TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
SİLAHLAR, MÜHİMMAT, EKİPMAN HAKKINDA HER ŞEY => YİVSİZ TÜFEKLER GENEL VE TEKNİK PAYLAŞIMLAR => Konuyu başlatan: Can ATALAY - 10 Kasım 2018, 15:57:54
-
Sevgili avcı abilerim üstatlarım herkese merhaba. Uzun zamandır kafamı kurcalayan bir soru var. Yabancı forumlarda gerek translate gerekse tarzanca ingilizcemle yazılar okudum videolar izledim. Aimpoimt S1 red ring ve easyhit pxs ile av tüfeklerinde çok iyi randıman alan avcılar gördüm. Var mıdır kullanan tecrübelerini paylaşacak olan üstatlar şimdiden teşekkür ederim hepinize...
-
Can Bey,
Uzun süredir Aimpoint PRO ve geçen yıl aldığım Aimpoint Micro T2 kullanıyorum. Dürbün gibi keskin atış değil, iki göz açık hızlı hedef bulma ve isabetli ve net vuruş için ideal araçlar. Yine de belli mesafeler için keskin atış imkanı olduğunu söyleyebilirim.
Bahsettiğiniz Aimpoint S-1 ve Easy hit şerit bant (6-8 mm) üzerine tutturulan nişangahlar. Uçar hedefler için hızlı hedef bulma ve atış için tasarlanmışlar. Her ikiside iki göz açık kullanılacak nişangahlar. Şerit bant-Arpacık nişangaha göre daha isabetli atış imkanı sunuyorlar.
Aimpoint S-1 6 MOA bir kırmızı noktaya sahip. 6 MOA biraz büyük görünse de 9 seviye ışık ayarı yapılarak uçar hedefler hatta gezer hedefler için 50 metreye kadar hızlı hedef bulma ve isabetli vuruş imkanı sağlıyor. Aimpoint 50.000 saat pil ömrü sunuyor. Aimpoint alınabilecek en iyi, paralaksı olmayan bir optik nişangahtır. Ancak bizim yerli tüfeklerden pahalı bir cihaz olduğunu söylemeliyim.
(https://preview.ibb.co/gef4vA/Ekran-Resmi-2018-11-10-20-24-49.png) (https://ibb.co/cJ32hq)
Easyhit deneyimim yok ancak ben de sizin gibi videolardan tanıyorum. Avantajı herhangi bir güç kaynağına ihtiyaç duymaması ama ışık şartları bozulunca, loş ve karanlık ortamlarda Reddot gibi imkan sunmuyor, karanlıkta reddot gibi kullanmak hiç mümkün değil.
(https://preview.ibb.co/iwoJNq/Ekran-Resmi-2018-11-10-20-25-04.png) (https://ibb.co/deSpTV)
Bir reddot kullanıcısı olarak iki göz açık hızlı hedef bulma ve isabetli atış için tavsiye ederim
-
Mehmet bey verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim ben daha çok uçar avında ve tavsanda kullanmak amacıyla istiyorum edinmeyi
-
Can kardeş bu ürünüde incelemeni tavsiye ederim drop box olan modeli kullanıyorum gayet basit ve rahat nişan alıp atış yapabiliyorum.Tavsiye ederim. https://www.youtube.com/watch?v=hlCDcUsIbGM
-
Taner abi (umarım abi dememde sakınca yoktur) tanıtım videosunu izledim ama nedir ne değildir kullanıcı olarak bilgi verirsen sevinirim birde nereden temin edebilirim?
-
Metal nişangahların fiber olanlarının nişan alma konusunda, metallerden farkı yok. Yine nişangah içinden bakıyorsunuz
Red-dot ile iki göz açık nişan almaya şartlanırsanız, beyniniz skop içinden bakmadan (hatta ön kapağı kapalı) kırmızı noktayı doğrudan hedef üzerine yerleştirir. İki göz açık daha geniş bir görüş alanı, Kırmızı nokta da doğrudan hedef üzerinde görünür, hızlı hareketli hedefler bile çok aktif olarak takip edilir. Red-dot'un diğerlerne göre avantajı, ışık ayarları ortam şartlarına göre değiştirilip kırmızı noktanın istenen parlaklıkta görünmesinin sağlanmasıdır.
(https://preview.ibb.co/dEsZfA/Ekran-Resmi-2018-11-11-16-18-50.png) (https://ibb.co/jdx0LA)
Eğer Red-dot'a dürbün gibi içinden bakmayıp, iki göz açık kırmızı noktayı doğrudan hedef üzerinde görmeye alışırsanız hızlı hedef bulma ve takip etme ve isabetle atış konusunda en iyi nişangah türüdür.
-
Taner abi (umarım abi dememde sakınca yoktur) tanıtım videosunu izledim ama nedir ne değildir kullanıcı olarak bilgi verirsen sevinirim birde nereden temin edebilirim?
Can öncelikle ürünü https://www.gagaca.com/dead-ringer-drop-box-gez-arpacik-seti ve ya https://urun.n11.com/kara-avi/dead-ringer-killer-combo-kamuflaj-gez-arpacik-seti-P158831085 bu sitelerden temin edebilirsin.Yada amerika da tanıdığın varsa daha uygun fiyata getirtebilirsin.Bu ürünler genelde kuş avlarında kullanılıyor fakat drop box modelini ördek,hindi,tilki,coyote dedikleri çakal avında yada domuz avında da kullanılıyor.Videolarını biraz daha izlersen çeşitli avlarda kullanıldığını göreceksin.