TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU

SİLAHLAR, MÜHİMMAT, EKİPMAN HAKKINDA HER ŞEY => FİŞEKLER HAKKINDA HER ŞEY => Konuyu başlatan: musa karakuşçu - 14 Ocak 2013, 20:38:20

Başlık: mke fişeği...
Gönderen: musa karakuşçu - 14 Ocak 2013, 20:38:20
biraz önce bir arkdaşın profilinde gördüm.. mk fişekleri ile alakalı konu açılmıştı bir ara....sanırım bu foto bayağı bi açıklayıcı olur..bu fotoyugörene kdar fikrim başkaydı hiçde denemedim...artık mke de bitii...bundna sonra her tanıştığım yeni fişeği bir mıknatıs testinden geçircem gibi.
(http://s13.postimage.org/otcd8f5nb/son_nokta.jpg) (http://postimage.org/)
online photo sharing (http://postimage.org/)
Başlık: Ynt: mke fişeği...
Gönderen: Polat OLUR - 14 Ocak 2013, 20:50:29
maliyeti düşürmek adına karışım saçma kullanıyorlar.kurşun a saçmaya bile hile soktular..
Başlık: Ynt: mke fişeği...
Gönderen: Serkan GÜNGÖR - 16 Ocak 2013, 02:51:53
 Bunlar karışımın oranınıda kaçırmışlarki fişekler yapışıp kalmış mıknatısa. Bu tip fişekler namlu içi krom kaplamayıda bozar namlunun ömrünüde azaltır. Faydalı paylaşım için teşekkürler. Bende bundan sonra mıknatıs testi yapmadan fişek almıyacam. Anlaşılan mke nin fişek kalitesi çıkarttığı tabancaların kalitesiyle aynı. Bide hiçdeğilse bu işte hile yapmasınlar kalitesiz fişekten vurulan hayvan yaralı kaçar acı çeker mundar olur günahı malzemeden çalanların boynuna binlerce avcı kullanıyo bu markayı binlercede hayvan vuruluyo.
Başlık: Ynt: mke fişeği...
Gönderen: Ali LORTOĞLU - 16 Ocak 2013, 08:13:12
hakikaten fişek almaya cebinde mıknatısla gitmek lazım artık
Başlık: Ynt: mke fişeği...
Gönderen: Ahmet ÖZTÜRK - 16 Ocak 2013, 17:31:56
2 haftadır sürekli 32 gr 5 nosunu kullanıyorum ve çok iyi randıman aldım.çok güzel mesafelerden ördek vuruyorum.ama mıknatıs testi hiç aklıma gelmedi..Yalnız şöyle bir durum da duydum..bu yaz fişek alırken, Özkursan bıldırcın fişeğinde karışım olduğu ortaya çıkmıştı..ve tepki vermiştik..aldığım bayi Winchester fişeğininde bir çeşidini mıknatısın çektiğini söylüyor..bilen varsa öğrenmek isterim..MKE ile armsan namlusunda daha herhangi bir tahribat görmedim..fotodaki fişeklerin bıldırcın için olduğunu zannediyorum..
Başlık: Ynt: mke fişeği...
Gönderen: Volkan KÖYDEMİR - 16 Ocak 2013, 17:59:07
Nikel kaplı saçmalar da mıknatısla çekilebilir. Denemedim ama çekmesi mümkün. Mıknatıs demir, nikel, kobalt gibi metalleri çeker.
Başlık: Ynt: mke fişeği...
Gönderen: musa karakuşçu - 16 Ocak 2013, 18:39:10
eskiden dedelerimiz saçma bulamadıklarında ki genelde bulamazlarmış..fi tanesi ve bazı bitkilerin kurumuş tohumlarıyla doldurularmış fişekleri... oldu olcak bunlarda bassınlar fişeğin içine fi yi... :) biz kurşun saçmayı aşalı çook olmuşsta haberimiz yokmuş...
Başlık: Ynt: mke fişeği...
Gönderen: Kadri AĞRALI - 16 Ocak 2013, 19:52:00
