TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
SİLAHLAR, MÜHİMMAT, EKİPMAN HAKKINDA HER ŞEY => YİVSİZ TÜFEKLER GENEL VE TEKNİK PAYLAŞIMLAR => Konuyu başlatan: Deniz BEŞLİOĞLU - 07 Şubat 2017, 11:57:16
-
Herkese selamlar,
Öncelikle foruma yeni katıldığım için daha önce aynı konu başlığı açılmış ise hepinizin affına sığınıyorum.
Misafir üye olarak forumda gezindiğim süreçte, siz değerli forum sakinlerinin deneyim, tecrübe ve paylaşımlarından fazlasıyla faydalandığımı söylemek istiyorum, bunun için hepinize gerçekten çok teşekkür ederim.
Avcılığa çocukluğumdan bu yana merakım olmasına rağmen, fırsat ve zaman yaratamadığım için çok nadir olarak arkadaşlarla bir araya geldiğimizde av yapmaya çalışırdık. Bu avlarıda babamdan bana kalan Sarsılmaz Concorde L marka, model av tüfeği ile yapardım ancak forumda gezindiğim sürece uçar avları için süperpoze veya çifte av tüfeği kullanmanın uygun olacağını siz değerli forum sakinlerinin öğrendim.
Aklımda bulunan markalar arasında Yıldız, Akdaş ve Huğlu var, forumda bu üç marka hakkında çok şikayet olduğu kadar memnun kalanlarda var. Avrupa bir tüfek için şuan bütçem olmadığı için bu saydığım üç marka arasında en iyi grupman ve yıkıcılığa sahip olan marka ve modelde yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
-
uçar avları için çifte yada süperpoze kullanılması gerektiği diye bir şey yok.bu forumda da olduğunu sanmıyorum.çifteler tamamen tercih meselesidir.yarı otomatikler de öyle.ben mesela yarı otomatik ile av yapıyorum,gayet memnunum.hatta süperpozem de var ama ağırlıklı yarı otomatik kullanıyorum ve memnunum.bence bu forumda da ilgili konuları da okuyunuz.iyi avlar dilerim.
-
Paylaşımlardan takip ettiğim kadarıyla yıldız pozenin grupmanı çok güzel, avını bilemem ne gördüm ne de kullanan tanıdığım var..
Akdaş 312 modelini çok beğeniyorum av yapan 2 tanıdık var memnunlar.. Ağırlığı da makul seviyelerde..
Huğlu pozeler de çok güzel, dezavantajı biraz daha ağır olması, akdaşla arasında 200 gr fark var..
Ava gelince, huğlu pozelerin genelinde av memnuniyeti yüksek...
-
Poze için aklınızda bulunan seçeneklere akus hunter modelini de ekleyebilirsiniz.. incelemenizi tavsiye ederim...
-
@Uygar TANDOĞAN Merhabalar,
Uçar avı için çifte yada süperpozenin şart olduğunu ima etmek istemedim, sanırım orada yanlış anlaşıldım. Lakin, zaten forumda bazı ilgili konuları okuyarak kendimce bu kanıya vardım, örnek olarak vermek gerekirse, FORUMDA EN ÇOK TERCİH EDİLEN SİLAH HANGİSİ anketinde ağırlıklı olarak süperpoze olması ve yine aynı konu başlığı altında forum sakinlerinin bir kısmının da uçarı avlarda çifte veya süperpoze av tüfekleriyle yapılmasının uygun olduğunu belirtmesi üzerine, bahsi geçen üç marka hakkında tavsiye almak istemiştim. Ben yarıotomatik av tüfeği ile uçarı avı yapılmaz demek istemedim, bende bu güne kadar yaptığım avları yarıotomatik av tüfeği ile yaptım, yalnızca artık bu tür avlarda çifte veya süperpoze kullanmanın uygun olacağını düşündüğüm için bahsi geçen markalar hakkında tavsiye almak istemiştim.
-
@Emrah AKDENİZ , Bizim buralarda da Yıldız kullanıcısı çok fazla yok, genel olarak Huğlu revaşta ancak forumdan benimde takip ettiğim kadarıyla Yıldızı da çok fazla beğenen var. Akus modellerini hiç incelememiştim, tavsiyen üzerine Akus Hunter modelini inceleyeceğim, çok teşekkür ederim.
