TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
SİLAHLAR, MÜHİMMAT, EKİPMAN HAKKINDA HER ŞEY => YERLİ ÜRETİM AV VE SPOR TÜFEK MARKALARI => Huğlu Kooperatif Av Tüfekleri => Konuyu başlatan: Y.Emre TOK - 10 Ocak 2012, 16:35:43
-
merhaba arkadaşlar bende 20 çap kullananlar kervanına katıldım.20 çap huğlu çifte aldım benden önceki sahibi pek özenli kullanmamış dış yüzeylerde ve kundakta sorunlar vardı fakat mekanizma ve kilitler iğneler selektör ve diğer aksamlar sağlamdı artık ruhsata işlettim önceki ve sonraki hali ile resimleyeceğim artık yeni oyuncağımı buldum.
ahşap işçiliği elimden geldiği kadar yapmaya çalıştım birazda zarif olsun istedim bakalım beğenecekmisiniz
önce eski hali
(http://b1201.hizliresim.com/t/b/1q9x5.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
(http://a1201.hizliresim.com/t/b/1q9yr.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
(http://b1201.hizliresim.com/t/b/1q9zc.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
(http://c1201.hizliresim.com/t/b/1qb0m.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
(http://d1201.hizliresim.com/t/b/1qb1c.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
(http://d1201.hizliresim.com/t/b/1qb2b.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
-
yarın yeni resimlerini yükleyeceğim tüfek 20 çap,tek tetik,selektör 67 cm namlu 5/4 şoklu
-
Böyle bile fena değilmiş. Bir tek dipçiğin sol önünde kırık gibi bir şey var. İyi parçaymış.
-
Elinize sağlık, resmen tüfeğin kimyası değişmiş.
-
uyguladığım işlemleri yazayım öncelikle ahşap kısım metal parçalardan ayrıldı,komple bir temizlik uyguladım.ham ahşaba ulaşınca bıraktım,tüfek ölçülerime pek uygun değildi kendi ölçülerime göre ayarladım birazda estetik olması için dipçik yapısında radikal bir uygulama gerçekleştirdim
el ve boy kundağındaki ala (tırtır) lardan kurtuldum.onun yerine düz bıraktım böylelikle tüfeği omuzlama daha rahat bir hale geldi.
el ve boy kundaklara manda boynuzu uygulaması yaptım yerlerine alıştırdım dipçik tabanı'da manda boynuzu olarak eskisi ile değiştirdim.
sonrasında zımpara işçiliği ile yeterli perdah'a ulaşınca bir renklendirme uygulamadan özel bir solüsyon ile ilk katı çektim sonrası tekrar solvent tesviyesi ile temizledim bir kaç defe bu işlem uygulandıktan sonra gomalak ile tüm ahşaba uygulama yaptım ahşap işçiliğini bitirdikten sonra metal aksam uygulaması için tüfek arkadaşımın atölyesine gitti 3 gün sonra bana ulaştığında tüfeği toplayıp resimlerini çekip sizler ile paylaştım artık yeni oyuncağım hazır inşallah bereketli avlarda kazasız belasız kullanmak nasip olur
-
eline sağlık yılan gibi duruyo, yalnız dipcik ingiliz tarzı olsaydı diye düşünüyorum? Ele yüze daha yatkın olurdu, daha ince zarif bir görüntü kazanırdı, siz ne dersiniz.
-
Orijinal hali de gayet düzgünmüş,zaten bu nispeten eski modelleri ben daha çok beğeniyorum işçilik gravür form vs olarak,fakat gerçekten çok kendine özgü bir karizma katmışsınız(bence güzel olmuş ama klasik eski hali de güzel) tüfeğe ve herşey çok profesyonelce yapılmış görülüyor,kundakta bahsettiğiniz işlemleri gerçekten kendiniz yaptıysanız kocaman bir bravo zira ben de bu tip işleri kıyısından köşesinden yapmaya biraz çalışan biri olarak muazzam zor ve sinir bozucu işler olduğunu söyleyebilirim, bir de metal aksama neler yapıldı?
-
Özel ve güzel olmuş. İşte tüfek sevdası budur, eminim bunu bu şekle getirmekte size bayağı keyf vermiştir. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin
-
Elinize sağlık bence oldukça hoş olmuş.
-
Eliniz yatıyor maşallah. Özellikle el kundağındaki, sonra kabza dibindeki boynuz güzel hava vermiş. Gomalak cila da bu kadar güzel olacağını bilmezdim. Dipçiğin yeni formu da hoş. Kendinize göre ayarlamışınızdır.