Bir kutu mke fişeği almıştım,çulluk avlarında vurduğum kuşlar peşpeşe ve defalarca yaralı düşüyorlardı,zaten bu fişekte bir şey var diye huylanmıştım.Boşuna değilmiş.
Başlık: Ynt: mke fişeği...
Gönderen: Volkan KÖYDEMİR - 16 Ocak 2013, 20:52:53
eskiden dedelerimiz saçma bulamadıklarında ki genelde bulamazlarmış..fi tanesi ve bazı bitkilerin kurumuş tohumlarıyla doldurularmış fişekleri... oldu olcak bunlarda bassınlar fişeğin içine fi yi... :) biz kurşun saçmayı aşalı çook olmuşsta haberimiz yokmuş...
"Fing atmak" diye bir tabir var. Acaba saçma yerine fing(fiğ) dolduran büyüklerimizi mi kastettilerdi ;D
Başlık: Ynt: mke fişeği...
Gönderen: Volkan KÖYDEMİR - 16 Ocak 2013, 21:01:39
MKE kendi saçmasını üreten kurumlarımızdan biri idi ve halen de üretiyor sanıyorum. Yani kurşun yerine ıvırzıvır doldurmaya ihtiyacı yoktur diye düşünüyorum. Yine de kurşun dışında bir şeylerle dolduracaklarsa bile, iyice test edip ambalajlarının üzerine de gerekli bilgilendirme ve "varsa uyarıyı" yazmaları gerekir. Yumuşak demir(çelik saçma tabir ediliyor) av saçması olarak kullanılıyor ama sertlik derecesi keyfi olmamalı. Ayrıca onların tapaları da özel olmalı, namlu sürati ölçülü olmalı, uyarı olarak hangi tip tüfeklerle ve şoklarla kullanılması gerektiği açıklanmalı. Bunlar yapılmamış, son kullanıcı tesadüfen öğrenmişse haklı olarak şüphe edebilir. Kaş yapayım derken göz çıkarmak dedikleri şey böyle oluyor herhalde.
Başlık: Ynt: mke fişeği...
Gönderen: Polat OLUR - 16 Ocak 2013, 21:39:41
bu fişekleri yfs fason olarak üretmiş olabilir.
Başlık: Ynt: mke fişeği...
Gönderen: Serkan GÜNGÖR - 16 Ocak 2013, 23:05:54
 Benim bildiğim içine demir katılmış saçma sert olur vurulan avı çoğunluka delip geçer hayvan kaçmaya yada uçmaya devameder gider. Belki uzak mesafe atışlarında yada av türüne göre çeşitli alaşımlar katılmış saçmalar randımanlı olabilir fakat arkadaşın dediği gibi fişeğin ambalajında içeriği belirtilmeli. Avda fişek seçimi çok önemli çünkü.
Başlık: Ynt: mke fişeği...
Gönderen: Ahmet ÖZTÜRK - 17 Ocak 2013, 00:38:36
MKE EXPORT 32 GR 5 su ile (mavi kutu) ördeği bir göreyim yeterki..Tüfeğim 2000 fişeği gördü halende bir şey yok..Mke bıldırcın fişeğini beğenmemiştim ama 32 si güzel çıktı yada iyisi banamı denk geldi..bu arada fiyatı 15 i geçiyor..Yalnız namluda pislik bırakmamasına karşın namlu içi çok pis bir koku yapıyor..atış sonrası namludan çıkan dumanı hafif koklayınca genzim yanıyor..kükürtümü fazla nedir?
Başlık: Ynt: mke fişeği...
Gönderen: Uygar TANDOĞAN - 30 Ocak 2013, 22:36:30
bir fişek power tapa ise içine taş bile koysan namluya zarar vermemesi gerekir.ama performansını bilemem.bir de mke isim hakkını yavuzcan fişek satın almış galiba.yani bu fişeklerin mke üretimi olmaması gerekiyor.bilemedim.
Başlık: Ynt: mke fişeği...
Gönderen: Samet USLU - 31 Ocak 2013, 02:12:31
...
Başlık: Ynt: mke fişeği...
Gönderen: Hakan ÇELİK & YFS FİŞEK - 12 Mart 2013, 13:02:07
Değerli Avcı Dostlar,

