TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
SİLAHLAR, MÜHİMMAT, EKİPMAN HAKKINDA HER ŞEY => YİVSİZ TÜFEKLER GENEL VE TEKNİK PAYLAŞIMLAR => Konuyu başlatan: Hasan ÇİMEN - 07 Eylül 2014, 16:56:17
-
Merhaba değerli avcı arkadaşlar ve abiler,
Tüfeği satın almak istiyorum.Fakat hakkında herhangi bir bilgim yok.Tüfek hakkında bilgi sahibi olanlar benimlede paylaşırsa çok sevinirim.Herkese Allah'tan kazasız bol avlar dilerim.
(http://i62.tinypic.com/2ewmyw4.jpg)
(http://i58.tinypic.com/2q99no8.jpg)
(http://i61.tinypic.com/2wnoe8h.jpg)
(http://i61.tinypic.com/2lvyb90.jpg)
(http://i58.tinypic.com/11absyp.jpg)
(http://i61.tinypic.com/1j55ba.jpg)
(http://i60.tinypic.com/2cr0do3.jpg)
-
Tüfeğin dipçik tabanı yıpranmasına bakarsak tüfek baya bir kullanılmış fakat namlu boyası ve kundak cilası sıfır gibi yani büyük olasılık sonradan boyatılmış cilalanmış.. Namluların üzerinde yazı varmı ona dikkatedin eğer yoksa namlularda değiştirilmiş olabilir. Orjinal namlularsada namlu içlerini iyi kontroledin pas oyukları v.s. varsa geri dönüşümü olmuyan tek sorundur bir tüfekte. Yazı karakterlerini rusa benzettim ben.
-
baikal
-
Serdar bey dediğiniz gibi namlu boyanmış ve kundak cilalanmış.Namlu üzerinde yazı yok.Resimde görüldüğü üzere manlu alt kısmında rakam ok isareti ve
ГИC yazmakta son olarak namlu içinde çok az oyuklar mevcut.Tüfeğin rus yapımı olduğu kesin ama nasıl bir rus acaba işime yarar mı?Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
-
Serdar bey dediğiniz gibi namlu boyanmış ve kundak cilalanmış.Namlu üzerinde yazı yok.Resimde görüldüğü üzere manlu alt kısmında rakam ok isareti ve
ГИC yazmakta son olarak namlu içinde çok az oyuklar mevcut.Tüfeğin rus yapımı olduğu kesin ama nasıl bir rus acaba işime yarar mı?Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Namlu içinde oyuklar varsa uzak durun bence. Boya dipçik kırık çatlak cila v.s. herşeyin tamiri var fakat namlu içerisinin tamiri yok. Bir çomağa zımpara sarıp çomağın diğer ucunu matkaba bağlayıp namlu içini sıyırma yapıyolar sonra yeniden krom çekiyolar ama namlunun orjinal iç çapı genişliyo hiçbir randıman alamazsınız. Seçma dağılımına kadar etkiler. Ayrıca tüfeği ileride satıcak olursanızda tüfekten anlıyan adam namlu içi oyuklu tüfeği almaz. Bikere çeliğe pas girdimi mukavemet gücü düşer çelik özelliğini yitirir.
Tüfek sonradan toparlanıp adamedilmeye çalışılmışa benziyo. Boşluğu falanda alınmıştır büyük olasılıkla. Namlularda yazı olmamasıda zaten ilginç. Namlular sonradan değişmiş olabilir.
Malesef ikinci el avrupa tüfek piyasası hurda tüfekleri elden çıkartma piyasasına dönmüş. Başıma çok geldi ama ben yemedim. Bence hiç başınıza almayın. İleride çok daha temiz bir tüfek denkgelir karşınıza ozaman bunu neden aldımki dersiniz ;)
-
Çok özür dilerim.Serkan GÜNGÖR isminizi Serdar diye yanlış yazmışım.Bilgi paylaşımı için çok teşekkür ederim.
-
Çok özür dilerim.Serkan GÜNGÖR isminizi Serdar diye yanlış yazmışım.Bilgi paylaşımı için çok teşekkür ederim.
Önemi yok sanal ortam sonuçta ha ahmet ha mehmet :D Yanlız dediğimi unutmayın, tüfeğin en önemli parçası namlusudur, namlununda en önemki kısmı içidir ;) Ben sıkıntısını çektiğimden bilakis yazıyorum başıma geldi. Tüfek sahibinle telefondan konuşuyorum temiz namlu içi temiz, namuda boşluk varmı diyorum yok diyo. Eminmisiniz şukadar yoldan gelicem diyorum eminim diyo. Arabamla 80-100km yol gidiyorum bakıyorum namlu içini pas oymuş çelik özelliğini yitirmiş tüfeğin her parçası şangır şangır oynuyo. Adam üşenmiş yıllarca temizlememiş tüfeği avdan gelmiş dikmiş kenara bidahaki ava kadar elini sürmemiş tüfek hurda kıvamına gelmiş uyanık satıcak başkasına üzerine ekleyip yenisini alıcak.
Namlu içi pas oyukluysa tüfektende çabuk soğursunuz çünkü atıştan sonra namlu içini temizlemeye hevesiniz olmaz zaten olan olmuş dersiniz.
-
Serkan bey namlu konusunda çok haklısınız.Bu tüfeğin namlu fişek yatağında fişek ucunda namlu uzunluğuna paralel yuvarlak biçimde sanki dekor verilerek çizilmiş gibi çok ufak nokta seklinde oyuklar var. Tüfek araştırmalarımdan anlayabildiğim kadarıyla 45,50 senelik tüfek şayet öyle ise yıllara meydan okumuş olarak çok oturaklı duruyor tabiki revizeden geçmiş.Ben tüfeği bıldırcında bir defa kullandım.Dikkatimi çeken olay 3 arkadaş ava gittik.Yaklaşık 65 70'er fişek attık(hepsi bıldırcına değildi tabiki) onların namlu barut ve kirden görünmüyorken bu tüfekte çoz az barut ve kir görünüyordu.