TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
HUKUK KÖŞESİ => KANUNLAR, YÖNETMELİKLER, GENELGELER, MAK KARARLARI => Konuyu başlatan: Bülent SÖĞÜT - 20 Haziran 2013, 22:21:44
-
Benim köpeğim Tarsus'da tanıdığım kişiler tarafından gasp edildi ve 2 aydır yok,kaçtığını söylüyorlar,şimdi savcıya suç duyurunda bulundum ve aynı zamanda BİMER'e yolladım,şimdi sorum şu;BİMER İstanbul valiliğine,(İst.de ikamet ediyorum)İstanbul'dan Mersin valiliğine,oradanda Adalat Bakanlığına ve Adalet Bakanlılğından en son Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığına gitmiş,şimdi bu durum benim lehime mi,yoksa aleyhime mi,bilgi verirseniz çok sevineceğim,teşekkür ederim,saygılarımla..
Fatma Mehtap Söğüt
www.facebook.com/fatmamehtap.tolaysogut (http://www.facebook.com/fatmamehtap.tolaysogut)
-
İnşallah köpeğin çipi vardır ve de köpek adamlarda çıkar. Yoksa iftiraya girer...
-
Evet,chip var,chip'de tüm bilgiler kayıtlı
-
chip varsa köpeğinizi geri alma ihtimaliniz var en azından...
büyük ihtimalle sokakta bulduk sahibini de bulamadık bakmak için aldık v.s v.s diyerek kıvırırlar hiç bir şey olmadan olay sonuçlanır :(
-
UMARIM ÖYLE OLUR VE ARTIK BU HASRET BİTER,TEŞEKKÜR EDERİM...
-
Mevcut durum hırsızlıktır, Cumhuriyet Savcılığı dışında yetkili makam bulunmamaktadır, köpeğinizin sizinle çekilmiş fotoları mevcut ise onları da ekleyerek savcılığa şikayet dilekçesi veriniz, Bimer esasında bir açıklama alma yeridir, size gelecek cevap soruşturma başlamıştır şeklinde olacaktır. Köpeğinizin chip bilgilerini varsa aşı karnesini ve benzeri belgeleri de ekleyerek müracaatınızı genişletin, şahitlerinizi de belirtin, dosya hangi savcı beye düştü ise öğrenerek direk savcı beyle görüşmenizde fayda olacağı kanaatindeyim.
-
HIRSIZLIK “ zilyedinin (elinde bulunduranın, kullananın) rızası olmadan başkasına ait taşınır bir malı, kendisine veya başkasına bir yarar sağlamak maksadıyla bulunduğu yerden almaktır. Hırsızlık suçu barınak yerlerinde, sürüde veya açık yerlerde bulunan büyük veya küçük baş hayvan hakkında veya haksız yere elde bulundurulan veya taklit anahtarla ya da diğer bir aletle kilit açmak suretiyle işlenmeşse, üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezasına hükmolunur”. YAĞMA ise “ bir başkasını, kendisinin veya yakınının hayatına, vücut veya cinsel dokunulmazlığına yönelik bir saldırı gerçekleştireceğinden ya da malvarlığı itibarıyla büyük bir zarara uğratacağından bahisle tehdit ederek veya cebir kullanarak, bir malı teslime veya malın alınmasına karşı koymamaya mecbur kılmaktır” cezası altı yıldan on yıla kadar hapistir.Suçun nitelikli halleri de vardır mesela silahla işlenmesi gibi o takdirde ceza 15 yıla kadar çıkar. Öncelikle yapmanız gereken yukarıdaki tanımlamalara göre işlenen suçun vasıf ve mahiyetini belirlemektir. Zira yağma tehdit veya cebir ve şiddetle işlenen bir suçtur ve müeyyideleri de hırsızlığa göre ağırdır. Her iki suçta kamu güvenliğini ilgilendirdiğinden res’en kovuşturmaya tabidir.Savcılığın soruşturma başlatması için şikayet veya ihbar etmeniz yeterlidir.Sonucun sizi tatmin edici nitelikte olması için suçun kanıtlanması gereklidir bunun için şahit, fotoğraf, video, mobese kayıtları, internet,chip dahil hertürlü delilden faydalanılır.Malümunuz olduğu gibi kısa adı BİMER olan Başbakanlık İletişim Merkezi sistemi, bilişim ve iletişim teknolojileri kullanılarak Başbakanlık tarafından hayata geçirilen bir halkla ilişkiler uygulamasıdır.Kamu kurumları ile ilgili dilek, istek ve şikayetler ile genel olarak herhangi bir suç ile ilgili ihbarlar Bimer üzerinden yapılabilir.Bimer'e yaptığınız başvuru sonucu başvuru yaparken hangi yolla iletişim kurulmasını istediyseniz o yolla size iletilir. E-devlet hizmetlerinin verildiği turkiye.gov.tr adresindende e-devlet şifrenizle giriş yaparak başvuru sonucunuzu görebilirsiniz yada Bimer başvuru sonucu sorgulama ekranından yine başvurunuzla ilgili bilgiye ulaşabilirsiniz. Bimer başvuru sonucu sorgulama sayfasına dış bağlantılar başlığı altından ulaşabilirsiniz.