TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
AVCILIK, AVLANMA METODLARI, DOĞADA YAŞAM BİLGİLERİ VE AV KÜLTÜRÜ => HABİTAT, EKOSİSTEM VE ÇEVRE => Konuyu başlatan: Metin ARSLAN - 11 Mayıs 2014, 20:40:10
-
KALDİRİK hayatıma eşimle girdi ve çok sevdiğim lezzetli çok doğal bir yemek. eşim Karadenizli ve bu sayede öğrenmiş olduk bu sabah ani bi kararla avm lere gitmektense gider uludağın eteklerinde sezon öncesi hem gezer hem de kaldirik toplarız deyip çıktık ve çok güzeldi tüm avlak ailesine saygılar ;)
-
ismi yöreye göre değişir bizim burda çiçekli mancarı derler hodan diyener var kaldirik veya kaldirek toplama zamanı şubat mart aylarıdır havanın durumuna göre nisan da toplanır taze yaprağıyla çok güzel dolma oluyor
-
Ben bilmiyorum ama bizim ziraat fakültelerimiz ne iş yapar lar onuda bilmem İnt de baktım çok güzel yemekler yapılıyormuş.bu bitkinin kültür çalışması yapılabilir tadını da merak ediyorum...
-
. BİZİM YÖREMİZDE BİLENLER ÇOK SEVER BENDE ÖYLE. İSTERSENİZ TURŞU YAPIN İSTERSENİZ KAVURMASINI YAPIN HARİKADIR. ASLINDA BİZ İNSANLAR BAZEN DEĞİŞİK VARLILARIZ İNEKLERİN BİLE YEMEDİĞİ BİTKİYİ YİYORUZ NE GÜZEL DDEĞİLMİ :)) DAHA ÇOK DEĞİŞİK BİTKİLER VAR . TURŞUYA KATILAN MESELA ZAGODA HEM TURŞUYA KATILIR HEMDE LAHANA YEMEĞİNE . VE DAHA NELER NELER VAR DOĞADA YENİLMEYİ BEKLEYEN VE YENİLEN :))
-
bilmiyorum ama ben ot yemeklerini böreğini yaniher türlü bayılıyorum ve vaz geçmem KALDİRİĞE gelince vaz geçilmezim dondurucuya stok yaptım.
-
Ben bilmiyorum ama bizim ziraat fakültelerimiz ne iş yapar lar onuda bilmem İnt de baktım çok güzel yemekler yapılıyormuş.bu bitkinin kültür çalışması yapılabilir tadını da merak ediyorum...
Arkadaşlar yazımı yazdıkdan sonra, benim sevdiğim otlardan biri olan şevketi bostanı int araştırdım. Meğer 2006 dan beri kültürleme çalışması yapılmış tohum olarak çiftçiye satılıyormuş . İnşallah daha nice yöresel olarak bilinen bu bitkilerimizin çalışması yapılır.
-
Arkadaşlar yazımı yazdıkdan sonra, benim sevdiğim otlardan biri olan şevketi bostanı int araştırdım. Meğer 2006 dan beri kültürleme çalışması yapılmış tohum olarak çiftçiye satılıyormuş . İnşallah daha nice yöresel olarak bilinen bu bitkilerimizin çalışması yapılır.
şevketi bostanı dostum bu bitki bizim buralarda çokca var vede hiç sevmem dikenli birşey. nasıl pişiyor nasıl yapılıyor dikenleri nasıl temizleniyor. yazarmısın deneylim bizde
-
şevketi bostanı dostum bu bitki bizim buralarda çokca var vede hiç sevmem dikenli birşey. nasıl pişiyor nasıl yapılıyor dikenleri nasıl temizleniyor. yazarmısın deneylim bizde
Arkadaşım şevketi bostanın yemeği gerçekden çok güzel olur. Ben İzmirde ava gittiğim zamanlarda usta avcı abilerim onu kazma ile toplardı. Kökü de yeniyor. Ama ona benzeyen çok ot var ben pek ayıramıyordum. Eğer tam olarak tanıyorsan int nasıl pişirildiğini yaz nasıl temizlendiğine kadar herşey video olarak önüne gelir. Ben Ankaradayım eğer banada toplayıp gönderirsem sevinirim :)