TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
KARA AVCILIĞI:---TÜRÜNE GÖRE AVLAR VE AVCILARI--- => DOMUZ AVI VE AVCILARI => Konuyu başlatan: Anıl YILMAZ - 14 Haziran 2016, 00:25:24
-
Merhaba avcı abilerim, aklıma sürekli takılıp bir türlü deneme fırsatı bulamadığım domuzun batağını bekleme konusunda görüşlerinizi almak isterim ava gittiğim bölgede domuzların uzun zamandır aktif olarak kullandığı batak mevcut ağacın üstüne bek yeri yapıp batağın etrafını yemlesem ve 3-5 gün sonra hava kararmadan önce gidip bek yapsam nasıl olur mantıklı bir fikirmi sizce? Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler...
-
Olur ama hayvanın geldiği yönü tespit edip bekleyeceğiniz yere ters esen rüzgarlı bir günde az rüzgar da olur verim alırsınız
-
Bu mevsim de sizin Bölge domuz açısından çok hareketli tali yollardan geçit yapıp tarlalara bahçelere giden hayvanlarda boldur.gündüz gezip geçiş noktalarını tespit edin izleri vardır. Akşam ezanina müteakip geçerler.
-
Koku almaması için bek yapacağım günler sabahtan av için kullanacağım giyisileri belli bir miktar çamur su karışımına buluyorum ben Erdem abi beke gitmeden öncede vücudumun açıkta kalan kısımlarına sürüyorum biraz faydasını görüyorum galiba :D dediğin gibi domuzların tarla bahçe için aktif dönemleri bu aylar ama çok fazla bağ bahçe olduğu için fazla patikaları var hangi gün hangi patikadan gelecekleri hangi tarlaya girecekleri çok belli olmuyo ondan bende kolaya kaçıp bataklarını beklemeyi düşündüm.
-
Yolu beklemek bence daha garanti 3 gün git akşamüstü 1 saat bekle sonuç alırsın :)hayvan çok sizin Bölge de gündüz keşif şart ama yeni izler belli olur.bölgeyi siz biliyorsunuz sıklık yerlerden tarlalara bahcelere yemlenmeye doğru harekete geçerler. Geçit yolları zaten birbirine yakındır.
-
Rakımı 500 metreyi geçen yerlerde zaten hafif bir aksam rüzgarı oluyor hiç çamura falan gerek yok ben çok avlandim Bozdağ civarında hayvan gerçekten çok :)
-
Eğer patika çoksa batağı beklemek daha mantıklı,hem batağı beklemenin şöyle bir avantajı var; domuz yataktan kalkınca yakınlarında batak varsa önce batağa girer sonra yemlenmeye gider. Yemlendikten sonrada batağa girip öyle yatar.
Zamanı iyi takip ederseniz saatlerce beklemek zorunda kalmassınız.
Akşam beke gideceğiniz gün banyo yapmamak ve parfüm vesaire sürmemek gerekir.
Bazen havada rüzgar yok gibidir ama mutlaka küçükte olsa bir hava akımı vardır. Yerden ince kuru bir ot alıp havaya kaldırıp yelin yönünü saptamak lazım. Herşeyden önemliside çelik bir sabır lazım.
reeder_P9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
Bek avına meraklı iseniz fotokapan tedarik ederek domuzların geliş gidiş saatlerini tespit edip, yemleme ile çok güzel domuzlar vurabilirsiniz. Çok dakik hayvanlardır aynı saatte gelip giderler :)
LG G3 Tapatalk
1991/BOLU
-
Bek avına meraklı iseniz fotokapan tedarik ederek domuzların geliş gidiş saatlerini tespit edip, yemleme ile çok güzel domuzlar vurabilirsiniz. Çok dakik hayvanlardır aynı saatte gelip giderler :)
LG G3 Tapatalk
1991/BOLU
Aynen tavşan da öyledir geçit yerlerinde çok dakiktirler.
-
Aynen tavşan da öyledir geçit yerlerinde çok dakiktirler.
Tavşanın otlak saatini tam bilmiyorum hava koşullları etkiliyo fakat domuz saat konusunda çok titiz :)
LG G3 Tapatalk
1991/BOLU
-
Tavşan da hava karardikdan yarım saat sonra ve hava açtıktan yarım saat sonra gibi tavşanin bir yerden geçtiğini tespit ettiğinde aynı şekilde birkaç gün bekle kesinlikle dediğim saatlerde denk gelirsin.Köpek siz olarak dediğim şekilde 4 adet tavşan avladim ama artık tavşan avı yapmıyorum.kuşlar daha zevkli