TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
SİLAHLAR, MÜHİMMAT, EKİPMAN HAKKINDA HER ŞEY => FİŞEKLER HAKKINDA HER ŞEY => Konuyu başlatan: Volkan URAS - 05 Kasım 2017, 15:35:10
-
Üstatlar selam;
Piyasada satılan yerli fişeklerde hangi barut kullanıldığını, ve/veya hangi barutun kaç gr sıkı doldurmak için uygun olduğunu bilmiyorum. Ses fişeği alıp tek kurşun dolduranları okudum (barut uygunmu bilmiyorum, olabilirde) Malum fişek doldurmak için MKE ve D20 den başka barut bulamıyoruz. Buda demek oluyorki 28-34 gr fişekler dışında dolum yapamıcaz. (Başka bir başlık altında sorduğum bir soruda her barutun önerildiği değerler arasında doldurulması gerektiği önerildi, uygulayanada uggulamayanada saygım var)
Magnum fişek doldurmak istiyorum. En az 40gr en fazla 50gr arası, mesafe, gurupman penetrasyon denemeleri yapmak istiyorum. ( ne gerek var hangi avda kullanıcan boşver polemiklerine girmeye gerek yok) Bunun için eldeki barutları değilde, piyasada satılan fişeklerden barut alarak yapmak istiyorum. Bu envayi çeşit barut arasından görüntüsüne bakarak seceresini çıkarabilen üstatlar bunun için hangi markanın hangi fişeğindeki barutu önerirsiniz?
-
Usta değilim fakat bir kaç marka avrupa fişekte kullanılan barutlar çok sağlam çok güzel . Özellikle 4 fişek söyleyebilirim sizlere iki tanesinin de forumda ayrı ayrı konusu buldum daha yakın tarihte kesilmiş incelenmiş fişekler . Bu arada kaç tanesi birleştirmek lazım veya işiniz görür mü bu fişekler bilmem ama . Yazacağım fişekler hızlı ve etkili fişekler.
Rc Titano,Rc S4,Lambro Brown bu fişekler içindeki barutlar yüzünden kullandığım en hızlı fişekler diyebilirim . 37 gr Rc Camouflage bam başka bir olay 2 gr barut varmış kullanan ve anlayanlar önleme tamam ise 50 metreden net kuş alınıyormuş eksi derecelerde o kadar da hızlı fişekmiş. Daha uzağı da var fakat önleme tamam ise 50 metreden eksi 10-15 lerde net kuş vuruyorlarmış. Bp Mg2 Flash onu da hiç kullanmama rağmen onunda çok hastası var . Onun ile de muhteşem mesafelerden eksi derecelerde güzel işler yapanlar var .
Size tavsiyem http://avlakforum.com/frm/index.php?topic=171285.0 bu konuyu bir inceleyin bence kafanıza uygun fişeği bulursunuz . Ben bu konu yüzünden üye oldum sayılır foruma ustalar kusuruma bakmasın :) Etkili güzel fişek ararken . Bu konuyu incelerken bence aradığınızı bulursunuz zaten sonrasında kaç gram dolusu yapacaksanız ne kadar barut koyacağınızı ustalar sorarsınız .
Saygılar sevgiler .Rast gele
-
40-50 gram arası demişsiniz de 50 grama kadar çıkmanıza gerek yok. 38-42 arası her türlü iş görür. Ben sterling şevrotinlerdeki 1,95 A0 baruta 36-38 gr, Bps tekkurşunlardaki 2,05 - 2,10 gr Tecna baruta da 40-42 gr basıyorum. Kendine güvenen avcının, hava şartlarına ve mesafeye aldırış etmeden atabileceği fişekler ortaya çıkıyor.
Bozup fişek yapacaksanız bu iki seçenek gayet idealdir. Tercih sizin.
-
A0 barut lu fişekler doğru çözüm... barutunu almak için sterling şavrotin ve kurşunlar işinizi fazlasıyla görür ...