TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
BALIK AVCILIĞI => DENİZ BALIKÇILARI => Konuyu başlatan: Mustafa DEMİRTAŞ - 15 Mayıs 2012, 13:30:51
-
denizin ve tatlısuyun enlezzetli balıkları hangileridir.....
benim sıralamam,denizde hamsi lüfer,tekir, tatlısuda alabalık ve amasya bölgesinde çaglan veya çaglayan ismiyle anılan taşlık yerlerde suyun hızlı akıntılarında bulunan vucudu alabalıga benzeyen bir tür balıktır....... sazan yayın vs balıkların tadıtuzu yok.....
(http://s16.postimage.org/yhaeyo845/b_lufer_izgara.gif) (http://postimage.org/)
image host (http://postimage.org/)(http://s14.postimage.org/aql5b4cxd/Alabalik_izgara.jpg) (http://postimage.org/)
gif hosting (http://postimage.org/)
-
tatlısuda alabalık ve sudak favorim, denizde hepsi güzel :D
-
lezzetsiz et yokturdur kötü bişirilen et vardır.yüzen,kaçan,uçan farketmez
-
amasya çevresinin alabalık kadar lezzetli balıgı budur bazı bölgelerde bıyıklı deniyormuş biz çaglan-çaglayan balıgı deriz... suyun taşlık ve sert akan yerlerinde bulunur eti sıkıdır kolay bayatlamaz kendini salmaz,deniz balıgı lezzetine yakındır...
2-3 kg yakalananını görmüştüm....
(http://s16.postimage.org/j9jehc5qt/resim621on0.jpg) (http://postimage.org/)
picture hosting (http://postimage.org/)
(http://s13.postimage.org/4ipla0oxz/resim592lm9.jpg) (http://postimage.org/)
image hosting (http://postimage.org/)
-
Denizde Barbunun buğlaması, Tirsi, Lüfer, Hamsinin ızgarası. Tatlı suda Alabalık, Bıyıklı, Levrek en beğendiğim balık çeşididir.
-
Saymakla bitmezki :) denizde kalkan balığı,lüfer,barbun,hamsi,eşkina,çarpan(iskorpit) çupraoffffff birde karadeniz levreği bunları değişmem , tatlı suda alabalığı tek geçerim.
-
deniz balığında tür farketmez hepsi güzel. tatlı suda sadece alabalık severim.
-
Denizde BARBUN u tek geçerim :) :)
(http://e1205.hizliresim.com/x/h/5xcpx.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)
-
TATLI SUDA BODUR YAYIN.
-
Balık olsunda,, çamurdan olsun..... pişirmesini bildikten sonra her balık çok güzeldir...genetiğiyle oynanmış kimi yörede çin sazanı kimi bölgelerde ak sazan diye tabir edilenleri hariç ,,deneyerek en lezzetli pişirme metodu bulunmuş her balık eti çok lezzetlidir..örneğin tatlı su YILAN BALIĞINI veya deniz yılan(müren) balığını uygun şekilde temizledikten sonra mangalda ızgarasını yapıp bol miktarda limon ve zeydin yağının çırpılmış sureti ile hazırlanmış sosu ile birlikte yemiş olanınız var ise ne dediğimi çok iyi anlayacaktır... AKŞAM AKŞAM CANIM ÇEKTİ YİNE ,,, AFİYET OLSUN HERKESE....
-
çinekop, lüfer , kalkan tatlı su da da yılan balığının yanına balık bile yazmam.hele birde ızgarasını yapacaksın offfff.
-
sardalya favorim yazın boklu kebap yapacaksın yanına birde çoban salata,ikinci lüfer üç cıpra öyle gidiyor.tatlı su ise alabalık
-
biri balık mı dedi.hepsinden yerim.ama çinekop bi başka.sıralama yapmak olmaz ne tutarsam o gün için en lezzetlisi o.
-
çinekop, lüfer , kalkan tatlı su da da yılan balığının yanına balık bile yazmam.hele birde ızgarasını yapacaksın offfff.
sevgili SUAT denizin yılanınıda bir dene ızgarada ve limon zeytinyağı sosunda parmaklarınıda yemessen klavyede birşeyler karalarsın artık...SELAMLAR.... :'( :'( :'( :'( :'(
-
Hakan kardeşimin dediği gibi Balık olsun çamurdan olsun hergün olsun farketmez.
Deniz'de barbun, ve levrek benim baş favorilerim
-
Balığın her türlüsü güzel,yeterki pişiren işi bilsin
-
tatli suda yilan baligi cupura levrek kefal izgarasi bir harika yanina coban salatasi bir bardakta aslan sutu saygilar
-
BABAM ÇIKSA YERİM :D AYIRD ETMEM :D
-
su ana kadar hasagi yukari cok balik turu yedim ama bizim cupira levrek barbun yilan baligi tadini hic bi yerde bulamadim
-
En büyük hobilerimden biridir Balık tutmak.Lezzetlilerine gelince Denizde Lagos'a derman yetmez,bunun yanında zeytinyağında kızartılmış Çuprada Müthiştir.Ama benim asıl Prensim mangalda pişmiş,tereyağlı,sarmısaklı Alabalıktır.Tarifini isteyenler numaramdan ulaşıp bilgi alabilirler.
-
Denizde Barbun Levrek Mercan Tatlı suda tatlı su turnası (dişli balık da derler ) Alabaalık
-
Şu dur budur diye şahsım adına balıkları sınıflandırıp lezzetlidir demek yanlış olacağını düşünmekteyim.Her balığın zamanı vardır kücük olan sardalyanın bile zamanındaki tadı harikadır.SOn olarak her balığın kendine has yapılış şekline göre tadıda değişir.Saygılarımla.....