TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU

AVCILIK, AVLANMA METODLARI, DOĞADA YAŞAM BİLGİLERİ VE AV KÜLTÜRÜ => AV YEMEKLERİ => Konuyu başlatan: ERSİN KARA - 22 Ekim 2014, 14:12:08

Başlık: TAVŞAN PİLAKİ
Gönderen: ERSİN KARA - 22 Ekim 2014, 14:12:08
HAFTA SONU VURDUĞUM TAVŞANI GÜZEL BİR PİLAKİ YAPAYIM DEDİM ve İŞTE O EŞSİZ LEZZETİN TARİFİ.

TARİF 6 KİŞİLİKTİR.

1 ADET TAVŞAN.
4-5 ADET PATATES.
3 ADET SOĞAN.
3 ADET DOMATES.
1-2 DİŞ SARIMSAK.
1 TATLI KAŞIĞI TUZ.
1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON.
1 ÇAY KAŞIĞI KİŞNİŞ.
1 ÇAY KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER.
İSTEĞE GÖRE MAYDANOZ.

İLK ÖNCE 1 GÜN BEKLEYİP KANI ÇIKAN TAVŞANI İRİ PARÇALAR HALİNDE DÜDÜKLÜ TENCEREDE 45-60 DAKİKA KADAR PİŞİRİYORUZ.DAHA SONRA ETLERİNİ UFAK UFAK AYIKLIYORUZ.SARIMSAK,TUZ,KİMYON,KİŞNİŞ ve KIRMIZI BİBER İLE AZICIK TA ERİMİŞ TEREYAĞ İLAVE EDEREK ETLERİMİZİ KARIŞTIRIYORUZ.DAHA SONRA BU KARIŞIMI BİR KENARA BEKLEMEYE ALIYORUZ.ORTALAMA 30 DAKİKA YETERLİ.

PATATESLERİMİZİ BİRAZ İRİ KIYIM KESİP KIZARTIYORUZ.YEŞİL BİBERLERİ DE ÇOK HAFİF PİŞİRİYORUZ.DAHA SONRA PATATESLERİ FIRIN TEPSİSİNE DİZİYORUZ.YUVARLAK DİLİM SOĞANLARIN DA YARISINI ÜZERİNE DİZİYORUZ.DAHA SONRA ORTALAMA YARIM SAAT BEKLEYEN ETİMİZİ PATATES ve SOĞANLARIN ÜZERİNE DÖKÜYORUZ ve EN SON OLARAK TA DOMATES,YEŞİL BİBER  ve KALAN SOĞANLARI DA EKLİYORUZ.ÜZERİNE AZ BİRAZ TEREYAĞ BIRAKIP,BİR SU BARDAĞI ILIK SALÇALI SU İLAVE EDİP 45 DAKİKA KADAR KIZGIN FIRINDA PİŞİRİYORUZ.AFİYET OLSUN.

(http://i60.tinypic.com/k0lox2.jpg)

(http://i57.tinypic.com/bgqmj8.jpg)
Başlık: Ynt: TAVŞAN PİLAKİ
Gönderen: Gökhan AKDOĞAN - 22 Ekim 2014, 14:38:19
elinize sağlık çok güzel görünüyor, av etlerini bayanlara bırakmamakla çok iyi etmişsiniz  ;D
Başlık: Ynt: TAVŞAN PİLAKİ
Gönderen: Kadir TANYILDIZI - 22 Ekim 2014, 14:56:59
Yemek çok güzel görünüyor denemek lazım.
Paylaşım için teşekkürler.