Öncelikle yazılanları tesadüfen gördüğüm zaman çok büyük bir üzüntü yaşadığımı bilmenizi isterim. Bahsedilen sahtekarlık veya aldatmaca ile biz bu işi yapmış olsaydık bugünlere gelmemiz mümkün olmazdı. Bizler işini hakkıyla yapmayı ve müşteri memnuniyetini herzaman gözeterek ülke kalkınmasına bir nebzede olsa fayda sağlamaya çalışan üreticileriz. Resimde gördüğünüz fişek; Evet içi demir saçma dolu fişektir. Fakat yanlış anlaşılan konu bu fişeğin kutusunun üzerinde zaten bu ibare yazılıdır ve uyarı mahiyetinde ön yüzüne sticker yapıştırılmıştır. Bu fişek bizim standart üretim programımızda yer almamaktadır. Özel bir sipariş neticesinde bir bayimizin ricası üzerine çok az miktarda üretilmiştir. Bu üretimi yapmamızın sebebi ise tamamen talep doğrultusunda gerçekleşmiş ve bir kereye mahsus yapılmıştır. Ne bu konuda bir yatırımımız vardır ne de standart olarak ürettiğimiz kurşun saçmalı fişeklerin üretiminde bir aksama vardır. Yineleyerek söylüyorum; Eğer kutunun üzerinde yazmamış olsaydık haklıydınız. Bu fişek 2012 yılı temmuz ayında yapılmış ve de o günden bugüne kesinlikle bir daha üretilmemiş bir fişektir.
Değerli dostlar, biz MKE firması ile ortak üretim yapmış Devlet ile Özel sektörün beraberce çalışmasının ülkemize bir model olarak ilk kez gerçekleşmesini sağlamış bir firmayız. Bu beraberliğimiz tam 10 yıl sürmüştür. 2013 yılı başından itibaren mülkiyeti ve ekipmanları tamamen kendimizin olan Lalahan fabrikamızda imalata devam etmekteyiz. Sizlere yenilik ve ihtiyaçlarınıza cevap getirecek birçok ar-ge çalışmaları yürütmekteyiz. Zaman zaman fişek kullanıcılarımızdan gelen şikayetleri her zaman göz önünde bulundurarak üretim kalitemizi bu 10 yıl içerisinde sizlerle tecrübelenerek yükselttik. Sektöre bizden sonra giren üretici firmalara da herzaman destek olduk. Onlara personel , bilgi, ekipman desteği verdik. Rekabetin olduğu bir pazarda herzaman yapıcı olduk. Çünkü biz de hep yapıcı eleştirilerle büyüdük.
Sonuç olarak geldiğimiz noktadan son derece memnunuz, her zaman milyonda bir hata ile karşılaşabiliriz. Fişek patlamaz, tapa ters düşer, vb şeylerle karşılaşabiliriz. Fakat sende 40 milyon civarında üretim yaparken bu milyonda bir tabir ettiğimiz durumlarla karşılaşabiliriz. Mühim olan sizlerin herzaman tedbirli davranarak (kulaklık, gözlük v.s) ava gitmeniz konusunda ciddi olarak önlem almanızdır. Bu ürünlerde bu yüzden dünya pazarında satılmaktadır. Biz herzaman buradayız ve yaşanılacak bir kaza dahi olsa sizlerin zarar görmesini istemeyiz. Sormak istediğiniz veya tavsiyede bulunacağınız bir hususta zaman buldukça sizlere cevap vermek ve dinlemek için herzaman buradayım.
Saygılarımla,   
Başlık: Ynt: mke fişeği...
Gönderen: Osman DÖŞLER - 12 Mart 2013, 13:13:35
Hakan bey firma yetkilisi olarak bilgi verdiğiniz için teşekkürler.

Bu kadar seneden beri üretim yapıyorsunuz ama firma olarak yeni bilgi veriyorsunuz bundan sonra ürünlerinizi ve yaptığınız yenilikleri daha çok paylaşmanızı bekliyoruz.

İçi demir saçma dolu fişeği üzerinde sticker olsa bile az sayıda bir bayiimizin isteği olarak yaptık diyorsunuz.

Bayii herhalde maliyeti düşürücü bir etken olarak kullandı.

Bayii istese

Tüfekler dünya genelinde kurşun,antimuan,tungsten,çelik vb madenler bazında yapılan fişekleri atmakta,

Acaba dünya da hali hazır da demir saçmadan yapılan fişekler mevcut mu ?

