TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
HUKUK KÖŞESİ => KANUNLAR, YÖNETMELİKLER, GENELGELER, MAK KARARLARI => Konuyu başlatan: Tayfun ASHUBA - 07 Temmuz 2017, 20:54:33
-
Merhabalar tek bu soruyu sorabilmek için hesap açtım umarım forumdan daha çok şey katabilirim kendime.
sorum şu, yakında bikaç arkadaş kampa gidiyoruz ve medeniyetin her türlüsünden epey uzakta sayılır. daha önce o civarda kamp yapmış bazı arkadaşların aldıkları bilgilere göre çevrede çiple takip edilmekte olan bir adet ayı ve bikaç da domuz bulunuyormuş ve kamp yapmaya gittiklerinde de gece hayvanları korkutmak amaçlı civar köyden birileri yakınlarında havaya ateş açmış.
tabi ki de ayıdır, kurttur vs.. nerdeyse hiçbir vahşi hayvan ateş olan yere yaklaşmaz ama insan tedbirli olmak istiyo, yanıma evde bulundurduğum ve kesinlikle av için kullanmayı düşünmediğim ve de kampta da zorunda kalmadıkça kullanmayacağım bir tüfek götürsem avcılık belgem olmadığından dolayı bir sorun çıkar mı?
-
Ruhsatlı silahızı kılıfınızda kapalı konumda istediğiniz yere taşıyabilirsiniz hiçbir sorun teşkil etmez
-
Arazide can güvenliği tabii ki önemli. Nereden ne çıkacağı belli olmuyor. Kampa giderken mutlaka silah bulundururum yanımda. İyisinden de tek kurşun. Açık alanda can güvenliği için yanınızda silah varsa bildiğim kadarıyla sadece tek kurşun bulundurulabiliyor. Detaylı bilgisi olan arkadaşlar varsa açıklık getirebilirler.
-
Arazide can güvenliği tabii ki önemli. Nereden ne çıkacağı belli olmuyor. Kampa giderken mutlaka silah bulundururum yanımda. İyisinden de tek kurşun. Açık alanda can güvenliği için yanınızda silah varsa bildiğim kadarıyla sadece tek kurşun bulundurulabiliyor. Detaylı bilgisi olan arkadaşlar varsa açıklık getirebilirler.
Meskun mahal dışında can güvenliğiniz açısındanda olsa ayı vurursanız kesinlikle siz suçlu duruma düşersiniz yasa bu şekilde ve ciddi ceza yersiniz..Korkutmak amaçlı havaya ateş edebilirsiniz böylece yabani ortam uyarılmış olur tüfek götürmeniz bir canlıyı öldüreceğiniz demek değildir çoğu zaman :D Şunu unutmayalım ki izinsiz ormanda KAMP KURMAK ve ATEŞ YAKMAK, hiç bir tartışmaya mahal bırakmayacak şekilde yasaktır. Canlıların yaşam alanında bulunmanız sizin sorumluluğunuzdadır unutmayın siz misafirsiniz o durumda hayvanların size saldırmaları çok normal dikkat edelim bu tür durumlara..
-
"Şunu unutmayalım ki izinsiz ormanda KAMP KURMAK ve ATEŞ YAKMAK, hiç bir tartışmaya mahal bırakmayacak şekilde yasaktır. "
tabiki öyle ancak izin var. yer eskişehir ve belediye (özellikle tepebaşı ) gençlerin yapmak isteyip de izin istedikleri neredeyse her şeye elinden geldiğince yardım ediyo. dediğim gibi daha önce bu kamp yapılacak olan alanda arkadaşlarım kamp yaptı ve önceden herşey gerekli yerlere bildirildiği için tedbirli olunması gereken herşey haber verildi ve civardaki koruculardan da ilglienilmesi istendi.
benim tek bilmek istediğim kamp sırasında açıkta bir tüfek görülürse (ruhsatlı) sıkıntı olur mu? onun dışındaki her ayrıntıyı sizler dert etmeyin lütfen.