-
Babam yıllardır Huğlunun 66 namlu s.pozesini kullanıyo. Fix şok 4-2
Çift tetik. Sanırım 104a modeli. Dipçiğini kendisine göre uzattığımızdan beri fena işler çıkarmıyo. Ancak ağır bir tüfek
Ben iki yıldır Yıldız poze spzm kullanıyorum. Dipçiği kendime göre yaptırmıştım. Dipçik pedinide keçen ay degistirdim. Sert mika kapak ve plastik uzatma yaptım. İce oturdu. Bu sene ömrümde yapmadığım çulluk avını yaptım. Çok hafif ve ergenomik. Uçarda tek geçerim. Iki senedirde bir arıza olmadı.
Bendeki 61 ve 71 namlu mobil şok.
Bence markadan önce dipçik uyması lazim. Sonra marka model hafiflik
-
@Şükrü TEKELİ tavsiyenizi dikkate alacağım çok teşekkür ederim. Bu hafta sonu burada bulunan av bayiilerine gezmeyi düşünüyorum, dediğiniz gibi dipciğin uygun olması forumdan da takip ettiğim kadarıyla çok önemli , o yüzden bu dediğim markalara ait tüfeklerden sizin tavsiye ettiğiniz modelleri omuzlamayı düşünüyorum.
-
uçar avında genelde beretta 0400 xplor unico kullanıyorum gayette memnunum ama hava eksi -10 dan sonra hiç kuşkusuz ussr rus baıkal ij58 kullanırım
-
Saydığınız markalar kendini kanıtlamış markalar uçar avında önemli olan tüfeğin size uyumudur
saydığınız markalardan hangisi omuzladığınızda size uygun geliyor içinıze siniyorsa onu alın
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
@Aykut ÇAKAR tavsiyeniz için teşekkür ederim, yarıotamatik hem şuan için düşünmüyorum, hemde Beretta'ya ayırabileceğim kadar hali hazırda bütçem yok, burada tanıdığım avcılık işine yıllarını vermiş eş, dostta alacaksam biraz daha bekleyip avrupa bir tüfek almamı tavsiye ediyorlar ancak süperpoze veya çifteyi ilk defa kullanacağım için ilk etapda yerli markalardan iyi bir av tüfeği sahibi olmak istiyorum. Rus baikalın methini babamdan ve bir kaç kişiden daha duydum ama burada bildiğim kadarıyla satan yok bulursam mutlaka incelemek isterim.
-
Akus ve Akdaş süperpozeler gerçekten çok kaliyeli tüfekler. Her anlamda sağlam ve estetik tüfekler, fakat ağırlıkları olarak Huğlu süper pozelerden çok çok hafif değiller. Tercih sizin ama eğer süper poze alıcaksanız bu üç markayı değerlendirin derim. Fakar yarı otomatik bir tüfek alıcaksanız ozaman yelpaze çok genişliyor. Karar sizin. İnşallah her şey gönlünüzce olur.
-
Üstüste Yıldız yada Huğlu Ventus..Elinize alıp incelemeden kesinlikle almayın.
Bence Yıldız.
-
@Hasan BOZKURT , @Sefa KOYUNCU , @Murat AYSİLİ tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Bu üç markadan şaşmak istemiyordum açıkçası ancak bugün Emrah bey de Akus'u incelememi tavsiye ettiği için ona da bakmayı düşünüyorum. Ama herkesin bana ortak tavsiyesi öncelikle karar kıldığım markalara ait tüfekleri alıp omuzlamak sanırsam.
-
Deniz kardeşim daha önce söylemedim sanıyorum aramıza hoş geldin ,
Uçar avında dikkat edilmesi gereken husus elbette çok ancak ben şu ikisinin altını çizmek isterim ;
-tüfek ağırlığı dengeli ve daha hafif bir tüfek olmalı 3000gr ve altı iyi olur .
-nişan hattı şunu hissettirmeli : bu tüfekten av kaçmaz dedirte bilmeli yani yüzüne iyi oturmalı
marka işi baht meselesi bahtın açık olsun ve dipçik ölçünü iyi bilip uygulamalısın tüfeğe .