Bunu inceleyip de mi yaptınız.
Başlık: Ynt: mke fişeği...
Gönderen: Polat OLUR - 12 Mart 2013, 16:10:09
Her bayinin istediği fişeği dolduruyorsanız bizde toplanıp istediğimiz ölçüde fişek yaptıralım o zaman..

Böyle bir üretim olmaz..

Piyasada Böyle bir fişeğinizin bulunması kafaları karıştırması bizim suçumuz değil..

Bu fişeklerden bir sorun kaynaklansaydı bunu nasıl izah edecektiniz?

Demir saçmalı fişeklerin üretim kararını alırken nasıl bir Ar-ge çalışması yada belirleme yaptınız?
Başlık: Ynt: mke fişeği...
Gönderen: musa karakuşçu - 13 Mart 2013, 20:58:42
peki demir saçmanın her tüfekle atılamayacağı ve/veya buna uyumlu tüfek ve namlu özellikleride kutunun üzerinde yazıyor muydu...
Başlık: Ynt: mke fişeği...
Gönderen: Volkan KÖYDEMİR - 13 Mart 2013, 22:08:14
Arkadaşlar sorduğunuz kişi cevap verir herhalde ama ben bildiğimi yazayım. Çelik denilen saçma esasen çelik değil, yumuşak demirdir. Bu tip saçmalı fişekler iki gruptur:

1. Yüksek performans("High Performance")
2. Standart

Standart olanların;

A. Namludan 2,5 m uzakta sürati 400 m/s den fazla olmaz.
B. Saçma çapı 3,25 mm den büyük olmamalıdır.
C. Standart fişekleri atabilen tüfekler bu fişekleri de her şokla atabilir. Fakat eski tip klasik çiftelerde *** şoktan dar olmaması önerilir. Daha iyisi **** şok.
D. Kutusuna uyarı yazmaya gerek yoktur. Ama çelik saçma yazması gerek.
E. Bu tip fişek tapaları sağlam, saçmaların namluyla temasını tamamen kesecek şekilde olmalıdır.

Yukarıdakileri C.I.P söylüyor. Yüksek performans olanlara girmedim. Onlar şimdilik konu dışı.

Yine de ülkemizde C.I.P yasalarına uyum şartı diye bir şey yok. TSE 870 ise bu konuya girmiyor. Yani yasada "bu konuda" boşluğumuz var.
Başlık: Ynt: mke fişeği...
Gönderen: musa karakuşçu - 14 Mart 2013, 09:29:13
B. Saçma çapı 3,25 mm den büyük olmamalıdır.Fakat eski tip klasik çiftelerde *** şoktan dar olmaması önerilir. Daha iyisi **** şok. Bu tip fişek tapaları sağlam, saçmaların namluyla temasını tamamen kesecek şekilde olmalıdır.
volkan bey bunları dedikten sonra
kutusunda uyarı yazmaya gerek yok diyorsunuz iyi hoşta... bu yazkılarınız hepsi ise uyarı mahiyetindedir...
Başlık: Ynt: mke fişeği...
Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN - 14 Mart 2013, 09:45:50
 :)
Başlık: Ynt: mke fişeği...
Gönderen: Volkan KÖYDEMİR - 14 Mart 2013, 21:27:10
Hiç çelik saçma fişek alıp bakmadım. Kutusunda uyarı olarak ne yazıyor bildiğim yok. C.I.P komisyonu böyle şartlar sürüyor. Eski tip klasik çiftelerde yarım şoktan(daha iyisi çeyrek şoktan) dar olmaması tavsiyedir, şart değil. Hatta "çeyrek" mevzusu İngiltere'nin kişisel yorumu ve yaklaşımıdır.

Diğer maddelere gelirsek, oradaki uyarı ve yönergeler son kullanıcıya değil üreticiye yönelik. Mesela saçma çapnın 3,25 mm den fazla olmaması üreticinin sorumluluğu. Ondan iri çelik saçmalı fişek üretmeyecek, sorun olmayacak.

