TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
KARA AVCILIĞI:---TÜRÜNE GÖRE AVLAR VE AVCILARI--- => TAVŞAN AVI VE AVCILARI => Konuyu başlatan: Onur TURAN - 06 Mart 2016, 18:36:25
-
ne kadarda tavşan avı ile uğraşmasamda denk gelmişti :) eti lezzetli. isteyenler için yapılışı için tarif verebilirim. saygılar
(http://s14.postimg.cc/576qtainl/20150822_012106.jpg) (http://postimage.org/)
-
Hoşgeldin kardeş.
Tarifini duymak isterim tabi ki fakat bu fotoğrafı kaldırmanı tavsiye ederim, gece avı yaptığın izlenimi oluşturuyor.
Değilse de bunu belirtmen faydalı olacaktır.
İyi paylaşımlar.
1988 - Fethiye/Muğla - Bayramiç/Çanakkale
-
Hoşgeldin kardeş.
Tarifini duymak isterim tabi ki fakat bu fotoğrafı kaldırmanı tavsiye ederim, gece avı yaptığın izlenimi oluşturuyor.
Değilse de bunu belirtmen faydalı olacaktır.
İyi paylaşımlar.
1988 - Fethiye/Muğla - Bayramiç/Çanakkale
mustafa bey fotoğraf öyle bir izlenim veriyor hakkınız var. tavşanı kendi bağımızda vurdum ancak fotoğrafı çekecek arkadaşın gelmesi geç oldu akşam çekilmiş olduk. kesinlikle gece avı yapmam. normalde tavşana atışta yapmam ama bu denk geldi demek ki hayvanın eceli gelmiş.
tarife gelince daha önce arkadaşların vurduğu ve çeşitli yöntemlerle yaptıkları tavşanları yemiştim. ama ben farklı yaptım; soyup temizledikten sonra geniş bir kaba su doldurup 2 3 su bardağı elma sirkesi ilave ettim. bir gün bu su da bekletiyoruz. bu işlem hem kokusunu alıyor hem de etin yumuşamasını sağlıyor. dilediğiniz baharatlarla ve sıvı yağ ile eti karıyoruz. odun ateşinde sac tavaya az su katıp domatesle birlikte eti ağır ağır pişiriyoruz. bu yöntemle çok lezzetli olmuştu. artık yanında ne içeceğiniz sizin tercihiniz :)
-
Eyvallah kardeşim, bu şekilde kimsenin aklında soru işareti kalmaz. Gece avı yapmadığın için tebrik ediyorum seni.
Eceli gelince böyle oluyor, yanındakiyle konuşup dururken, bir domuz bile, umarsızca çıkıp gelebiliyor.
Tarif için teşekkürler, sirkede bekletmeyi deneyecem.
İyi paylaşımlar.
1988 - Fethiye/Muğla - Bayramiç/Çanakkale