TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
KÖPEKLER HAKKINDA HER ŞEY => KÖPEK SAĞLIĞI - VETERİNER HEKİME DANIŞALIM => Konuyu başlatan: Ersin TETİK - 14 Mayıs 2013, 00:26:11
-
Merhaba ,
Köpeğim gezinti esnasında aralıksız hapşurmaya başladı ve neticesinde burnu kanıyordu.Toz falan olabilir ve hapşurma sonucunda kılcal damarlar çatlamış olabilir diye düşündüm fakat hapşurma bugünde devam ediyor. Aralıksız bir hapşurma söz konusu değil fakat özellikle gezdirme esnasında 10 saniyelik hapşuruk krizleri gibi . Gezdirdiğim yer biraz otlu bu pisi otlarının da kaçma ihtimali olabilir mi ? Böyle bir durum yaşayan arkadaşımız var mı merak ediyorum ?
Yarın veteriner e götürmeyi düşünüyorum fakat bildiklerinizide paylaşırsanız sevinirim
saygılar
-
Pisi otu olabilir Ersin hocam..Tabi bu konuda profesyonel bir tarafında muayne edilmesi şart bence...
Acaba insanlarda olduğu gibi hayvanlar da alejik bir durum olabilir mi ??
-
pisi otu lanet bir şey benimkinin kulağına kaçtı çıkartıncaya kadar akla karayı seçtik veteriner arkadaşla sizde bir an önce veterinere götürün köpeğinizi
-
Kesinlikle pisi otu kaçmıştır,mutlaka veterinerizden yardım isteyiniz.
-
Ya bu mevsimin köpek için en tehlikeli mevsim olmasından dolayı sinir oluyorum.Evime yakın gezdirdiğimçamlık var bu aylarda götürmüyorum kese kurdu var diye.Diğer yer sırf otluk pisi otu heryer , başka bir yer daha var onda da pire kene bol.Bugun iş çıkışı veteriner e götüreceğim .Öğlen WC ye çıkardığımda da şişe kıran bi aptalın yüzünden patisi kesildi 4 cm kadar .kanamayı durdurduk ama sıkıntı işte.Sezon bitince köpeğini bir daha çıkarmayanlardan olsam daha mı iyi olucak anlamadım :)
Yorum yazanlarada teşekkür ediyorum.Veterinerden sonra yazarım durumu tekrar.
-
Ya bu mevsimin köpek için en tehlikeli mevsim olmasından dolayı sinir oluyorum.Evime yakın gezdirdiğimçamlık var bu aylarda götürmüyorum kese kurdu var diye.Diğer yer sırf otluk pisi otu heryer , başka bir yer daha var onda da pire kene bol.Bugun iş çıkışı veteriner e götüreceğim .Öğlen WC ye çıkardığımda da şişe kıran bi aptalın yüzünden patisi kesildi 4 cm kadar .kanamayı durdurduk ama sıkıntı işte.Sezon bitince köpeğini bir daha çıkarmayanlardan olsam daha mı iyi olucak anlamadım :)
Yorum yazanlarada teşekkür ediyorum.Veterinerden sonra yazarım durumu tekrar.
Çok geçmiş olsun kardeşim sonucu merakla bekliyorum
-
Çok teşekkürler Özhan Bey . Sonuç maalesef hüsran .Veterinerlere bir şey demek istemiyorum ama alışılagelmiş , standart hastalık dışında ise derdiniz çare bulan yok . Bulmak için uğraşan da az .2 ayrı kliniğe gittim ikisi de hiç bir tanı koyamadı.Pisi otu olduğunu düşünmüyorlarmış ama hemen iğne yapalım a geldi olay ben istemedim.Kan durduran kanın pıhtılaşmasını sağlayan iğne yapılcaktı ben istemedim.Köpeğimin sabit bi kanaması yok . Röntgen çekilse burundaki ot yada her ne ise görünme ihtimali de yokmuş.
Yuvasında yada kapalı mekanda hapşurmuyor ama dışarıda çok oluyor hatta hapşurmadan ziyade aksırma tarzında.Uzun süre olursa burundan kan geliyor.
Bekliyeceğiz bir kaç gün daha yapacak bir şey yok :(
-
Kesin pisi otu,tıksırarak atmaya çalışıyor çıkartamazsa büyük sorunlar yaşatır.