Orada yazmadığım başka şartlar da var ama onlar da üreticinin sorumluluğunda. Biz bilemeyiz. Zaten, önce de yazdığım gibi ülkemizde CIP kurallarına uyulacak diye bir şart da yok. Çünkü CIP organizasyonuna üye ülke değiliz. Yine de mecburen onu yazdım. Ülkemizde karşılığı yok vede Avrupa fişeklerle daha çok karşılaşıyoruz.

Hüseyin Bey kardeşim, yukarıda yazdığım gibi; neden o çapı sınır seçmişler bilgim yok. Ancak tahmin yürütebilirim. Yine de yanlış anlama olmaması adına vurguluyayım; bu sınırlama standart tür "çelik saçmalı" fişeklerde geçerli.
Başlık: Ynt: mke fişeği...
Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN - 14 Mart 2013, 21:38:22
 :)
Başlık: Ynt: mke fişeği...
Gönderen: Volkan KÖYDEMİR - 14 Mart 2013, 21:47:57
Sen de sağol Hüseyin Bey kardeşim. Sana da şimdiden hayırlı Cumalar. Selametle..
Başlık: Ynt: mke fişeği...
Gönderen: Ümit ÇAGLAR - 15 Mart 2013, 08:39:08
Her avcı sezonda en az 50 adet mermi atsa ortalama 32 gramdan hesaplasak  avcı başına 1,6 kg kurşun Türkiyede kaçak avcısı ,ruhsatlı avcısı 2 milyonlardan bahsediliyor. Biz bu rakamı 200 bin alalım toplamda    200.000 avcı X 1,6 kg = 320.000 kg yada senede 320 ton kurşun eder.
" Biyokimyasal reaksiyonlarda yer almayan bir ağır metal ve nörotoksin olan kurşun, sürdürülebilir yaşam ve çevre bilincinden yoksun sanayileşme anlayışının bir sonucu
olarak bugün yaşamı kuşatmıştır. Bu nedenle de problem küreseldir. Kurşun zehirlenmesi, önlenebilir bir olgu olmasına karşın yaygın bir halk sağlığı ve çevre sorunu
olarak karşımızdadır. Kurşun kontaminasyon ve zehirlenmesi,gelişim ve davranış bozukluklarından nörolojik patolojilere kadar bir dizi sağlık sorununda temel etmendir.
Bu doğrultuda, çevreyi ve yaşamı tehdit eden kurşunlu ürünlerin ortadan kaldırılması, en önemli risk grubunu oluşturan çocukların korunması için, hiç olmazsa
kontrol altına alınması öncelikli amaç olmalıdır."
KURŞUNUN VÜCUTTAKİ ETKİLERİ ve KURŞUN ZEHİRLENMESİ
Kurşunun toksik etkileri akut ve kronik olarak ayrımlansa da, bu iki kategori arasında keskin bir sınır yoktur (14). Düşük dozlarda kurşun alımında akut etkiler, çoğunlukla hissedilmez. Öte yandan yüksek miktarda ve tekrarlanarak alınan kurşun, ağızda metalik tat, mide ağrısı, kusma ve diyareden başlayan; sinir sistemi hasarına bağlı intoksikasyon, koma, solunum durması ve hatta ölüme kadar uzayan sonuçlar doğurabilir (13). Kurşunun klinik önemi kan hücreleri ve sinir hücrelerindeki kronik etkilerinden kaynaklanmaktadır (14). Önemli bir enzim inhibitörü olarak hücrelere geçen kurşun, selenyum ve sülfür içeren enzimlerin antioksidan etkinlik göstermesini engellemektedir (27). Yakın zamanlara kadar zararsız olduğu düşünülen düşük doz kronik kurşun maruziyeti, artık büyüme ve sinirsel gelişimi baskılayıcı ve dejenere
edici olarak kabul edilmektedir (4,5,18). Annenin aldığı kurşun, bebekte sinir sistemi bozuklukları ve gelişme geriliklerine yol açmaktadır (19,20). Protoporfirin metabolizmasının etkilenmesi anemiyi; hücresel oksidasyon ve redüksiyon dengesinin kaybolması sinaptik performans kaybını bütün bu fonksiyonel yetmezlikler ise, zeka ve hafıza kaybı, konsantrasyon güçlüğü gibi sinirsel semptomlar ile kalp, böbrek ve karaciğer sorunlarını getirmektedir (21-23). Kurşun zehirlenmelerinde demir eksikliği anemileri görülebilmektedir. Hafif olgularda