TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU

KARA AVCILIĞI:---TÜRÜNE GÖRE AVLAR VE AVCILARI--- => ÖRDEK, KAZ AVI VE AVCILARI => Konuyu başlatan: Onur TAVACI - 19 Aralık 2012, 14:52:43

Başlık: Kaz Avında Fişek ve Şok
Gönderen: Onur TAVACI - 19 Aralık 2012, 14:52:43
haftasonu trakya bölgesinde kaz için güme yapıp mührelerimiz ile avlanma gibi bi planımız var...böyle bir durumda açık şok kullanabilirsin diyen bir dostum var...sizce şok ve saçma numarası gramajı ne olabilir mühreli bir güme avında.
Başlık: Ynt: Kaz Avında Fişek ve Şok
Gönderen: Kemal YILMAZ - 19 Aralık 2012, 16:00:19
geçitte 2 numara power  mühreli avda 4 keçe tapa ideal olabilir hava şartlarına ve tüfeğine göre 32-34-36 şok 3 ve üstü genede kaz avını yapan daha deneyimli arkadaşlar net bilgi verirler sanırım, saçma irileştikçe ve gramaj artıkça şok büyümeli demekle birlikte son söz gene ustaların
eğer ki dar şok kullanmak isterseniz gramaj 30 geçmesin
Başlık: Ynt: Kaz Avında Fişek ve Şok
Gönderen: Suat ÇALIŞKAN - 19 Aralık 2012, 17:12:25
kaz için geçit avında  en ideal saçma numarası 2 numara 34 ve 40 gr arası fişekler en uygunudur.mühreli avlarda 4 numaraya kadar atılabilir.kişesel tercihim hafta sonu sert olacak bölgede 2 ve 3 numara 36 gr high speed  fişekler olurdu.şok olaraken az  (3) ve (4)  nolu şoklar uygun olur diyorum.mühre avında  daha düşük gramajlı fişekler de atılabilir yada daha ince mesala 5  ve 6 numara gibi.yalnız eti yağlı ve sert olan  su kuşlarının  çok saçma taşıdığı düşünüldüğünde 2 ve  3 numara fişek en ideali olur düşüncesindeyim.
Başlık: Ynt: Kaz Avında Fişek ve Şok
Gönderen: Birol TURAN - 19 Aralık 2012, 17:28:43
36 gr . mesafeye gore ;  0/2 - 0/4 atılır bence
Başlık: Ynt: Kaz Avında Fişek ve Şok
Gönderen: Onur TAVACI - 19 Aralık 2012, 19:30:47
teşekkür ederim abilerim elimde bulunan 40 gr 02 ve 36 gr 3 numarayı yanıma almayı düşünüyorum 34 gr 5 no'm da var inşallah gidip avları görmek nasip olur
Başlık: Ynt: Kaz Avında Fişek ve Şok
Gönderen: Barış KAVUNCU - 23 Aralık 2012, 19:56:24
 Saçma no 0,1,2 arası olabilir. Dolular da en azından 34 gr olması gerekir tabi tüfeğinede bağlı kimi tüfek ağır dolu sevmez. Şok 3 yeterlidir. Ördek avında ben gümede 4, 5 veya 6 no atıyorum.  Sabah suyu ilk bior tapalı 33 gr daha sonra gene havanın durumuna göre 32 gr power veya 33 s4 dediğim gibi havaya ,ördeğin durumuna yüksekliğine göre ayarlamak lazım yerine göre 34, 35, 36 gr attığımda oluyor. . Sıkıyı etkileyen çok faktör var. En iyisi tecrübe ettikçe kendi stiline kendi tüfeğine göre uygun malzemeyi bulmak.
Başlık: Ynt: Kaz Avında Fişek ve Şok
Gönderen: Akif ARSLAN - 24 Aralık 2012, 13:09:12
Avın sonucu ne oldu Onur kardeşim onu da yazar mısın çok merak ettim. Ben Türkiye'de kaz avının bittiğini düşünüyordum.
Başlık: Ynt: Kaz Avında Fişek ve Şok
Gönderen: Onur TAVACI - 24 Aralık 2012, 14:08:19
Avın sonucu ne oldu Onur kardeşim onu da yazar mısın çok merak ettim. Ben Türkiye'de kaz avının bittiğini düşünüyordum.
malesef özel bi sorundan ötürü ben katılamadım ama 3 tane vurmuş arkadaşlarım.