TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
GRUPLARA DAHiL OLMAYAN BÖLÜMLER => AVCILAR KIRAATHANESİ => Konuyu başlatan: Doğan ATEŞ - 13 Ekim 2018, 21:57:17
-
Selamlar
MKE nin 1950 yıllarda ilk dumansız barutu nasıl ürettiği ile ilgili belgelere dayalı öyküsü.
Metin hali olarak yazamıyorum fotoyu büyütüp okuyabilirsiniz .
(https://thumb.ibb.co/krVMUU/EB4-D52-ED-A4-B0-49-D9-986-F-5-E792-D861460.jpg) (https://ibb.co/krVMUU)
(https://thumb.ibb.co/e1GT9U/E1-F62-FFB-A7-B4-4929-80-D2-621969-A95962.jpg) (https://ibb.co/e1GT9U)
Saygılarımla
-
Belirtildiğine göre İngiliz barutları ile kıyaslanmış ve ideal olduğu görülmüş.
Saygılarımla
-
💟 💟
-
Allah razı olsun....
-
Paylaşım için teşekkürler Doğan Bey.
Yeni yatırımlarla üzerine konarak gidilseydi neler olurdu neler neden hep önü açık gelecek vaadeden sektörleri lağvediyoruz anlamış değilim,çimento üretip harç yapmak kolayımıza gittiğinden mi acaba.
-
Bilgi ,Paylaştıkça çoğalan yegane değerdir.
Asıl ben teşekkür ederim.Sağolun
Saygılarımla
Allah razı olsun....
-
Paylaşım için teşekkürler Doğan Bey.
Yeni yatırımlarla üzerine konarak gidilseydi neler olurdu neler neden hep önü açık gelecek vaadeden sektörleri lağvediyoruz anlamış değilim,çimento üretip harç yapmak kolayımıza gittiğinden mi acaba.
Selamlar Tevfik Bey,
Zamanında gerekli atılımları, bir şekilde nerdeyse her sektörde yaptık ,ama nedense hep önü kesildi şimdilerde ise ;O zamanlarda geride kalmamızdan dolayı aramızdaki bilim ve teknoloji yetkinliği farkı gittikçe açılıyor.Çok üzücü
Saygılarımla
-
Görselleri inceledim. Dikkatimi çeken noktaları paylaşmak isterim.
'Sene 1949...' diye başlayan yazıda, daha sonra Sami Bey Almanyadan döndükten sonra savaş çıktığı belirtilmiş. Tarihlerde sıkıntı var.
Diğer görselde Çörçil diye birinin MKE Barutunu İngiliz barutu ile kıyaslayıp raporladığı yazılmış. 1950'den bir kaç sene sonra olması gerek. Ancak İngiltere'deki son Barut fabrikası 1954'te kapandı. Bir araştırma yaparken hayretle öğrenmiştim. Yani İngiliz Av Barutu diye bir şey o zamandan beri yok. Bütün kullandıkları Barut ithal ediliyor. Kalmış son barutlarla kıyaslamış olabilirler.
Belki yazı 'Sene 1939...' diye başlıyordu yanlış basıldı.