TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU

HUKUK KÖŞESİ => KANUNLAR, YÖNETMELİKLER, GENELGELER, MAK KARARLARI => Konuyu başlatan: Muhammet ulutaş - 13 Ağustos 2014, 14:39:56

Başlık: Ruhsatım yok av tüfeği devralacam?
Gönderen: Muhammet ulutaş - 13 Ağustos 2014, 14:39:56
Merhabalar benim herhangi bir tüfeğim yok eniştemin 2 tane var ruhsatına işli. Eniştem  birtanesini bana verecek şimdi yapmam gereken işlemler nelerdir. Önce ruhsatmı cıkaracam ne yapacam arkadaslar.avlanma sertifikası alıcam.  Sonrada avlanma izin belgeleri alıcam tüfeğim ve ruhsatım olmadan avlanma belgesi alabilirmiyim.internetten baktım gerekli belgelerde ruhsat yazıyorda. Siz değerli Abi'lerden cevap bekliyorum.
Başlık: Ynt: Ruhsatım yok av tüfeği devralacam?
Gönderen: Muhammet ulutaş - 14 Ağustos 2014, 02:52:20
Arkadaslar bilen biri yardımcı olurmu
Başlık: Ynt: Ruhsatım yok av tüfeği devralacam?
Gönderen: M.Ziya DONMA - 14 Ağustos 2014, 03:04:11
.
Başlık: Ynt: Ruhsatım yok av tüfeği devralacam?
Gönderen: Cengiz ÖNGÖREN - 14 Ağustos 2014, 03:26:08
1) avcılık belgesi için av tüfeği ve ruhsatına gerek yoktur.
2) tüfeği almak için kaymakamlıktan dilekçe ile emniyetten ''av tüfeği satın alma belgesi '' aldıktan sonra olur.
Başlık: Ynt: Ruhsatım yok av tüfeği devralacam?
Gönderen: Muhammet ulutaş - 14 Ağustos 2014, 12:44:04
Hmm teşekkürler hemen baslayayım işe ozaman
Başlık: Ynt: Ruhsatım yok av tüfeği devralacam?
Gönderen: Şahin BİTEN - 14 Ağustos 2014, 15:25:21
satın alma belgesi çıkartmayın..satın alma belgesi bayiden sıfır silah almak için gereklidir..
2.el başkasının ruhsatına işli bir silahı devralmak için sizinde ruhsat çıkartmanız lazım..sağlık raporu , savcılıktan temiz kağıdı , kimlik fotokopisi , 4 adet fotoğraf , ikametgah  , hem enişteniz hemde sizin valilik yada kaymakamlık kim bakıyorsa sizin orda , 2 adet dilekce yazıp emniyete ya da jandarmaya havale ettirmeniz gerekiyor..kim bakıyorsa yine sizin orda. enişteniz , şu şu seri numaralı falan marka av tüfeğimi falanca Şahsa devretmek istiyorum sizinde, aynı şekilde devralmak istiyorum şeklinde dilekce yazıp imzalamanız lazım...hepsini bir zarf dosyanın içine doldurun tüm evrakların..silahıda yanınıza alıp jandarma veya emniyete gidin..orda gerekli işlemleri yaparlar ve bir hafta sonra gelin ruhsatınızı alın derler..tekrar silahı götürmenize gerek yok sonrasında..aynı gün hepsini hallediyorlar..giderken silahla beraber enişteniz kendi ruhsatını ve ruhsat fotokopisinide götürsün..sabah 8de başlarsanız öğleye kadar biter hepsi..bir hafta sonra ruhsatınızı almaya gittiğinizde jandarma size bir yazı verecek o yazıyla birlikte gidip,maliyeye 5 yıllık vize harcı yatırıyorsunuz ve tekrar jandarmaya gelip ruhsatınızı alıyorsunuz.o yatırdığınız harç makbuzunu gösterip.

ben jandarma yazdım bizim burada jandarma baktıgından bu işlere..sizin orada emniyet bakıyorsa emniyete gideceksiniz tabi..kolay gelsin.
Başlık: Ynt: Ruhsatım yok av tüfeği devralacam?
Gönderen: Muhammet ulutaş - 14 Ağustos 2014, 23:49:45
Cok detaylı olmuş Allah razı olsun