TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
SİLAHLAR, MÜHİMMAT, EKİPMAN HAKKINDA HER ŞEY => YİVSİZ TÜFEKLER GENEL VE TEKNİK PAYLAŞIMLAR => Konuyu başlatan: Ceyhun MİRİLİ - 04 Mayıs 2018, 00:27:20
-
Merhabalar,
Gördüğüm kadarıyla ikinci el tüfek piyasasında her zaman Affinity bulunuyor.
Sizce bunun sebebi nedir?
Mesela Benelli BBI de aynı zamanlarda ve aynı segmentte piyasaya girdi, arkadan Belmonteler takip etti ve bunlardan ikinci el bulmak çok zor.
Acaba Affinity ler piyasaya çok fazla girdiği için mi bu hareketlilik, yoksa gerçekten bir memnuniyetsizlik mi var.
Ayrıca amacım kimsenin malını kötülemek değil, kesinlikle yalnış anlaşılmasını istemem.
-
Bence çok sattı,normal.
-
Bence de çok sattı fiyatları da makuldü. Şuan ilana koyanlar satın aldıkları sıfır paranın üstünde ilana koyuyorlardır o yüzden fazla ilanda olması normal. Sırf affinity değil çok fazla avrupa tüfek var satışta. Dün kemeraltı çarsında gittim piyasa o kadar durgun ve 2. el o kadar çok tüfek var ki dükkanlarda inanmazsınız. Fişek atılmamış 9 binlik liste fiyatı olan tüfekler 6 bin liraya satılık bakan yok.
-
Affinity Benelli M2 ile neredeyse aynı tüfek. Neredeyse aynı parçalar ile yapılıyor. Amerikalı avcılar tarafından da çok sevilen bir tüfek oldu. Bellmonte BBI vs Amerikadan daha çok doğu ülkeleri için üretildi diye biliyorum. Dolayısıyla Affinity ler kadar yaygın ve bilinen tüfekler değiller. Bu onları tabi ki kötü tüfek yapmıyor. Sadece daha az biliniyorlar. Bu arada bir Affinity sahibi olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki bir çok tüfekten çok daha iyi hem de yarı parasına satılıyor. Tutuş , kavrama , her gramda atış performansı , çalışma istikrarı, attığınız yeri vurması vs derken haklı olarak oldukça popüler oldu. Geçenlerde hayallerimin tüfeği Benelli super black eagle 2 almaya kalktım .Benelliyi adam akıllı denedikten sonra Affinitymi daha çok sevdim. En azından attığım yeri vuruyor :)