TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
KARA AVCILIĞI:---TÜRÜNE GÖRE AVLAR VE AVCILARI--- => ÖRDEK, KAZ AVI VE AVCILARI => Konuyu başlatan: M.Ziya DONMA - 30 Haziran 2014, 21:54:48
-
http://www.balikmarketim.com/bestway-marina-pro-65044-sisme-bot-269-cm- (http://www.balikmarketim.com/bestway-marina-pro-65044-sisme-bot-269-cm-)
bulunduğum bölgede sazlıklı bataklık ve göletler var ördek avında kullanmak için bu botu almayı düşünüyorum. sizce nasıl? iş görür mü?
-
Bot kumaşının kalınlığı en az 1200 denye olmalı, kapsüllerin tabanı ektra takviyeli olmalıdır. Bu bot ile göle girmeden önce herkezden helallik alıp öyle ava çıkmak lazım.
http://www.habervitrini.com/galeri/ordek-avinda-botu-yirtilan-avci-bogularak-oldu-384226/ (http://www.habervitrini.com/galeri/ordek-avinda-botu-yirtilan-avci-bogularak-oldu-384226/)
-
Sayin Donma;
Bot ile avlanmak hafife alınmaması gereken bir durum. Mutlaka çok kaliteli denyesi yüksek bot tercihimiz olmalı, linkini paylaştığınız bot kesinlikle avda kullanılacak bir bot değildir. Ben 3 metrelik 4 bölmeli yamaha ahşap tabanlı bot ve 5hp. Yamaha kısa şaft motor kombinasyonu edindim. Hem ördek avında, hem balık avında max 4 kişi rahatlikla kullanıyoruz. Fiyat yüksek olur fakat canınız emin ellerde olur.
Selam ve sağlıcakla.
-
yorumlar için teşekkürler. anladığım kadarı ile bu botla olacak iş değil...
aslında farkındayım bunun çok ideal olmadığının ancak, burada çok derin ve büyük çaplı sular yok. benim amacım suyun soğukluğundan korunmak aslında.
-
Ziya Bey arkadaşlar gerekli açıklamayı yapmışlar.Derin bir gölet olmasa da küçük bir yırtılma sizin ıslanmanıza sebep olacaktır.Ördek avı ve eksi derecelerde hava sıcaklığını düşünürsek 5-10 dakika içinde hipotermi riski ile karşılaşırsınız...
-
Ziya bey dediginiz botun aynısın dan arkadaşım da vardı yama yapmak tan canından bezmisti
Ben kendime 270 cm 1300 denye marinport marka aleminyum tabanlı bot aldım ve 2000 tl ye aldım belki birkaç ördek için değmez diye düşünenler olabilir ama insan hayatı okadarda ucuz değil
-
teşekkürler bilgilendirmeler için. ben kolay taşınabilir basit bişey olsun dedim ama tehlikeli olacak anlaşılan. vazgeçip seneye tayin olacağım yerin durumuna göre güzel bir bot alırım.
-
hocam fiber filikalar var. cankuntaran sandalı 1-2 kişilik. fiyatıda o kadar filan. tamam şişme bottan biraz ağırdır ama 1 kişi rahat taşır. sonuçta aynı ebatta. güzel birde gizlenme ağı uydurursan uzan içine çal düdüğünü bekle.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-sandal-2.mt-filika-650.tl-140634653/detay (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-sandal-2.mt-filika-650.tl-140634653/detay)
bunun gibi bişey işini hayli hayli görür diye düşünüyorum.
aman hocam şişme şeye güvenme. yüzme biliyorum iyi yüzeimde deme. üzerindeki kıyafetler ve kurşunun ağırlığı yeter dibe gitmeye. çizme filanda var nefes tutup hepsini çıkaramazsında suyu görünce bi anda yapışı verirler vucuduna.
-
Önce pelikan marka 3m lik zodiak tipi bir boy aldık. 1100 d kumaş kalınlığı vardı. Sezondan önce biriki göle ve saza girdik. Sapanca derin göl :) açıkçası biraz ürküttü bizi.