Ben sadece bir tüfeğimin ahşap kısımlarındaki boyayı yenilemiştim. Çok uğraştım ama ahşap gren olayından çok uzak olduğundan, bir de renklendiriciyle uğraşmıştım. Sonra cila ise fırça ile iyi olmamıştı. Gomalak da düşünmüştüm ama güneşin altında dayanacağına emin olamadığımdan cilalayıp geçmiştim. Yani o kadarı bile zordu bence :) Tebrikler, yakışıklı olmuş.
-
iyi dilekleriniz ve beğenileriniz için çok teşekkürler arkadaşlar.samimiyetimle söyleyeyim tüm ahşap işçiliği bana ait manda boynuzundan cilasına kadar.sayın Kamil beyin de belirttiği gibi muazzam sinir bozucu işler hele manda boynuzu işlemesi bir o kadar hassas ve toz duman kardan adam gibi oluyorsunuz kokusu da ayrı ortalık yanık yanık kokuyor.
cila kısmı ise o da apayrı fakat bu tüfeğe renklendirme yapmadan sadece gomalak ile ahşabın tüm detayları ortaya çıkartacak şekilde uygulama yaptım.daha son kat polisaj olmadı onuda bir kaç sefer ava gittikten sonra uygulayacağım.
sayın Hasan beyin belirttiği üzere ingiliz kundak belki güzel olabilirdi (şahsi olarak pek hoşlanmam)onun yerine ing.kaz göğsü belki, fakat tabanca kabze gibi olanlar daha çok yüzüme geliyor.
kundaktaki tırtırlar yada ala ları alınca daha rahat oluyor şahsi olarak söylüyorum herkesin beğenisi beklentisi bir olmayabilir.
diğer avlarda kullandığım bir 12 çap huğlu 202 b var onunda resimlerini ekleyeceğim keklik ve lökeşede vazgeçilmezim 6 no 30 gr ile harikalar yaratıyor lökeşede 9-10 no 31 gr kullanıyorum.
tüfeğin metal aksamında pek oynama yapılmadı zaten şoklar tam aradığım değerdeydi 20 no nun tek sıkıntısı şokları. 5-4 şok en ideal, mobil şoktan zaten pek hoşlanmıyorum.sadece namlu dışı ve tetik köprüsü
krom kaplama yapıldı.
zaten ahşabı işlemek için metal kısımları ayrıdığımda maşa lardan horozlara kadar olan kısım hepsi polisaj yapılmış ve krom kaplama yapılmıştı iç aksam işçiliği bir avrupa tüfeği aratmıyacak şekildeydi buradan bir kez daha huğluya saygı duydum.
standart aldığım tüfeklere bu işlemleri uygulamaktan büyük keyif alıyorum kendimden bir şeyler katıyorum
mesela örnek vereyim hiç bir tüfeğim standart değildir mutlaka ahşap kısımları elimden geçmiştir.geçenlerde domuz avı için sürekte kullanmak üzere bir yarı otomatik aldım (tarla beki ve geçit avlarına dahi çifte ile giderim) hatta bunu kral av tüfekleri bölümüne de yazmıştım. ufak tefek pekte önemli olmayan detaylar vardı onları halletmem gerekiyordu uğraşacak zamanım yoktu olmadığı içinde tüfeği satılığa çıkarmıştım.
o tüfek durdukça sinirime dokunuyordu en sonunda onunda sırası geldi onu da kendime göre rötuşlarını yaptım yağlı kundak dipçik formu kabze hepsini değiştirdim onunda resimlerini eklerim.
sevgi ve saygılarımla
-
Emre bey cevabınıza teşekkürler ve tekrar tebrikler.Gerek tüfek seçimlerinizde gerekse yaptığınız uygulamalarda zevk sahibisiniz diyorum ben, hele uygulamalarda klasik formlardan cesaretle ayrılıp ilk bakışta tuhaf sayılacak şekillerin kendi estetiğini bulmasını sağlamanız gerçek bir görsel beceriye ve zevke sahip olduğunuzu gösteriyor bence,bence büyük bir ustalık ve sanatçı bir göz var.
Bahsettiğiniz yeni paylaşımları büyük bir hevesle bekliyorum, gerçekten izlemesi çok keyifli,bulunmaz paylaşımlar(inşallah diğer üyelerimizde de vardır bu beceriler ve yayınlamaktan çekinmezler).Rasgele.
-
Emre Bey ;
Harika bir çalışma olmuş. Sağlıkla, güzel avlarda kullanmanızı dilerim.
Umarım birlikte avlar da yaparız.
Sağlık ve mutlulukla, selamlar
-
sağolasın Tolga bey inşallah birlikte ava gitme imkanımız olur sevgi ve saygılarımla
-
(http://s29.postimg.cc/tt72w6mbr/hu_lu.jpg) (http://postimage.org/)
-
b