TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
SİLAHLAR, MÜHİMMAT, EKİPMAN HAKKINDA HER ŞEY => YİVSİZ TÜFEKLER GENEL VE TEKNİK PAYLAŞIMLAR => Konuyu başlatan: İbrahim YILDIRIM - 25 Nisan 2017, 12:12:08
-
Kullandığımız fişeklerin barut çeşitliliğinide baz alırsak ne kadarlık bir basınç üretmektedirler
hepimiz 24 gr üzeri 66 grama kadar fişek sıkıyoruz ,çeşit çeşit fişek markası mevcut ,acaba kaç barlık güç uygulanıyor. Güzel açıklamalar alırsak fişek kullanırken veya dolum yaparken kafamızın rahat olacağına inanıyorum.
Bir önemli husus ise kullandığımız silahların namluların dayanıklılığı 1050 bar veya 1300 bara kadar dayanıklılık testine tabi tutuluyorlar , genel kullanımlar düşüldüğünde aralarında nasıl bir bağ oluşuyor
Fişekler ne kadarlık bir bacınç üretiyor
Yivsiz namlular ne kadarlık bir basınca dayanıklıdır ve nekadarı uygundur
Ortaya markalar,şoklar,barutlar ve namlu kalitesi epey bir geniş konu çıkıyor
-
Kullandığımız fişeklerin barut çeşitliliğinide baz alırsak ne kadarlık bir basınç üretmektedirler
hepimiz 24 gr üzeri 66 grama kadar fişek sıkıyoruz ,çeşit çeşit fişek markası mevcut ,acaba kaç barlık güç uygulanıyor. Güzel açıklamalar alırsak fişek kullanırken veya dolum yaparken kafamızın rahat olacağına inanıyorum.
Bir önemli husus ise kullandığımız silahların namluların dayanıklılığı 1050 bar veya 1300 bara kadar dayanıklılık testine tabi tutuluyorlar , genel kullanımlar düşüldüğünde aralarında nasıl bir bağ oluşuyor
Fişekler ne kadarlık bir bacınç üretiyor
Yivsiz namlular ne kadarlık bir basınca dayanıklıdır ve nekadarı uygundur
Ortaya markalar,şoklar,barutlar ve namlu kalitesi epey bir geniş konu çıkıyor
aslında basınçla tepmeyi paralel düşünür çoğu kişi ama aslında öyle deyildir . yanlış doludurlmuş 32 gram fişek bile 66 gram fişekten fazla basınç üretebilir tepme olarak hissedemezsiniz bile 1050 bar maksimun ürete bileceği basınç belirtir bunu üretmez 1200-1400 barda test fişekleri vardır . her zaman genelde 450-900 bar arası basınç üretir hazır fişekler günümüzde ama fiocchi eski mağnum bazı fişekleri ve bazı eski markalar yüksek basınçlı kış fişekleri vardı 1200 bar civarı ama artık üretilmiyor. diye biliyorum namlunun dayanıklığına gelecek olursak firmadan firmaya markadan markaya tüfekten tüfeğe deyişmekte bir standart yok genelde farklı malzeme kullanın et kalınlığı var et kalınlığı namlunun dayanıklı ve kaliteli olduğu manası çıkmaz malzeme çelik kalitesi önemli kualanılan çelik sağlamlık açısından çok sert olamayacak esnemesi istenir ama ezilme yapmayacak kalitedede sert olması istenir. eğer kalitesi, belli olmayan tüfekse et kalınlığı bakılması iyi olur genelde namlular 1200- 1380-1400 barla test edilir ama fabarm gibi bazı firmalar 1630 barla test ediyor . yalnız günümüz fişek teknolojisi ile 900 barı geçmeye pek gerek kalmıyor genelde :) :) :) :) vsvs s uzun mevzu :D :D :D :D