Sezon açılmadan öncede 2,5 m lik fiber bir kayık aldık ( küvetten bi boy büyük işte :) ). 2 kişi için ideal. Sorunsuz da bir av geçirdik. Belki botta da bi sorun olmazdı ama ne bileyim işte. Gerçi bu sene sapanca ava kapanıyor. Yakın göl ve gölcüklerde Bota talim gibi görünüyo.
-
Öncelikle Bot ve Fiber teknenin karşılaştırmasını yapalım.
1- FİYAT;
Şişme botlar fiber teknelere göre daha ucuzdur.
2- GÜVENLİK;
Şişme botlar yumuşak malzeme olduğu için dalgalı havalarda dalgaya uyum sağlıyor ve fiber teknelere göre oldukça güvenli. Biri birinden bağımsız gövdede 3 ayrı bölme ve tabanda 1 bölme olmak üzere toplam 4 ayrı bölmesi şişirilmektedir. Bölmelerden birisi patlasa dahi diğer bölümlerin havası inmemektedir. Bot alabora olsa dahi batması imkansızdır.
3- TAŞIMA;
Fiber tekneler botlara göre çok ağırdır. Fiber tekneyi taşımak için remorka ihtiyaç duymamıza karşın, bot remorka ihtiyaç duyulmadan taşınabiliyor. Aracınıza remork takabilmek için aracınıza çeki demiri taktırıp projelendirip ruhsatınıza çeki demirini işletmeniz gerekmektedir. Bu da herkes ve her araç için hem maddi olarak hem imkan olarak pek mümkün değil. Üstü bagajlı aracınız var ise iki kişi rahatlıkla aracın üzerine atıp bagaj direklerine bağlayarak sorunsuz ve pratik bir şekilde istenilen yere taşınabilmekte. 2,90lık bir bota 5 hp lik bir motor kafi gelmesine karşın aynı ölçüde fiber tekneye çok daha büyük bir motora ihtiyaç duyulmaktadır.
4- BAKIM-ONARIM;
Botun bakım ve onarımı fiber tekneye göre çok daha hızlı ve düşük maliyetli olur.
5- AKSESUAR;
Aparatlar yani tutma sapları, kürek yerleri, çekme mapaları vs. Şişme botlarda tüm bunlar zaten botun kendisiyle gelmektedir ve çok kötü kullanım durumlarına maruz kalmadıkça bunların yırtılması, bozulması ve paslanması gibi riskler en aza indirilmiştir. Fiber teknelerde ise bunların yine birçoğu tekneyle birlikte gelmektedir ancak bunlar tekneye vidalanmış yada perçinlenmiştir, dolayısıyla korozyona ve paslanmaya açıktırlar. Birçok tekne malzemesi (ıskarmoz, kurtağzı, koçboynuzu, baş makarası, bayrak direği vs) paslanmaz krom diye satılır ancak bunların çoğu krom kaplamadır, ömürlük olan gerçekten paslanmaya çok dirençli olan malzeme AISI 316 diye geçer ve bu malzemeden üretilmiş tekne aparatları oldukça pahalıdır.
6- KONFOR;
Şahsımca fiber teknelerin şişme botlara üstünlük sağladığı tek nokta budur. Fiber tekneler sundukları oturma özellikleri, livarları, saklama dolapları ile şişme botlardan öne çıkarlar. Ayrıca isteğe göre fiber teknelere ilave birçok aksesuar montaj yapılabilirken şişme botlarda bunları yapmak son derece kısıtlıdır.
(http://zipkinci.com/uyeler/22925-albumler12088-resim80373.jpg)
(http://zipkinci.com/uyeler/22925-albumler12088-resim80372.jpg)
ÜRÜN ÖZELLİKLERİ
Mehler texnologies 1.2 mm PVC
1300 DENİER DOKUMA SIKLIĞI
BOT İÇERİSİNE MONTE EDİLEBİLEN KÜREK SİSTEMİ
PRATİK ISKARMOZ MONTAJ ÖZELLİĞİ
Toplam Uzunluk (cm) 290
Toplam Genişlik (cm) 151
Tüp Sayısı 3+1
Net Ağırlık (kg) 46
Motor Gücü (Max) 9,9
Yükleme Sınırı (kg) 510
Kişi Sayısı (Max) 4
Kapalı Paket Ölçüsü 120*65*36
Şaft Kısa / Short
-
Mazallah ne olur ne olmaz botun yanına bir can yeleği ve yoğun sis durumlarına karşı bir de gps edinin lütfen.
