TURKIYE AVCILARI VE ATICILARI FORUMU
GRUPLARA DAHiL OLMAYAN BÖLÜMLER => AVCILAR KIRAATHANESİ => Konuyu başlatan: Emrah ERDAL - 08 Mayıs 2010, 08:51:13
-
Tüm dostlara selamlar,
Youtube'un sunucularında yaptığı değişiklik nedeniyle bir çok arkadaşımız videoları izleyememekte. Bu nedenle ufak bir çalışma yaptım. Dosya kendi bilgisayarımdan alınmadır ve güvenlidir(virüs taramasından geçirilmiştir).
YOUTUBE AYARLARI
1- İlk olarak aşağıdaki adrese tıklayarak ilgili dosyayı bilgisayarınıza indirin.
http://www.upload.gen.tr/d.php/s11/f4n6uab7/hosts.html
2- Bilgisayarınıza indirdiğiniz dosyayı aşağıda tarif edilen yere yapıştırın. Varolan dosya değiştirilsinmi dediğinde evet deyin ve işleme devam edin.
Bilgisayarım>>C:>>Windows>>System 32>>drivers>>etc klasörü içerisine
3- Ağ bağlantılarınızı açın ve DNS için aşağıdaki adresleri kullanın. Eğer bu işlemin nasıl yapıldığını bilmiyorsanız aşağıdaki yönetmeliği takip edin.
208.67.222.222
208.67.220.220
"Bilgisayarım Çift Tıkla Aç –> Ağ Bağlantılarım –> Ağ Bağlantılarımı Görüntüle –> Kullandığınız Yerel Ağ Bağlantısı üzerine sağ tıklayıp –> Menü içinden Özellikleri Seçin
Açılan özellikler penceresinde –> Internet Iletişim Kuralları (TCP/IP) Tıkla aç –> Açılan pencerede –> “Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan” bölümü işaretli değilse işaretleyip kullanmak istediğiniz DNS IP adreslerini bu bölüme yazabilirsiniz."
4- Başlat>>Çalıştır yapın ve çıkan ekrana CMD yazarak enter yapın. Açılan DOS ekranında ipconfig /flushdns yazarak entera basın. Bu işlemden sonra "DNS ön belleği başarı ile temizlendi " yazısını görürseniz işlem doğru olarak yapılmıştır, açık pencereleri kapatabilirsiniz.
5- Son olarak bilgisayarınızı yeniden başlatın. Youtube ve Youtube gibi yasaklı bir çok video sitesine artık erişebileceksiniz.
Umarım işinize yarar!
Not: Çalışma bana aittir, alıntı, çalıntı değildir.
-
Emrah çok teşekkür ederim kardeşim
-
Rica ederim Özhan abi, maksat paylaşmak! :)
-
Ben işyerimde yapmak istedim ama beceremedim artık akşam evdeki pc de yapar çocuklar.
-
Emrah çok teşekkür ederim kardeşim