TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU

SİLAHLAR, MÜHİMMAT, EKİPMAN HAKKINDA HER ŞEY => YİVLİ TÜFEKLER GENEL VE TEKNİK PAYLAŞIMLAR => Konuyu başlatan: Ahmet KULTAN - 13 Eylül 2014, 20:15:42

Başlık: BİLGİ EDİNME
Gönderen: Ahmet KULTAN - 13 Eylül 2014, 20:15:42
7 mm REM. MAG. ile teke avı olur mu?, verimli sonuçlar alınır mı? Sorun yaşanır mı?
Teşekkürler, rastgele....
Başlık: Ynt: BİLGİ EDİNME
Gönderen: Deniz DİREN - 15 Eylül 2014, 12:52:33
Merhabalar

7 MM Remington Magnum eski ustalarımızın en sık yaptığı tercihlerden biriydi şüphesiz. Tabi bunda MKE ithalatlarındaki kısırlık ve alternatifsizlik de büyük etkendi.

7 MM Remington Magnum'u tabiki teke avında kullanabilirsiniz ancak; daha alternatifli kalibrelerde mevcut. Bunun birçok kriteri var karar verirken.

Örnek vermek gerekirse;
Sadece teke mi avlayacaksınız? Her ava başka tüfek kullanmayı mı düşünüyorsunuz? Ava gittiğiniz yerlerdeki genel atış mesafeleriniz nelerdir?

Bunlar tüfek, dürbün ve mühimmat seçmeden önceki göz önüne almanız gereken, üzerinde kafa yormanız gereken konulardır kanımca.

Sadece Teke avlayacaksanız ben 308 Win kalibrenin daha verimli olacağını düşünenlerdenim. Yok ülkemizdeki imkanlar dahilinde büyük avların tamamına atayım, arada yurt dışında da avlanma ihtimalim olur derseniz, 300 Win Mag gibi evrensel bir çapı tercih etmek bana daha mantıklı gelir.

Bunlarla birlikte, kullanacağınız dürbün ve seçeceğiniz mermilerin çekirdek ağırlıklarıda etkili uzun mesafe atışlarınızı yönlendirecektir.

Özellikle belirtmek isterimki şahsi düşüncelerimdir ve bu gibi tercihler göreceli olacağı için farklı görüşlerde olabilecek avcı ağabeylerimin ve kardeşlerimin görüşlerine de saygı duyduğumu hatırlatmak isterim.

Rastgele...

Başlık: Ynt: BİLGİ EDİNME
Gönderen: Ahmet KULTAN - 15 Eylül 2014, 19:26:04
Deniz Hocam Elinize yüreğinize sağlık, teşekkürler şimdiden.
Teke avı yapacğım, belki arasıra domuz olabilir,
Teke avı için atış yapacağım mesafe 200-700 metre arası.
Başlık: Ynt: BİLGİ EDİNME
Gönderen: Süleyman MUSUL - 10 Ekim 2014, 15:00:09
308 win 165-180 grain turkiye sartlarinda isini gorur. 308 den sasmayin.