-
Arkadaslar ben de bi aralar pozeye merak saldim ama bizim burda genelde huglu var onlarida surekli banti ustten goruyorum yuzleyince.Pozede aci ayar pulu teknik olarak mumkun degil mi? Veya boyle bir marka model bileniniz var mi? Otomatikte armsan var tam kendime gore ayarliyorum.
-
37 yıllık avcıyım size tecrübe ile tavsiyem..
otomatik alırsan özkanlar fx015.
s.poze istersen SYMBOL.(YILDIZ TÜFEKLERİ YAPAN USTA )) ...
2750 gr ağırlığı var avda hiç hissettirmezve yormaz.
3 aydır kullanıyorum cook memnunum yıkıcı sağlam ve satıs sonrası ilgi harika.İsteğe göre namlu dipcik(ağas veya plastik dipcik)) uzunluğu ,dipcik dikliği... ve çelik veya aliminyum alısım kasa yapılır.((İBRAHİM BY 0546 5081380) gravirsüz 1000tl.gravürlü isteğe göre fiaat değisir. NAMLU İYALYA dan geliyor türkiyede işleniyor. grupmanı da harika .
not,...ucuz olduğunun tek sebebi yeni imalata basladılar
.(( çifte isterseniz YILDIZ derim.
ama ne alırsan alın önce bir tüfeği omuzlayın beğenirseniz alın. internet dn sipariş ile tüfek almayın.sonra dipdcik ayarı vs dipcik yaptırmaya gidebilirsiniz.
ÖZKANLAR
(http://preview.ibb.co/dPKiFa/20160219_025805.jpg) (http://ibb.co/joOAva)
(http://image.ibb.co/gr0eov/14022263_913620245432266_3890721779453811320_n.jpg) (http://ibb.co/c7EiFa)
uploading a picture (http://imgbb.com/)
SYMBOL
(http://preview.ibb.co/hfSEMF/16299401_1533363440011095_5504197506454165984_n.jpg) (http://ibb.co/f8sg1F)
(http://preview.ibb.co/i7sQTv/15109517_989339261193697_334913932682638412_n.jpg) (http://ibb.co/jXk11F)
how to post images online (http://imgbb.com/)
YILDIZ
(http://preview.ibb.co/dLEpov/09.jpg) (http://ibb.co/ebfjMF)
(http://preview.ibb.co/b0ZB1F/37.jpg) (http://ibb.co/gQedgF)
(http://preview.ibb.co/ebR28v/45.jpg) (http://ibb.co/j0VUov)
SYMBOL
(http://preview.ibb.co/m2xW1F/16473628_1533412476672858_8316503039259278399_n.jpg) (http://ibb.co/c2q7aa)
-
@M.Ali TÜRER hoş gördük abi @Veli TOKCAN abiye de sana da tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.
Açıkçası tüfeğin ağır olmasını bende istemiyorum, sonuç olarak bek avı yapsam bile bıldırcın, çulluk ve keklik avlarına daha sık gitmeyi düşünüyorum, 300 - 400 gram ağırlık farkı da bu tür avlarda kendini hissettirir. Forumdan araştırdığım kadarıyla da Yıldız Spz me ve Huğlu Ventus ağırlık yönünden avda yormayacak türden tüfekler sanırsam, Huğlu Ventus'un şoklarının kısa olmasının dez avantajının ne olup olmadığını da bilmiyorum ama grupman testlerinde iki modelde gayet iyi görünüyor.
Ancak anladığım kadarıyla işin asıl önemli kısmı sizlerinde söylediği gibi tüfeği alıp omuzlamak ve dipçik ölçülerinin bana ne kadar uygun olduğunu görmek.
Peki merak ettiğim bir husus var bu konuda, dipçik ölçülerimi burada aldırdıktan sonra (dipçik ölçüsünün alınması konusunda işin ehli biri olup olmadığını daha bilmiyorum) fabrikaya göndererek ve bana uygun dipçik yapılabilir mi yoksa fabrikaya giderek ölçülerimin bizzat mı alınması gerekir.