deride solgunluk dışında herhangi bir belirti yoktur. Sadece yapılan kan tahlilleri ile tanı konulabilir. Daha ağır olgularda iştahsızlık, sindirim bozuklukları, kabızlık, bazen ağrılı yutma gibi sindirim bozuklukları ortaya çıkabilir. Tüm kansızlıklarda görülen çarpıntı, eforla oluşan nefes darlığı, baş  dönmesi, kulak çınlaması, halsizlik, çabuk yorulma görülebilir. Hekim muayenesinde deri ve mukozalarda solukluk, dilde kızarma, kabarcık ve küçük çatlaklar görülür. şiddetli gastrointestinal kolik, diş etlerinde mavi renk, kaslarda güçsüzlük dikkati çeker. Muhtemel diğer belirtiler ishal, aşırı endişe, iştahsızlık, kronik yorgunluk, titreme, nöbet, gut, baş dönmesi, uyuyamama, öğrenebilme kaybı, göz-el uyumunda zayıflama, geri almış gelişme, ağırlaşmış refleks süreci, şaşkınlık, ağızda metalik tat ve ritis’tir. Daha ağır olgularda ağız köşelerinde çatlaklar ve dalak büyümesi, toprak yeme gibi belirtiler bu tabloya eşlik eder. Kan tahlilleri sırasında depo demir düzeylerini yansıtan serum ferritin düzeyi düşmüştür. Total Demir Bağlama Kapasitesi artmıştır. Kırmızı kan hücrelerinin mikrositer hipokrom, yani boyutlarının küçük ve renklerinin soluk olduğu görülür (27). Kurşun zehirlenmesi hiçbir belirti vermeden sessizce seyredebilir. Çoğu kez tanı konulamaz ve tedaviden yoksun kalınır. Bu nedenle anemi, konvülziyon, mental retardasyon, belirgin davranış bozuklukları, karın ağrısı gibi semptomların görüldüğü durumlarda kurşun zehirlenmesi akla gelmelidir (6).
Toksik etkiler daha çok 1-5 yaşındaki çocuklarda gözlenir; özellikle 18-24 aylık çocuklar yüksek risk altındadırlar. Çünkü bu yaş çocukları toprak, boya ve kurşunla bulaşmış çeşitli materyalleri ağızlarına götürmeye yatkındırlar. Tırnak yiyen çocuklar, tırnak içlerine toplanan, toz ve toprakta doğal olarak bulunan kurşuna bağlı olarak kurşun zehirlenmesi riski taşımaktadırlar (14). Kurşun zehirlenmesinin belirtileri erişkinlerde birkaç hafta, çocuklarda ise, birkaç gün içinde ortaya çıkar. Belirtiler çocuklarda daha şiddetli olarak görülür. Önlem alınmayan kurşun zehirlenmelerinde felçler, körlük, hafıza kaybı, mental gecikme, kısırlık ve karaciğer yetmezlikleri hatta koma ve ölüm
gelişebilmektedir (4,14,18,24). Ülkemizde, kurşun zehirlenmesi meslek hastalıkları arasında ilk sıradadır ve bu koşullar devam ettiği takdirde, yıllarla birlikte, toplumsal açıdan en büyük risk olarak dikkat çekecektir." Kaynak Afyon Kocatepe Üniversitesinden Yılmaz DÜNDAR, Recep ASLAN 'nın Kocatepe Tıp dergisinde yayınlanan yazıları.
Kaç senedir ava gittiğinizi çevre ne kadar kurşun attığımızı düşünürsek firmaların acil olarak kurşun saçmalardan vazgeçmeleri gerekir. Avcı doğayı korur.
Başlık: Ynt: mke fişeği...
Gönderen: Hakan HATİPOĞLU - 15 Mart 2013, 17:41:23
bende az sayıdada olsa çok eskiden kalma amerika dolum 36 gram 6 numara mühürlü winchesterler var. mıknatısı denedim aynen resimdeki gibi yapıştı. bunun farklı bir açıklaması olması lazım
Başlık: Ynt: mke fişeği...
Gönderen: Ufuk RASK - 16 Mart 2013, 01:17:14
Sunuda söylemek istiyorum kursunun ördek veya sulak yerlerdeki dogaya verdigi zarar cok buyuktur. Avrupanin cogu yerinde kursunla sulakyerlerde avlamak yasaktir. Sadece demir sacma kullanilir. Demir sacmanin dogaya verdigi zarar daha azdir. Performansi guzel olan demir sacmalarda bulunmaktadir.

