TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU

HUKUK KÖŞESİ => KANUNLAR, YÖNETMELİKLER, GENELGELER, MAK KARARLARI => Konuyu başlatan: Abdullah GÜLTEPE - 08 Ocak 2013, 22:37:35

Başlık: ARIZALI TÜFEK İADESİ İLE İLGİLİ PROSEDÜR
Gönderen: Abdullah GÜLTEPE - 08 Ocak 2013, 22:37:35
STOEGER marka pompalı tüfeğimi 3 defa servise gönderdim ibirinci ve ikinci gidişinde tüfeğin sorunda eksilmeyi geçtim dahadA artmıştı sanki 3. defa tüfeği servise gönderdim tüfeğin serviste maksimum kalma süresi olan 20 iş gününü geçti ve ben bu sırada tüketici hakem heyetine başvuruda bulundum (yanlız ürün bedelinin bir limiti var 770 lira diye hatırlıyorum bu limiti geçiyorsa tüketice mahkemesine başvurulması gerekiyor) hakem heyeti kararını beklemeye başladım sonunda serviste kalma süresinin aşılması sebebiyle ürün bedeli iade kararı çıktı ve hakem heyeti tarafından bu karar fabrikaya tebliğ edildi fabrikanın 15 gün içerisnde itiraz hakkı var eğer itiraz etmezse bunu ya fabrikadan öğreniyorsunuz yada  1 ay kadar bekliyorsunuz bir ay sonunda hakem heyetine soruyorsunuz herhangi bir mahkeme yazısı gelmediyse sizin dosyanız hakkında karar kesinleşmiş olur bu kararla icra dairesine gidip verdikleri formu doldurup bir dosya hazırlıyorsunuz icra dairesi dosyayı işleme alıp fabrikaya bildiri gönderiyor daha sonra zaten fabrika size dönüş yapıyor ve parayı icra müdürlüğüne yatırıyor ordanda sizin verdiğiniz hesaba yatırıyolar ve ürünüde fabrikaya kargoluyorsunuz.   
Başlık: Ynt: ARIZALI TÜFEK İADESİ İLE İLGİLİ PROSEDÜR
Gönderen: Ahmet ÖZTÜRK - 08 Ocak 2013, 23:04:10
Ruhsattan nasıl düşüyor,meraktan soruyorum..
Başlık: Ynt: ARIZALI TÜFEK İADESİ İLE İLGİLİ PROSEDÜR
Gönderen: Yusuf AKSU - 08 Ocak 2013, 23:23:48
ruhsattan düşürülmesi için fabrikanın tüfeği geri aldığına dair ( buda tamir olamayacağına istinaden ) yazılı belge gönderir bunuda baglı bulunan kuruma verdikten sonra ruhsattan duserler..
Başlık: Ynt: ARIZALI TÜFEK İADESİ İLE İLGİLİ PROSEDÜR
Gönderen: Abdullah GÜLTEPE - 10 Ocak 2013, 17:11:43
evet aynen yusuf beyin dediği prosedür fabrikadan tüfeğin tamir olmadığına dair ve hurdaya ayrıldığını belirten bir belge gelecek ve o belgeyle emniyete gidip tüfeği ruhsattan düşüminü yaptıracağım.