-
usta bir avcının yanına tüfekle git sana dipcik ölçüsü ,,dikliği ne olduğuna size anlatır.
google dan youtebe den arama yapınız videoları .dipcik ölçüsü dipcik ayarı vs
....dipcik ölçüsü videosu..... yaz google dn karsına cıkar
şokların görüntüsünü kafaya takma.symbol özkanlar ve yıldız şokları ve grupmanı dağılımı güzeldir. seçim sizindir.ama internet deki yorumları dikkate al.
pahalı mal her zaman iyi mal cıkmayabilir.ve her tüfekde (yerli ve avrupa pahalı tüfeklerde dahil) arıza hata cıkabilir. tüfek inanki şans işidir
ne alırsan al ama mutlaka tüfeği gör omuzla içinize sinsin,beğendiğin marka ve tüfeği al.
-
Yıldız silah pazarlamayı ara Halil Kara ya ulaş. Ben rizedeyim. Benim burda veya yakınlarda dipçik ölçülerimi alabilecek ve size sağlıklı bilgi verebilecek bir usta veya işi bilen anlaşmalı bir bayiniz varmı diye sor bence. Eğer boyle bir imkan varsa olçülerini gonder Halil beye sana ozel tüfeğini yapsinlar. Tüm avlakforum.com un selamı var de ;D
-
Yıldız silah pazarlamayı ara Halil Kara ya ulaş. Ben rizedeyim. Benim burda veya yakınlarda dipçik ölçülerimi alabilecek ve size sağlıklı bilgi verebilecek bir usta veya işi bilen anlaşmalı bir bayiniz varmı diye sor bence. Eğer boyle bir imkan varsa olçülerini gonder Halil beye sana ozel tüfeğini yapsinlar. Tüm avlakforum.com un selamı var de ;D
Bu arada bunu her beğendiğiniz marka için yapabilirsiniz. Ben halil beyi bildiğim için onun ismiyle olayı örnekledim.
Bence artık bayilere dipçik ölçüsü alıyomusunuz? Sorusuyla gitmek lazım. Bu iş gelişdikçe yerli sektöre faydası olacağı düşüncesindeyim
-
Şükrü abi dediğin gayet mantıklı, zaten aklımda üç marka vardı bunlardan da ağırlık ve yapacağım ava uygunluk açısından Yıldız ile Huğlu ön plana çıkıyor. Bir arayalım bakalım ne cevap alacağım :)
Bayiilerin dipçik ölçüsü alması konusunda da kesinlikle katılıyorum sana, dipçik ölçüleri bu kadar önemliyken bayiilerin bu konuda bir girişiminin olmaması büyük eksiklik. Dün tanıdığım iki bayii aradım dipçik ölçüsü aldırıp ona göre kundak yaptırabilirmiyiz diye yapacağımız birşey yok, tüfekleri omuzlayacaksın sana en yatkın hangisi ise onu alacaksın cevabını aldım malesef.
-
Büyük av bayilerinde genelde stokda fazla tufekleri oluyo
Bir iki tanesini vitrine koyuyolar. Gerekirse begendiginiz marka model tufeklerinin tamaminı deneyin. Israrla
-
seri üretimde her kişiye göre dipçik ölçüsü olmaz.bu üreticiler için maliyeti arttıran bir unsurdur.bir de şahsa özel tüfeği satarken başkasına uygun olmayabiliyor.o yüzden bayiler ve alıcılar da buna pek yanaşmıyor sanırım.
-
@Şükrü TEKELİ , dediğin gibi yaptım önce Yıldız'ı sonrasında Huğlu'yu aradım, Yıldız Silah'ta Halil beyle de görüşemedim, iki markadan aldığım yanıt aynı oldu. Ordu ve yakın illerde dipçik ölçüsü aldırabileceğim bir usta ve bayiilerinin olmadığını ancak fabrikaya geldiğimde bu konuda bana yardımcı olabileceklerini söylediler. Yani Sonuç olarak Konya veya Burdur'a gitmeden istediğim av tüfeğine sahip olma işi biraz yaş gibi duruyor.