Başlık: Ynt: mke fişeği...
Gönderen: Hakan ÇELİK & YFS FİŞEK - 16 Mart 2013, 15:59:52
Sayın Osman Döşler, Polat Olur, ve Musa Karakuşçu Bey,
Konu ile ilgili daha fazla yorum yapmayı doğru bulmuyorum. Ben sadece firmamın üretmiş olduğu bu fişeğin insanları aldatma veya kandırmaya yönelik bir fişek üretimi olmadığını izah etmeye çalıştım. Çelik veya Demir saçmalı fişekler bizim hiç tasvip etmediğimiz, spor faaliyetler dışında avcılıkta kullanılması Av açısından da olumsuz olan, ve bunun herkes tarafından bilindiği aşikar olan bir durumdur. Bu yüzden yorum yapmaya daha fazla gerek yok dedim. Benim asıl bahsettiğim üzerinde yazılı olarak bir uyarı bulunan fişek bir kişiyi nasıl aldatır? Ben sadece bu suçlamayı kabul etmedim.
İsteyen herkes istediği gibi fişek tabiki yaptıramaz. Ama bu; piyasada halihazırda başka firma tarafından üretilip satılan ve bayimizin isteği üzerine deneme mahiyetinde yapılan bir üretimdi. Biz namlunun zarar görmemesi için özel kapalı külah tapa kullanarak önlemimizi aldık ama bu iş herzaman riske ve olası zararlara açık bir iştir. Mühim olan karşınızda muhattap bulabiliyor musunuz yoksa bulamıyor musunuz? Biz bu fişekten 100.000 adetin altında bir rakam ürettik. Geçtiğimiz sezon bu tür demir veya çelik saçmalı fişeklerden ülke genelinde yaklaşık 15 milyon adet satıldı. Bu kadar talep karşısında üretmiş olduğumuz rakama bakılınca kurşun saçmalı fişek konusunda hassasiyetimizi anlamanızı isterim.
Başlık: Ynt: mke fişeği...
Gönderen: Polat OLUR - 16 Mart 2013, 18:01:28
Sorun ciddi şekilde üretim yapmadığıınız ve tüketiciyi bilgilendirmediğinizdir.Yeni ambalalaj üretmek bu konuda bilgi vermek çokmu zor?

Başlık: Ynt: mke fişeği...
Gönderen: musa karakuşçu - 16 Mart 2013, 20:37:16
Sorun ciddi şekilde üretim yapmadığıınız ve tüketiciyi bilgilendirmediğinizdir.Yeni ambalalaj üretmek bu konuda bilgi vermek çokmu zor?




+1
Başlık: Ynt: mke fişeği...
Gönderen: onurkaragoz - 16 Mart 2013, 21:16:44
tuketıcı bılgısızlıgı ve standartın olmaması bence en buyuk sorun ve bırsey yapılıyorsa bu sadece av fıseklerını kapsamamalı hersey uretılıyor yapılıyor ama nedense hep avcılara sorun bulunuyor bence ortak bı dayanısma ve yol olmalı yılda bınlerce askerı muhımmat kullanılıyor mısal bu sadece avcılıgı kapsamalaı dıye dusunuyorum
Başlık: Ynt: mke fişeği...
Gönderen: Özkan KÖK - 26 Mayıs 2013, 00:27:33
bu kış kaçırdığım garanti 5 atışımın tek sebebidir bu fişek. aynı yılın fişeği değil fakat okadarda kötü olmamalı yaa. 2 no 32-34 gram atıyrm barutların yarısı namlunun ıcınde yanmamıs. aynı kutuda tuttugum farklı marka  aynı yılın  fişeği atıyrm canavar.. eskiden iyi performans alıyrdm fakat artık maliyetı dusurmek pahasına bunlarda kndını bozanlardan.. inş. 9mm leri bozmazlar :)