Badireler atlatmış biri olarak tavsiye ederim.
-
bizim burada köylü sazlıklardan saz keser. çapraz kestiği için ucu mızrak gibi olur bot delinebilir diye düşünüyorum.
sonuçta dalga gölde nerede ben herzaman fiber derim.
-
kolibri botu tavsiye ederim kamuflaj tenteside var kapalı yagmurdan korur ayrıca güme olarakta kullanabilirsin.
randıman alacağından eminim..
rastgele
-
Bu botları resmi olarak kaydettirmek, vergi vermek vs. gerekiyor mu? Aynı araba plakası gibi bir isim-numara alındığını duymuştum ne kadar doğru? bilmediğimden soruyorum.
-
3-4 kişi gidilen gölde kayık , hatta kaptan kiralamak en uygun yol heralde. ;D
-
3,5 mt kısa ve 10 hp motor gücüne ehliyet vb belge istenmiyor ama liman kaydı gerekiyor diye biliyorum.
-
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Yasaklanan Avlanma Araç ve Gereçleri, Yasak Avlanma Usulleri
Avlanmada Kullanılması ve Bulundurulması Yasaklanan Araçlar, Gereçler ve Özellikleri ile Avlanma Esasları
Madde 10- 4915 sayılı Kanunun 6. maddesinin 2. fıkrası kapsamında komisyonumuzca avlanmada kullanılması ve avlaklarda bulundurulması yasak olan araç ve gereçler ile özellikleri şunlardır:
ç) Deniz, nehir, sazlık, bataklık, doğal göller ve lagünlerde 9,9 beygir gücünden (HP-Horspower) düşük dıştan takma motorlu tekneler ile içten takma motorlu tekneler, ulaşım aracı olarak kullanılırken, avcıların tüfekleri boş ve kılıfında olması zorunludur. Ulaşım sırasında yasadışı bir av yapılması durumunda; kabahatli ile birlikte tekne sahipleri hakkında yasal işlem yapılır ve bir daha göle avcı sokmalarına il müdürlüğünce izin verilmez.
Bu araçların içerisinde baraj gölü, tabii göl, deniz, lagün, nehir, bataklık ve sazlıklarda avlanılamaz.
Ulaşım amacı ile kullanılan bu teknelerle su kuşları ürkütülüp havalandırılamaz, bir yöne sürülemez.
h) Tabii göller ve sulak sahaların çevresindeki köy muhtarları, köylerinde 9,9 beygir gücünden düşük güce sahip motorlu veya motorsuz teknelerle göle avcı sokmak isteyen kişilerin isim ve adreslerini yazılı olarak il müdürlüklerine bildirerek gerekli izni almak zorundadırlar.
Sulak alan çevresindeki yerleşim yerlerinde ikamet etmeyen, fakat gölde ticari amaçla tekneyle avcı taşımak isteyen tekne sahipleri ise teknenin ulaşım aracı olarak kullanıldığına dair yetkili birimlerden almış oldukları izin belgesiyle birlikte il müdürlüklerine başvurarak gerekli izni almak zorundadır. Kendi üzerine kayıtlı teknesini sulak alanda ulaşım aracı olarak kullanan kişiler, il müdürlüğünden izin almak zorunda değildir.