-
@Şükrü TEKELİ , dediğin gibi yaptım önce Yıldız'ı sonrasında Huğlu'yu aradım, Yıldız Silah'ta Halil beyle de görüşemedim, iki markadan aldığım yanıt aynı oldu. Ordu ve yakın illerde dipçik ölçüsü aldırabileceğim bir usta ve bayiilerinin olmadığını ancak fabrikaya geldiğimde bu konuda bana yardımcı olabileceklerini söylediler. Yani Sonuç olarak Konya veya Burdur'a gitmeden istediğim av tüfeğine sahip olma işi biraz yaş gibi duruyor.
Ozaman ikinci secenek bayilerde tufek deniceksiniz.
-
@Şükrü TEKELİ , dediğin gibi yaptım önce Yıldız'ı sonrasında Huğlu'yu aradım, Yıldız Silah'ta Halil beyle de görüşemedim, iki markadan aldığım yanıt aynı oldu. Ordu ve yakın illerde dipçik ölçüsü aldırabileceğim bir usta ve bayiilerinin olmadığını ancak fabrikaya geldiğimde bu konuda bana yardımcı olabileceklerini söylediler. Yani Sonuç olarak Konya veya Burdur'a gitmeden istediğim av tüfeğine sahip olma işi biraz yaş gibi duruyor.
Ozaman ikinci secenek bayilerde tufek deniceksiniz.
-
Öncelikle hoşgeldiniz YILDIZ SPZ ME Stell kulanicisiyim.Grupman olarak gayet iyi uzak mesafe atislarim oldu yaz ve kis aylarinda 30 un ustune pek cikmamayi dusunuyorsan almani tavsiye ederim 30 un ustune cikinca grupmani bozuyo tabi kisin cok soguklarda 32 34 e cikilabilir birde acele etmeyiniz tufek isinde ben dipcik olculerimi bizzat burdura gidip aldirdim suanda memnunum.Aklinizda soru isaretleei kaldiysa bana mesaj atabilirsizin iyi forumlar.
-
Kısaca anlatayım dipcik ölçüsünüzün ne olduğunu anlamanız için.tüfek nişan alıyorsunuz
_____dipcik uzunluğu::sağ başparmak ile burun arası 2 parmak arası bosluk olacak(dipcik tetik çekme uzunluğu 33cm ile 37 cm arası olabilirvideolarında var..
dipcik uzunluğu için 2. video sonuna kadar izle.
dipcik dikliği,yatıklığı videosu
https://youtu.be/1-LVyCtrqoo
dipcik tetik çekme mesafesi videosu
https://youtu.be/7Ma3aB1e_u0
___dipcik dikliği nasıl.::nişan alıyorsunuz aniden.gözünüz namlunun ortalarına görüyorsa dipcik diktir ..bu durumda tüfek avlarda üst atar.....(buda 3,4,5 cm yüksekliği vardır.tüfeği düz biryere ters bir sekilde konulur.dipcik lastik ucu taban yüksekliği ile yer arasındaki mesafedir..
____dipcik yatıklığı.... aniden nişan aldığınızda namlunun ucunu arpacığı göremiyorsanız,dipcik yatıktırve avlarda alt atar..tüfeği ters düz bir yere koyunuz dipcik lastik ucu taban yüksekliği ile yer arasındaki mesafe 6,7,8 cm olabilir
.___tam uyumlu dipcik;;;aniden nişan alınca tam namlu ucu ve arpacığa görüyorsanız .dipcik ayarı tamdır..
-
@Gökhan TOKCAK , hoş gördük teşekkür ederim kardeşim. Ördek avı dışında 30 gr. üzerine çıkmam diye düşünüyorum. Dipçik ölçüleri bana uygun olmayan bir tüfekle av yapıp bahaneyi tüfeğe bulmakta istemiyorum. Ondan sebep seninde dediğin gibi acele etmeden kendi ölçülerime göre bir
av tüfeğine sahip olabilirsem herşey gönlümce olur. En azından varsa bu sayede kendi kusurlarımı da görme şansım olacaktır diye düşünüyorum. Yıldız aklımdan geçen ilk marka ve eğer Burdur'a gidecek olursam mutlaka tekrar görüşürüz seninle, ilgin için de çok teşekkür ederim.
-
@Veli TOKCAN, abi çok teşekkür ederim paylaşım için. İş yerinde olduğum için videoları açmama izin vermiyor bilgisayar, eve gittiğimde mutlaka izleyeceğim videoları.