sağlık çok güzel görünüyor bu tarifi deneyeceğim..
haa birde senden ricam şu yunan usulü rodos tavşan yahnisinin tarifini verde millet yahni görsün .puhahaha :)
-
yazık olmuş ördeğe yinede değişik bir fikir...paylaşım için teşekkürler kardeşim...laf aramızda kebabına hiç bir şey uymaz...bir ara tarifini vereyim dene bir daha kuzu eti yemezsin...
-
her ne kadar buralarda ördek göremesekte sizin sayenizde seyredip iç çekiyoruz afiyetler osun
-
serkanım valla ellerine sağlık çok güzel görünüyor bu tarifi deneyeceğim..
haa birde senden ricam şu yunan usulü rodos tavşan yahnisinin tarifini verde millet yahni görsün .puhahaha :)
ibo sakın rodos usülü tavşan güveçine çağırırlarsa gitme.....muhahhahahahh
yazık olmuş ördeğe yinede değişik bir fikir...paylaşım için teşekkürler kardeşim...laf aramızda kebabına hiç bir şey uymaz...bir ara tarifini vereyim dene bir daha kuzu eti yemezsin...
abi o tariifi bana borçlusun.... :)
bekliyorum en kısa zamanda....
-
.
-
TABİKİ BUL DUNUZ BOL ÖRDEKLERİ HOCAM AYRIŞTIRIRSINIZ SERKAN BEYDE AYNI KİMİSİ SAÇ KAVURMA KİMİSİ FIRIN YAPIYOR BENDE KEKLİK DOLMA YAPACAM İÇ PİLAVLI BİRAZDA KESTANE OLSUN İÇİNDE ŞÖYLE TEREYAĞLI HEPİNİZE AFİYET OLSUN(http://s9.postimage.org/6jvw3tz73/33832_10150096065963561_530313560_5913054_616919.jpg) (http://postimage.org/)
image hosting gif (http://postimage.org/)
-
ııııııııııııııııııııımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmhhhhhhhhhhhhhhhh oh be
kuzu kuzu bunlar
afiyet olsun
-
Serkan, ördekleri güzel değerlendirmişsin, eline sağlık. Ben artık eğer vurursam yeşillerin göğüs eti ve butlarını alıp geri kalan kısmını tilki ve kargalara bırakacağım. Zaten geriye yağlı derisi ve kemikleri kalıyor,iki saat yolması-ütmesi adamı öldürüyor. Hele ki karaciğeri çok kokuyor. Behriler ise çok lezzetli,hiçbi yeri ziyan olmamalı, tam fırınlık :P
ewet hocam yeşili havada buruşturmak güzelde yolması dert.... :)
behriyide vurmasıda keyifli yemeside.... :)
TABİKİ BUL DUNUZ BOL ÖRDEKLERİ HOCAM AYRIŞTIRIRSINIZ SERKAN BEYDE AYNI KİMİSİ SAÇ KAVURMA KİMİSİ FIRIN YAPIYOR BENDE KEKLİK DOLMA YAPACAM İÇ PİLAVLI BİRAZDA KESTANE OLSUN İÇİNDE ŞÖYLE TEREYAĞLI HEPİNİZE AFİYET OLSUN(http://s9.postimage.org/6jvw3tz73/33832_10150096065963561_530313560_5913054_616919.jpg) (http://postimage.org/)
image hosting gif (http://postimage.org/)
yaparız ustam.....sen saati söle ben çeşmenin başında odunu hazırlarım... :)
kemal abii özletti kendiini....bir ara gelsede muhabbet yapsak....
-
Son resmi gördükden sonra karnımdan guruldama geldi :D
-
afiyet olsun süper görünüyor
özledik yavv..
-
Serkan hocam eline sağlık. Ben de bu kış bol yeşilbaş vurdum ancak bir kaç tanesi dışında çoğunda yoğun bir koku mevcuttu. değişik yöntemler denedim ancak bir türlü bu kokudan kurtulamadım. seneye ördek vursam da artık dostlara vereceğim.
-
toprağım yapsana macir usulü saçaklı ördek mantısı..öff şöyle bol karabiberli.. :)
-
Eeee bize de afiyet olsun demek kalır.. :)
Koku olayı nasıldı komutanım ? O kadar ördek vurup yedim böylesini denememiştim..