-
Ördek avında fiber tekne kullanan biri olarak size botu öneririm ancak tabanı ahşap ya da aliminyum olsun arkadaşların dediği gibi sağlamlığı yani denye sayısı fazla olursa çok rahat edersiniz yazın denizde kışın gölde kimse muhtaç olmazsınız ancak can yeleğini kesinlikle ihmal etmemelisiniz herkesi bota bindirmeyin kendi canınızdan olursunuz bu fiber kayık için de geçerlidir.Biz teknemiz için romörk ve çeki demiri yaptırmak istedik ancak tekneden pahalıya mal oldu o yüzden teknemizi gölde arkadaşa emanet ediyoruz ve sadece gölde kullanabiliyoruz.Malum yaz geldi ve denizde balığa çıkmak için can atıyorum ama kayık gölde yatıyor :) Sağlam bir bot ve motor kombinasyonuyla çok güzel avlar yaparsınız herşey tecrubeden ibarettir sizde botunuzla zamanla tecrube kazanır hangi havada nasıl davranmanız gerektiğini anlarsınız .Hele de botla beraber neopren bir boy çizmenizde olursa deymeyin keyfinize ozaman :)
-
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Yasaklanan Avlanma Araç ve Gereçleri, Yasak Avlanma Usulleri
Avlanmada Kullanılması ve Bulundurulması Yasaklanan Araçlar, Gereçler ve Özellikleri ile Avlanma Esasları
Madde 10- 4915 sayılı Kanunun 6. maddesinin 2. fıkrası kapsamında komisyonumuzca avlanmada kullanılması ve avlaklarda bulundurulması yasak olan araç ve gereçler ile özellikleri şunlardır:
ç) Deniz, nehir, sazlık, bataklık, doğal göller ve lagünlerde 9,9 beygir gücünden (HP-Horspower) düşük dıştan takma motorlu tekneler ile içten takma motorlu tekneler, ulaşım aracı olarak kullanılırken, avcıların tüfekleri boş ve kılıfında olması zorunludur. Ulaşım sırasında yasadışı bir av yapılması durumunda; kabahatli ile birlikte tekne sahipleri hakkında yasal işlem yapılır ve bir daha göle avcı sokmalarına il müdürlüğünce izin verilmez.
Bu araçların içerisinde baraj gölü, tabii göl, deniz, lagün, nehir, bataklık ve sazlıklarda avlanılamaz.
Ulaşım amacı ile kullanılan bu teknelerle su kuşları ürkütülüp havalandırılamaz, bir yöne sürülemez.
h) Tabii göller ve sulak sahaların çevresindeki köy muhtarları, köylerinde 9,9 beygir gücünden düşük güce sahip motorlu veya motorsuz teknelerle göle avcı sokmak isteyen kişilerin isim ve adreslerini yazılı olarak il müdürlüklerine bildirerek gerekli izni almak zorundadırlar.
Sulak alan çevresindeki yerleşim yerlerinde ikamet etmeyen, fakat gölde ticari amaçla tekneyle avcı taşımak isteyen tekne sahipleri ise teknenin ulaşım aracı olarak kullanıldığına dair yetkili birimlerden almış oldukları izin belgesiyle birlikte il müdürlüklerine başvurarak gerekli izni almak zorundadır. Kendi üzerine kayıtlı teknesini sulak alanda ulaşım aracı olarak kullanan kişiler, il müdürlüğünden izin almak zorunda değildir.
tamamda arkadaş sanırsam arkasına motor takacam demiyor. kürek çekerek sazlığın içine sokacam gizleyecem üzerinde hareketsizken avlanacam diyor yanlış anlamadıysam. suya düşen avladıklarımı alacam diyor. üzerinde avlana bilirsin. hareket halindeyken tüfeğin kılıfında olmak zorunda ve avlanamazsın. ulaşım aracı olarak kullanırken tüfeğin kılıfında olacak av aracı olarak kullanırken üzerine abartı güme yapmada naparsan yap. kurallara uymak kaydıyla.
-
tamamda arkadaş sanırsam arkasına motor takacam demiyor. kürek çekerek sazlığın içine sokacam gizleyecem üzerinde hareketsizken avlanacam diyor yanlış anlamadıysam. suya düşen avladıklarımı alacam diyor. üzerinde avlana bilirsin. hareket halindeyken tüfeğin kılıfında olmak zorunda ve avlanamazsın. ulaşım aracı olarak kullanırken tüfeğin kılıfında olacak av aracı olarak kullanırken üzerine abartı güme yapmada naparsan yap. kurallara uymak kaydıyla.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Yasaklanan Avlanma Araç ve Gereçleri, Yasak Avlanma Usulleri
Avlanmada Kullanılması ve Bulundurulması Yasaklanan Araçlar, Gereçler ve Özellikleri ile Avlanma Esasları
Madde 10- 4915 sayılı Kanunun 6. maddesinin 2. fıkrası kapsamında komisyonumuzca avlanmada kullanılması ve avlaklarda bulundurulması yasak olan araç ve gereçler ile özellikleri şunlardır:
ç) Deniz, nehir, sazlık, bataklık, doğal göller ve lagünlerde 9,9 beygir gücünden (HP-Horspower) düşük dıştan takma motorlu tekneler ile içten takma motorlu tekneler, ulaşım aracı olarak kullanılırken, avcıların tüfekleri boş ve kılıfında olması zorunludur. Ulaşım sırasında yasadışı bir av yapılması durumunda; kabahatli ile birlikte tekne sahipleri hakkında yasal işlem yapılır ve bir daha göle avcı sokmalarına il müdürlüğünce izin verilmez.
