TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
KARA AVCILIĞI:---TÜRÜNE GÖRE AVLAR VE AVCILARI--- => KEKLİK AVI VE AVCILARI => Konuyu başlatan: Muzaffer KUZU - 25 Ağustos 2014, 13:17:58
-
Keklik eti en güzel ve leziz nasıl yapılır.Şimdiden bilgi verenlere taşekkür ederim.
-
Keklik eti en güzel ve leziz nasıl yapılır.Şimdiden bilgi verenlere taşekkür ederim.
abı en güzel keklık bence herkesın damak tadına nasıl hıtap ederse oyle yapılmalı ama benım bı kac tavsıyem var vurduğun gun güzelce temızle suda fazla bekletme süzekte beklet suyu aksın bı derın kabın ıcıne zeytın yagı sut yoğurt ve ıstege gore baharat ve cok az galeta unu yarım yemek kasıgı soya sosu cok az balsamık sırke bunları harmanla ve en son harmanladıktan sonra tereyağı sur ıclerı oda sıcaklıgındakı tereyağı ve bı 3-4 saat kadar beklet ve güveç ıstersen ızgara cok yakıcı ateş olmaması lazım fırın posetınde defne yaprağıyla beraber veyahut fırın tepsısınde patates yesıl bıber ve sarımsakla beraber fırında güzel olur ben genelde böyle yaparım veya hındı mısalı ıclerını doldurur dıkerım ve fırınlarım keyıf sana kalmış :)
-
Av yemekleri bilgim çok zayıf ama eti bir süre dinlendirmenin lezzetini katladığına inanıyorum. Bir çulluğu yemeye fırsat bulamadan temizlenmiş halde eski tip "karlanan" buzdolabımızda epey bekletmiştim. Sonra haşlayıp mı, doğrudan mı kızartmıştık hatırlayamadım ama o kadar lezzetlisini bir daha yemedim.
-
Yagda kızartması ve salçalısı harika olur...
-
Arkadaşlar benim bu başlıgı açmamdaki amaç ben avladıgım keklikleri yiyemiyorum. Kendim temizledigim içinmi?yoksa iyi yapılmadıgındanmı?bilemiyorum.Evdeki hanım ve kızım zaten hayvanları koruma dernegi başkanı.Hayatımda iki defa avladıgım keklikleri yedim. Zevk aldım.1998 de Kırşehire baglı Yukarı Homurlu Köyüne davet ettiler.Orada 12 keklik 30 kadar bıldırcın avladık dört kişi yedik içtik ,kuşları ben temizlemedim ogün yedim. Birde Mucurun Avcı köyünde Postacının eşi Keklik yaptı onu Rakı ile götürdük ,bunların dışında bir keklik getirsem bütün apartmanı, mahalleyi dolaşıyor .End. mes . lis. aşçısına yaptırıyorum ondanda zevk almıyorum.
-
Abi Erzincan avcılarından öğrendim ve o gün bu gündür bu şekilde yapıyorum. Göğüs ve butlarını satırla ayırıp kemikli bir şekilde kuşbaşısını yapıyorum. Bu kuşbaşı büyüklüğündeki kemikli etleri şişe diziyorum. 2 et 1 kuyruk yağı olacak şekilde dizilen etin üzerine kaya tuzu ve karabiber ekip mangalda pişiriyoruz. Kuyruk yağı ayrı bir güzel tat veriyor. Tavşanı da aynı şekilde yapabilirsiniz.
-
Keklik eti en güzel ve leziz nasıl yapılır.Şimdiden bilgi verenlere taşekkür ederimara.
kara fırında tepside az zeytin yağı az patetes ve soğan olsada olur olmasada tepsinin ağızınıda alimunyum folyo ile sarıp pişirildimi yemede yanında yat :) resimdekiler bıldırcındır aynısı kekliğede yapılıyor
(http://s27.postimg.cc/mjny0xr1v/10612887_10203716942537407_3379390020776154678_n.jpg) (http://postimage.org/)
(http://s28.postimg.cc/o8dgpxex9/10629737_10203716942297401_2727017138936474030_n.jpg) (http://postimage.org/)
-
Yagda kızartması ve salçalısı harika olur...
yağınada ekmeği banacaksın...
-
haşlayıp fırında tereyağlı kebabı da güzel olur be kardeşim :)