Lütfen aşağıdaki linki incele,faydası olacaktır
(http://i40.tinypic.com/2low1s.gif)
http://www.animallia.com/index.php?id=91 (http://www.animallia.com/index.php?id=91)
-
Benim tahminim de bu yönde idi .Linki incelediğimde belirtilerinde ayn ıolduğunu gördüm fakat veterinerler bu duruma inandıramadım.Acilen veterinere gidin diyor fakat burun içini göremiyor yada müdahale edemiyor . Beklemekte gerçekten can sıkıcı.Yağmurdan kaçarken doluya tutulduk.Geçen yıl çam kese kurdundan çektik fakat ucuz yırtmıştık bu yıl oralara götürmüyorum birde pisi otu çıktı :) Dedim ya Özhan Bey bu aylarda gerçekten sinir oluyorum bu durumlara .
teşekkürler
-
Çok geçmiş olsun inşallah köpeğiniz tıksırarak doğal yoldan çıkartabilir,aksi halde sizi ve köpeğinizi zor dönemler bekliyor zira anladığım kadarı ile çevrenizde size yardımcı olabilecek veteriner hekiminiz yok
-
Çok geçmiş olsun inşallah köpeğiniz tıksırarak doğal yoldan çıkartabilir,aksi halde sizi ve köpeğinizi zor dönemler bekliyor zira anladığım kadarı ile çevrenizde size yardımcı olabilecek veteriner hekiminiz yok
Özhan Bey bir yer daha var yarında oraya gideceğim .Ameliyat falanda yapılıyor orada.Bakalım ne olacak.Bir yerde bir litre suya bir kaşık tuz koyarak elde ettiğimiz karışımı şırınga yardımı ile burnuna sıkınız deniyor. Başka arkadşlarnda işine yarar belki .Birde veterinerin birinde bir sıvı sıkıldığını söylüyor onu bulucaz artık .
-
Sitemiz Vet.Hek. Ender ERKOÇ tarafından bugun muayene edildi köpeğimiz.Burundan kamera ile girilmeye çalışıldı fakat köpek buna pek izin vermediği için bir kaç gün beklemeye karar verdik ve antibiyotik kullanımına başladık. Gerçekten Ender Bey e çok teşekkür ediyorum.İlgisi ve uzmanlığı ile beni şaşırttı doğrusu.
Daha önce gittiğim veterinerler olaya hakim olmadığı ve gerekli ekipmanı olmadığı için sadece kem küm de kalmışlar onu da anlamış bulundum. Ender Bey e çok teşekkür ediyorum.
Uzun uzun ayrıntıları ile yazmamın sebebi bu gibi durumla karşılaşan olursa hemen ne yapması ve nereye gitmesi gerektiğini bilmeli.
NOT : Daha önce bahsettiğim tuzlu su karışımını günde bir kaç kez burnuna şırınga yardımı ile sıkıyorum.Daha rahatlamış görünüyor hatta tuzlu su tadı hoşuna gitti sanırım . Bu sayede burundan genize ordan ağıza da gitmiş olabilir.
Saygılar
-
ersin bey buruna kaçan yabancı bir cisme yada köpeklere spesifik olarak buruna yerleşen bir parazit vardır buna bağlı olarak şekillenmiş bir hapşırık ve kanama olma ihtimali var tabi köpeği görmeden bir şey söyleyebilmek mümkün değil size tavsiyem en yakın veteriner fakültesine müracat etmeniz olacak yabancı cisimlere bağlı olarak şekillenen bu tip olaylar kronik sinüzit ve sonuçta kemiklerde erime ve köpeğin ölümüne sebebiyet verebiliyor.
geçmiş olsun
-
Kaya Bey çok teşekkür ederim cevbınız için.Şu an hapşırma tamamen kesildi , anitibiyotik tedavisine devam ediyoruz . Ters bişey olursa kamera ile burnuna bakılacak .İnşallah böyle bir durum ile karşılaşmayız.Peki geniz yoluyla da ağza geçme ihtimali olabilir mi ? Teşekkürler
-
Teşekkür ederim Ufuk abi , şimdilik iyi korkuttu baya ama inşallah sıkıntı olmaz.Bahar aylarında yaşanabilecek ne problem varsa her yıl birini yaşıyoruz bakalım hayırlısı :) .
-
büyük geçmiş olsun Ersin
-
büyük geçmiş olsun Ersin
Teşekkür ederim Erol Bey ,