TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU

GRUPLARA DAHiL OLMAYAN BÖLÜMLER => AVCILAR KIRAATHANESİ => Konuyu başlatan: Ali ÖZTÜRK 034 - 22 Aralık 2016, 16:17:01

Başlık: KUŞ GRBİ
Gönderen: Ali ÖZTÜRK 034 - 22 Aralık 2016, 16:17:01
http://www.cnnturk.com/turkiye/bursada-kus-gribi-alarmi

Bu konuda bilgisi olan varmıdır ?
Başlık: Ynt: KUŞ GRBİ
Gönderen: Veysi ŞENGÜL - 22 Aralık 2016, 17:39:44
Bende daha önce böyle bi konu paylaşmıştım bir ay önceydi avrupada rastlanmıştı gribe.bırakın grip yayılsın bizde kurtulalım bu soygundan artık av yapma baya lükse girmiş maddi durumu kötü olanlara av ağır yük olmuş halde yakıt,kurşun fiyatları almış başını gidiyor
Başlık: Ynt: KUŞ GRBİ
Gönderen: İsmail CEYLAN 16 - 22 Aralık 2016, 17:51:25
Ben bursadayim boyle bi haber duymadim ne var ki karacabeye de ava giderim culluk avladik olsaydi bulasirdi :)
Başlık: Ynt: KUŞ GRBİ
Gönderen: Emrah AKDENİZ - 22 Aralık 2016, 18:54:11
10 sene belki daha fazla oldu şu kuş giribinin olduğu sene bizim buralarda yaban av hayvanı popülasyonu patlama yapmıştı.. O sene korkudan kimse ava gidemezken bazıları gribi hiç kaale almadı ve belkide hayatlarında birdaha hiç göremeyecekleri bollukta av yaptılar.. Ne ilginçtir o adamlar okadar av eti yediler ve hiç bir şey olmadı..  :)  Aynı sene iyi hatırlıyorum, doktorlar ekrana çıkıp açıklama yaptı, kanatlılardaki bu grip mikrobu 70 derece sıcakta etkisiz hale geliyor diye. Et yemeğini pişirirken zaten 100 derece sıcakta kaynatıyoruz duruma göre 1-2 saat kadar.. Mikrop kalır mı ?
Tabiki göz göre göre hastalık belirtisi olan hayvan yenmez o ayrı bir konu...
Başlık: Ynt: KUŞ GRBİ
Gönderen: Ali ÖZTÜRK 034 - 23 Aralık 2016, 10:23:09
Valla arkadaşlar bende öyle düşünüyorum zaten yaklaşık 10 yıldır bu kuş gribi sorunu hemen hemen her sene var.Vurduğumuz hayvanı zaten temizleyip yaklaşık 2 saat kaynatıyoruz bu durumda tüm mikrop zaten ölüoyor.