Bu araçların içerisinde baraj gölü, tabii göl, deniz, lagün, nehir, bataklık ve sazlıklarda avlanılamaz.
Ulaşım amacı ile kullanılan bu teknelerle su kuşları ürkütülüp havalandırılamaz, bir yöne sürülemez.
h) Tabii göller ve sulak sahaların çevresindeki köy muhtarları, köylerinde 9,9 beygir gücünden düşük güce sahip motorlu veya motorsuz teknelerle göle avcı sokmak isteyen kişilerin isim ve adreslerini yazılı olarak il müdürlüklerine bildirerek gerekli izni almak zorundadırlar.
Sulak alan çevresindeki yerleşim yerlerinde ikamet etmeyen, fakat gölde ticari amaçla tekneyle avcı taşımak isteyen tekne sahipleri ise teknenin ulaşım aracı olarak kullanıldığına dair yetkili birimlerden almış oldukları izin belgesiyle birlikte il müdürlüklerine başvurarak gerekli izni almak zorundadır. Kendi üzerine kayıtlı teknesini sulak alanda ulaşım aracı olarak kullanan kişiler, il müdürlüğünden izin almak zorunda değildir.
-
Türkiye de avcılık gittikçe zorlaşıyor
2 yıl önce motorlu mühre aldım yasaklaninca cok ucuz bi fiyata elden çıkardım
Şimdi de botmu yasak onca para verdim bot aldım bide üstüne neopren tulumu sattım gizlenme ağlarımı elden çıkardım valla kimse kusura bakmasın ben bu yasağı delerim 40 50 kilometre mesafeden Dicle Nehri'nde botun üzerinde kendimi akıntıya bıraktıktan sonra yakamak isteyen buyursun yakalasın
-
bu böyle değildi yaw. budamı yasaklanmış.
hocam sen en iyisi bi tane kamyon traktör şambiyeli. :) :) :) :)
ulaşım aracı değil sanırsam.
-
o yasak , bu yasak,
yok o da yasal, yok bu da yasak,
en sonunda Allah'ın unuttuğu bir yerden 15-20 dönüm verimsiz arazi alıp orda takılacak hale gelecek insanlar.
-
Bot yasak değil arkadaşlar. Bot dahil tüm su araçları sadece avcıyı taşımak amacıyla kullanılıyor. sevk esnasında avcıloğa dair hiç bir emarenin omaması lazım. Tüfekler kılıfta olacak. Avlağa geldiğinizde sevk için kullandığınız bot veya tekneyi sabitlrmek şartı ile güme haline getirebiliyoruz. Kritik kural hareket halindeki teknede veya botta av yapılmaması.
-
o yasak , bu yasak,
yok o da yasal, yok bu da yasak,
en sonunda Allah'ın unuttuğu bir yerden 15-20 dönüm verimsiz arazi alıp orda takılacak hale gelecek insanlar.
maalesef o da olmuyor.tapulu arazin bile olsa kafana göre takılıp avlanamıyorsun.yine kurallara uymak gerekiyor. forumlarda çok araştırdım.
-
bende kayığı sabitleyip avlanılıyo diye biliyordum yasakmış baksanıza engin bey
bu araçların içinde avlanılmaz diyor. hareket halindeyken avlanılmaz demiyor. içinde avlanma diyor.
gerçi kayık ve bottan bahsetmiyor.
diyorki 9.9 beygir içten dıştan takmalı kakmalı motor için konuşuyor.
motorsuz kürekli kayık ve bot için bir ibare yok